Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opšta bolnica Prokuplje

 • laboratorija KOSTA

  U Toplici još jedan novooboleli, ukupno 3 od početka epidemije

  Nakon što su rezultati testa bili pozitivni, u prokupačkoj bolnici je evidentirana još jedna osoba koja je zaražena virusom korona. To je treća osoba u Toplici kod koje je zvanično potvrđeno da je zaražena, prebačena je u niški Klinički centar i, kako saznajemo, ta osoba ima lakše simptome, kao i prethodna dva pacijenta.

  detaljnije
 • bolnica

  Dvoje zaraženih iz Prokuplja prebačeni u Niš, nema novoobolelih u Toplici

  Dva pacijenta sa Infektivnog odeljenja prokupačke Opšte bolnice kod kojih je potvrđeno da su zaraženi virusom korona, prebačeni su u niški Klinički centar u Niš. To su za sada i jedina dva potvrđena slučaja na teritoriji Topličkog okruga, iako je prethodnih dana nekoliko ljudi testirano zbog simptoma koji su upućivali na novi virus.

  (1) detaljnije
 • dom zdravlja

  Dom zdravlja Prokuplje: Nema novozaraženih, čekaju se rezultati za još 2 osobe

  Na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice za sada leže dva pacijenta koja su zaražena virusom korona i oni su u stabilnom zdravstvenom stanju. U poslednja 24 sata u Bolnici i Domu zdravlja evidetirane su još dve osobe za koje se sumnja da su zaražene i sa simptomima koji mogu upućivati na virus korona, čekaju se rezultati testova, dok su dve osobe u samoizolaciji.

  detaljnije
 • bolnica

  Manje obolelih od gripa u Prokuplju

  Za razliku od početka ovog meseca, kada je zbog sezonskog gripa u prokupačkoj bolnici primljeno oko 30 pacijenata, sada je broj obolelih nešto manji i trenutno je 12 pacijenata na dečijem i 9 na infektivnom odeljenju.

  (2) detaljnije
 • grip

  Povećava se broj obolelih od gripa, u bolnicama u Vranju i Prokuplju zabranjene posete

  Zbog toga što je sve više pacijenata sa respiratornim infekcijama, prokupačka i vranjska bolnica od danas su uvele zabranu poseta, dok su u Pirotu one zabranjene određenim danima u nedelji. U Vranju je potvrđeno da jedna osoba ima virus gripa AH1N1, dok su AN3 i podtip B potvrđeni kod više pacijenata u Pirotu i Nišu.

  (5) detaljnije
 • Dom zdravlja

  Počinje prva faza radova na zgradi Doma zdravlja u Prokuplju

  Sređivanje fasade, stolarije, rekonstrukcija krova, uređenje klimatizacije, samo su neki od poslova koji će se u narednih 240 dana raditi na zgradi prokupačkog Doma zdravlja u okviru prve faze radova na uređenju i privođenju nameni prostora od oko 30.000 kvadrata, gde će se, nakon završetka, preseliti Opšta bolnica. Vrednost radova je oko milijardu dinara sa PDV-om koje obezbeđuje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

  detaljnije
 • Lončar

  Ministar obećao posao za 7 lekara i 20 medicinskih sestara u Prokuplju

  Novi aparati, uređenje specijalističkih odeljenja, za mesec dana početak izgradnje nove bolnice, ali i posao za 7 lekara i 20 medicinskih sestara, samo su neka od obećanja koje je dao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, obilazeći prokupačku Opštu bolnicu. Sve što je rekao, tvrdi, biće realizovano u najskorijem periodu, a najveći deo u narednih mesec dana.

  (2) detaljnije
 • zdravstvo

  Misterija koliko će najboljih učenika biti zaposleno u zdravstvu na jugu

  Koliko će od ukupno 400 najuspešnijih medicinskih radnika sa srednjom stručnom spremom, čije je zapošljavanje najavilo Ministarstvo zdravlja, početi da radi u zdravstvenim ustanovama na jugu za sada je nepoznato. Sem u leskovačkoj Bolnici gde očekuju jednog ili dva nova radnika, u ostalim ustanovama nemaju informacije o tome da li će i koliko njih biti primljeno.

  (4) detaljnije
 • zdravstvo

  Besplatni preventivni pregledi na jugu na Svetski dan zdravlja

  Građani sa ili bez zdravstvene knjižice moći će u nedelju, 7. aprila od 8 do 16 sati besplatno da urade preglede uha, grla i nosa, kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, da provere nivo šećera u krvi. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju, Vranju, Lebanu i drugim gradovima na jugu.

  (4) detaljnije
 • unforme

  Na jugu Srbije medicinari sami kupuju uniforme

  Godinama zdravstveni radnici u Pirotu i Leskovcu uniforme kupuju sami, a kako kažu, neretko je nabavljaju i u prodavnicama polovne garderobe zbog niže cene. Radnu opremu zaposlenima poslodavac jedino nabavlja u Prokuplju, dok u Vranju mantile, klompe i uniforme uglavnom dobijaju preko donacija. U niškom Kliničkom centru tvrde da oni nabavljaju radna odela, dok radnici ističu da već godinama nisu dobili ni uniformu.

