Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opstina Crveni Krst

 • kobre

  "Dovode“ Evropu mladima u niška sela

  Iako su putovanja u zemlje Evropske unije preko raznih programa uglavnom besplatna, mladi iz okoline Niša teško se odlučuju da se na njih prijave, kaže Milan Stojiljković iz „Grupe Kobra“. Zato će aktivisti ovog udruženja pokušati da im na direktan i praktičan način približe mogućnosti koje evropski programi nude.

  (2) detaljnije
 • Protest stanovnika Šljake

  Stanovnici Šljake protestovali zbog problema sa vodom

  Zbog toga što piju “pesak” umesto vode, ali i zato što se agonija oko rekonstrukcije vodovodne mreže u njihovom naselju nastavlja, stanovnici Šljake su izašli na ulicu, a najavljuju radikalnije proteste ako se njihov problem konačno ne reši. Predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović im je obećao zajednički sastanak sa predstavnicima Grada.

  (5) detaljnije
 • nis

  Lelica Kostić dobila ulicu, Zagrebačka u Nišu više ne postoji

  Jedna ulica na teritoriji Crvenog krsta nosiće ime bivše predsednice te niške Opštine Lelice Kostić, preminule pre 2 godine, izglasano je na sednici Skupštine Grada. Istom odlukom ukinuta je Zagrebačka ulica u Nišu.

  (16) detaljnije
 • Plafon u vrtiću

  Krov u vrtiću ponovo prokišnjava, roditelji reagovali

  Pošto krov vrtića “Svitac” u niškom naselju Ratko Jović, koji je pre nepune dve godine renoviran parama iz opštinskog budžeta, opet prokišnjava, više od 300.000 dinara je uzalud potrošeno. Sa plafona opet curi voda, a rekostrukciju ili potpunu zamenu krova, kako je najavljeno, uskoro će platiti ponovo, ali iz gradske kase.

  (3) detaljnije
 • Naselje Delnica

  Naselje Delnica kraj Niša godinama bez vode

  Ni više od godinu dana od početka pregovora sa opštinskim i gradskim vlastima stanovnici Delnice, nekadašnjeg vikend naselja, nemaju vodu ili ona samo kaplje sa česama. Iz Opštine Crveni Krst kažu da je u toku izrada projekta za izgradnju novog rezervoara koji bi popravio snebdevanje u ovom naselju i u Čamurliji.

  detaljnije
 • vuk karadzic

  Rekonstrukcija škole, ulice i dvorišta tehničkih škola

  Čak pola miliona evra biće potrošeno za sređivanje dvorišta kod tehničkih škola u Nišu, a kako najavljuju u Opštini Crveni Krst, rekonstruisaće se i deo Beogradske ulice i zgrada Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

  detaljnije
 • Javna česma

  Česmu u Tvrđavi "puštaju u rad" tek posle Nišvila

  Iako će tokom Nišvila koji se održava od 11. do 14. avgusta Tvrđavu postetiti više hiljada ljudi, voda na jedinoj javnoj česmi na ovom prostoru će poteći tek po završetku festivala. Problem nastao zbog imovinsko-pravnih odnosa.  

  (3) detaljnije
 • takmičenje

  Donacije za takmičare Olimpijade - dovoljno za potvrdu učešća

  Nakon što su tri niške opštine, prvo Medijana, zatim Crveni Krst i Pantelej prvim niškim učesnicima na svetskoj olimpijadi iz astronomije - blizancima Bogdanu i Novaku Stanojeviću donirale po 100.000 dinara, polovina novca za odlazak u Indiju je obezbeđena.

  (2) detaljnije
 • milutinovic

  Milutinović novi-stari predsednik niške Opštine Crveni Krst

  Odbornici na Crvenom Krstu jednoglasno su za predsednika Opštine izabrali Miroslava Milutinovića, kandidata Srpske napredne stranke.

  (8) detaljnije
 • stojković

  Stojković ponovo predsednik Skupštine u Crvenom Krstu

  Glasovima 16 odbornika Zoran Stojković (SNS) reizabran je za predsednika Skupštine opštine Crveni Krst. Najavljuje još veću podršku odbornika i skoro formiranje vlasti.

  (3) detaljnije
 • milutinovic

  Milutinović ponovo na čelu Opštine Crveni Krst

  Niška Opština Crveni Krst trebalo bi sutra da konstituiše parlament, a na njegovom čelu će najverovatnije opet biti Zoran Stojković. Kada se izabere gradonačelnik Niša, tada bi i Miroslav Milutinović, kako sam kaže, trebalo da zaduži novi predsednički mandat.

  (7) detaljnije
 • opstina crveni krst JV

  Nije održana sednica Skupštine u Crvenom Krstu

  Iako je bilo planirano da se izaberu predsednik i sekretar SkKupštine niške opštine Crveni Krst, to se nije desilo jer većina koju čini SNS, kako kaže Zoran Stojković, želi da razgovara sa svim strankama koje su ušle u parlament.

  (3) detaljnije
 • beograd

  Za formiranje vlasti u Nišu čeka se Beograd

  Konstitutivna sednica niške Skupštine zakazana je za 6. jun, skoro sve opštine će istu sednicu imati koji dan kasnije, dok Medijana još ne zna datum prvog zasedanja novog saziva. Kako će skupštinske većine izgledati ne zna niko jer, kako kažu, čekaju odluke vrha SNS.

  (14) detaljnije
 • odbornik

  Zbog prevare uhapšen odbornik niške Opštine Crveni Krst

  Jedan od dvojice muškaraca koje je policija uhapsila jer se sumnja da su varali ljude uzimajući im novac za zaposlenje članova porodice i promene radnog mesta, kako saznajemo, jeste Aca Radojković, odbornik Skupštine Opštine Crveni Krst ispred koalicije SNS-a.

  (22) detaljnije
 • levica-radulovic
  Izbori 2016

  Bivša novinarka kandidatkinja za predsednicu Opštine Medijana

  Nekadašnja autorka emisije iz kulture Niške televizije mogla bi da postane prva predsednica Gradske opštine Medijana. Olivera Sašek Radulović je nosilac liste “Levica Srbije - Medijana za sve nas”. Na listi kandidata za odbornike je i Miodrag Stanković dečji neuropsihijatar.

  (13) detaljnije
 • sarajevska-232

  Sarajevska konačno dobija asfalt

  Za nekoliko dana bi, kako kažu u Opštini Crveni Krst, trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji