Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opština Bela Palanka

 • palanka

  Radnici javnih preduzeća u Beloj Palanci mesecima bez plate, u Opštini ćute

  Da su plate u javnom sektoru u Beloj Palanci neredovne i da se sa njima kasni mesecima, slažu se radnici Opštinske uprave, Predškolske ustanove, Ustanove za sport i komunalnog preduzeća Komnis . Zbog čega se kasni sa platama i kada će one biti isplaćene radnicima, iz Opštine Bela Palanka ne odgovaraju, dok se novi direktor Komnisa Miloš Pavlović nada da će one biti redovnije.

  (5) detaljnije
 • Jedinstveno upravno mesto; foto: printskrin

  Jedinstveno upravno mesto - da građani jednim dolaskom i na jednom mestu obave sve poslove

  Na jugu jedinstveno upravno mesto, koje građanima služi da brže i lakše obave razne administrativne polove, već nekoliko meseci postoji u Beloj Palanci, a plan je da ga dobiju još neke lokalne samouprave. To je kontakt tačka gde jednim dolaskom građanin na jednom šalteru dobija sve relevantne informacije, može da podnese zahtev, a na istom tom mestu dobija i rešenje.

  (2) detaljnije
 • bela palanka

  Deoba u palanačkoj Skupštini: SNS "izgubio" većinu

  Osamnaestoro od 25 dosadašnjih odbornika SNS u lokalnom parlamentu Bele Palanke izašlo je iz odborničke grupe koja čini većinu i formiralo 3 odborničke grupe građana. Dok opozicija smatra da je to manevar predsednika Opštine zbog članova Izborne komisije, on ne odgovara na pitanja novinara, a neki od odbornika i ne znaju kojoj grupaciji sada pripadaju. Skupština ima 29 odbornika, većinu do sada je činilo 25 iz SNS-a, dok su u opoziciji ostala 4 odbornika koalicije SPS - JS.

  (4) detaljnije
 • Upravno mesto

  Sva dokumenta na jednom mestu za Belopalančane

  Zahteve za dečiji dodatak i socijalnu pomoć, overu dokumenata, poreske prijave i drugu potrebnu papirologiju, građani Bele Palanke ubuduće će moći da pribave na jednom mestu, na jedinstvenom upravnom mestu koje su otvorili ministar lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Opštine Goran Miljković.

  detaljnije
 • Opština bez zamenika predsednika

  Predsednik Opštine Bela Palanka više od 2 meseca bez zamenika

  Doskorašnji zamenik predsednika Opštine Bela Palanka Miroslav Marinković podneo je ostavku na tu funkciju oktobra zbog prelaska na mesto direktora Javnog komunalnog preduzeća, a iako je predsednik Opštine Goran Miljković bio dužan da njegovu zamenu predloži na istoj ili narednoj sednici lokalnog parlameta, on to do danas nije učinio. U opoziciji smatraju da je glavni razlog što bi imenovanjem jednog od odbornika za zamenika, moralo da se popuni odborničko mesto, a vladajući SNS nema više imena na svojoj listi.

  (2) detaljnije
 • oprema za bebe

  Svrljižani i Belopalančani povećavaju izdvajanje iz budžeta za novorođenčad

  Jednokratna pomoć roditeljima koje se dodeljuje iz budžeta Svrljiga i Bele Palanke od naredne godine biće povećana, najavljuju iz ovih lokalnih samouprava, pa će tako roditelji novorođenih beba u Svrljigu ubuduće dobiti 60.000, a oni u Beloj Palanci 50.000 dinara. Odbornici u Svrljigu doneli su i niz odluka koje bi trebalo da pomognu budućim roditeljima.

  detaljnije
 • bela palanka

  Usvojen budžet Bele Palanke - za vlast razvojni, za opoziciju potrošački

  Odbornici Skupštine Bele Palanke usvojili su budžet za narednu 2020. godinu koji je za oko 70 miliona veći u odnosu na ovogodišnji. Predsednik Opštine Goran Miljković rekao je da će prioritet pri finansiranju i naredne godine imati planirani kapitalni projekti, dok opozicija smatra da budžet nije razvojni, već potrošački. Budžet za narednu godinu iznosi skoro 772 miliona dinara.

  detaljnije
 • Iz opštine na direktorsku poziciju

  Zamenik predsednika Bele Palanke podneo ostavku, odbornici izabrali i stare-nove direktore

  Zbog imenovanja za v. d. direktora Javnog komunalnog preduzeća, Miroslav Marinković podneo je ostavku na mesto zamenika predsednika Opštine, a ona je usvojena na sednici Skupštine. Na istom zasedanju i dvojica od četvorice direktora koji su u v. d. statusu bili protivno zakonu, direktori Ustanove kulture i Narodne biblioteke, razrešeni su tih funkcija, a onda su ih odbornici postavili na iste funkcije, ali ovog puta na period od 4 godine.

  (2) detaljnije
 • bela palanka

  Javna preduzeća spojena, direktor jednog od njih ostao neraspoređen

  Skupština opštine Bela Palanka odlučila je da Javno preduzeće “Bela Palanka-net” pripoji preduzeću “Centar za kulturu”. I dok su svi zaposleni iz jednog prešli u drugo preduzeće, direktor “Bele Palanke-net”, iako je bio na spisku onih koji prelaze u drugo preduzeće, ostao je neraspoređen. Dok on misli da je za sve kriva politika, predsednik Opštine kaže da je sve po zakonu.

  (4) detaljnije
 • unnamed.jpg

  Opština nagradila najbolje učenike i studente

  Opština Bela Palanka uručila je novčane nagrade najboljim srednjoškolcima 4. godine sa prosekom ocene 5 i studentima sa prosekom ocene 8,5 i više sa teritorije opštine.

  detaljnije