  (13) detaljnije
 • pregled uha

  Preventivni pregledi sluha tokom marta na jugu Srbije

  Sa ili bez zdravstvene knjižice građani sa juga Srbije moći će besplatno da provere sluh. Stanovnici Jablaničkog okruga moći će to da urade u domovima zdravlja u Leskovcu i Lebanu, Piroćanci u ambulanti ORL, a pregledi su do kraja ove nedelje organizovani i u prokupačkoj Bolnici.

  (1) detaljnije
 • sanitet foto Opsta bolnica Prokuplje

  Nova oprema i sanitetsko vozilo za Opštu bolnicu u Prokuplju

  Kako bi se poboljšao kvalitet lečenja pacijenata, ustanovila brza i tačna dijagnostika bolesti, radile pravoremene i uspešnije hiruške intervencije, prokupačka Opšta bolnica je kupila savremeni ultrazvučni aparat za Odeljenje urologije vredan oko 3 miliona dinara, sistem za bušenje i sečenje kostiju za Odeljenje ortopedije za oko 2,2 miliona i sanitetsko vozilo koje je plaćeno oko 4,8 miliona dinara.

  detaljnije
 • Još jedan prokupački naprednjak dobio posao vozača saniteta

  Nakon što je sredinom 2018. godine u prokupačkoj bolnici posao vozača saniteta na neodređeno dobio aktuelni predsednik Skupštine i funkcioner SNS u Prokuplju Dejan Lazić, koji je odmah nakon toga zamrzao to radno mesto i vratio se u fotelju predsednika, ovoga puta uhlebljenje u bolnici, od desetak prijavljenih kandidata, kao najbolji za još jednog vozača saniteta je izabran odbornik takođe iz vladajuće SNS Vladimir Spasić.

  (3) detaljnije
 • Dom zdravlja Prokuplje; foto lj.m.

  Potpredsednik i sekretar Skupštine dobili posao u Domu zdravlja

  Od ukupno 19 kandidata koji su se javili na oglase za dva radna mesta, posao "za stalno" u Domu zdravlja Prokuplje dobili su zamenik predsednika prokupačke Skupštine Nikola Hadži Lazić i sekretar Saša Anđelković. Direktorka Doma zdravlja Slavica Momčilović odlučila je da zaposli baš ova dva lokalna funcionera iz SNS, ali ne objašnjava zašto su oni bili najbolji od svih prijavljenih.

  (16) detaljnije
 • Doktor

  Na jugu Srbije ponovo besplatni zdravstveni pregledi

  Građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu moći će u nedelju, 16. decembra, od 8 do 16 sati, besplatno da urade pulmološke preglede i analize krvi na tumor markere debelog creva, ali i da provere vid. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju i Vranju.

  (1) detaljnije
 • lazic

  “Rupama u zakonu” uz javnu funkciju obezbedio i posao na neodređeno u bolnici

  Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić (SNS) je koristeći "rupe u zakonu“ uspeo da za nekoliko dana, a na osnovu rešenja i odluka raznih komisija, obezbedi sebi radno mesto vozača u prokupačkoj bolnici "dr Aleksa Savić“ i to tako što je najpre sa mesta predsednika parlamenta sa punog, prešao na 30 % radnog vremena. Zatim je potpisao ugovor na neodređeno u bolnici kao vozač sanitetskog vozila, pa je nakon nekoliko radnih dana, “zamrzao” to mesto i ponovo se vratio na stalni rad u Skupštini.

  (14) detaljnije
 • sanitet foto a kostic

  Predsednik prokupačkog parlamenta zaposlio se kao vozač saniteta

  Nakon konkursa Opšte bolnice u Prokuplju, od prijavljenih 6 kandidata, prvi čovek prokupačke Skupštine Dejan Lazić je, sa još jednim odabranim kandidatom, dobio stalni posao kao vozač saniteta.

  (8) detaljnije
 • ekg

  Ponovo besplatni pregledi na jugu Srbije

  Bez uputa i knjižice, u nedelju 20. maja građani će moći u Nišu, Leskovcu, Prokuplju i Vranju da obave besplatne preventivne preglede. Ovog puta, navode iz zdravstvenih ustanova na jugu Srbije, planirani su pregledi srca, kože i provera holesterola.

  detaljnije
 • rendgen bolnica prokuplje foto lj.m.

  Novi rendgen za prokupačku Opštu bolnicu

  Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić“ koja pokriva sve 4 opštine Topličkog okruga, dobila je novi rendgen aparat koji će zameniti stari i dotrajali kineski rendgen kupljen još 2012. godine. Ovom donacijom, kažu lekari, smanjiće se i lista čekanja i značajno poboljšati usluga pacijentima.

  (3) detaljnije
 • akcija dobrovoljnog davanja krvi, foto ljm arhiva

  Nakon pola veka ukinuto dobrovoljno davanje krvi u prokupačkoj bolnici

  Zbog reorganizacije u zdravstvu i usklađivanja sa zakonima EU, dobrovoljni davaoci krvi sa teritorije Topličkog okruga od nedavno ne mogu više da to učine u prostorijama Službe za transfuziju Opšte bolnice, već će to moći da učine samo u akcijama koje organizuje niški Zavod za transfuziju.

  (1) detaljnije