Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opšta bolnica Vranje

 • bolnica vranje

  Porođaj uz epidural od septembra dostupniji Vranjankama

  Iako je do sada epidural korišćen sporadično i povremeno, uslugu takozvanog bezbolnog porođaja u vranjskoj Bolnici, moći će, od 1. septembra, da potraže sve trudnice, kaže za Južne vesti načelnica ginekologije Gordana Đorđević. Ova usluga biće dostupna svima i biće besplatna.

  detaljnije
 • zdravstvo

  Misterija koliko će najboljih učenika biti zaposleno u zdravstvu na jugu

  Koliko će od ukupno 400 najuspešnijih medicinskih radnika sa srednjom stručnom spremom, čije je zapošljavanje najavilo Ministarstvo zdravlja, početi da radi u zdravstvenim ustanovama na jugu za sada je nepoznato. Sem u leskovačkoj Bolnici gde očekuju jednog ili dva nova radnika, u ostalim ustanovama nemaju informacije o tome da li će i koliko njih biti primljeno.

  (4) detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Preminuo pacijent koji je skočio sa vranjske Opšte bolnice

  Muškarac koji je sinoć skočio sa trećeg sprata Internog odeljenja vranjske Bolnice, preminuo je par sati nakon pokušaja samoubistva, uprkos brojnim pokušajima lekara da mu sačuvaju život.

  (6) detaljnije
 • hitna i policija foto ALEKSANDAR KOSTIC

  Pacijent skočio sa trećeg sprata vranjske Opšte bolnice

  Pacijent koji je poslednje 2 nedelje ležao na koronarnom, skočio je nešto pre 20 sati sa trećeg sprata Internog odeljenja i preživeo pad, potvrđeno je Južnim vestima u vranjskom Zdravstvenom centru.

  detaljnije
 • preventivni pregledi

  Vikend za ultrazvuk stomaka, proveru vida i štitaste žlezde bez uputa

  Građani će u nedelju, 26. maja moći sa ili bez zdravstvene knjižice da urade ultrazvuk stomaka, proveru vida i štitaste žlezde u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Nišu. U Svrljigu će građani moći da urade EKG, provere pritisak i nivo šećera u krvi.

  (1) detaljnije
 • unforme

  Na jugu Srbije medicinari sami kupuju uniforme

  Godinama zdravstveni radnici u Pirotu i Leskovcu uniforme kupuju sami, a kako kažu, neretko je nabavljaju i u prodavnicama polovne garderobe zbog niže cene. Radnu opremu zaposlenima poslodavac jedino nabavlja u Prokuplju, dok u Vranju mantile, klompe i uniforme uglavnom dobijaju preko donacija. U niškom Kliničkom centru tvrde da oni nabavljaju radna odela, dok radnici ističu da već godinama nisu dobili ni uniformu.

  (13) detaljnije
 • Hirurski-blok,-vranje,-foto-im

  Posle 13 godina od početka gradnje, otvoren novi Hirurški blok u Vranju

  U Vranju je, nakon 13 godina od početka gradnje, otvoren novi Hirurški blok, koji bi pacijentima iz Pčinjskog i Kososvsko-pomoravskog okruga trebalo znatno da olakša operativni i postoperativni tok lečenja koji u bolnici paviljonskog tipa, kakva je vranjska, nije bio jednostavan. Objekat je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Zdravstveni centar u Vranju deo napretka zemlje.

  (6) detaljnije
 • Doktor

  Na jugu Srbije ponovo besplatni zdravstveni pregledi

  Građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu moći će u nedelju, 16. decembra, od 8 do 16 sati, besplatno da urade pulmološke preglede i analize krvi na tumor markere debelog creva, ali i da provere vid. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju i Vranju.

  (1) detaljnije
 • hiruški blok

  Nakon 13 godina bliži se kraj radova na Hirurškom bloku u Vranju

  Građevinski radovi na novom Hirurškom bloku vranjskog Zdravstvenog centra, započeti još 2005. godine, biće okončani 20. septembra, potvrdila je za "Južne vesti" direktorka ove zdravstvene ustanove dr Ljiljana Antić, pa bi tako i najteži hiruški zahvati ubuduće trebalo da se rade u novoj zgradi i mnogo boljim uslovima i za lekare i pacijente.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Nove promene u vranjskoj Bolnici

  Novoizabrana direktorka Zdravstvenog centra Vranje donela je odluku da sprovede promene na još tri odeljenja vranjske Bolnice, kako kaže, u cilju što boljeg funkcionisanja rada i unapređenja pružanja usluga pacijentima. Iako prethodni načelnici nisu imali mrlja u svom rukovođenju, ona želi nove ljude.

  (1) detaljnije
 • ekg

  Ponovo besplatni pregledi na jugu Srbije

  Bez uputa i knjižice, u nedelju 20. maja građani će moći u Nišu, Leskovcu, Prokuplju i Vranju da obave besplatne preventivne preglede. Ovog puta, navode iz zdravstvenih ustanova na jugu Srbije, planirani su pregledi srca, kože i provera holesterola.

  detaljnije
 • Opsta bolnica Vranje foto i.m.

  Uskoro počinje rekonstrukcija vranjske bolnice i škole u Blacu

  Za razvoj tehničke dokumentacije za rekonstrukciju odeljenja Opšte bolnice u Vranju biće izdvojeno 50.000 evra, dok će u renoviranje blačke Onovne škole "Stojan Novaković" biti uloženo 56.000 evra, odlučio je Upravni odbor programa Evropski Progres.

  (1) detaljnije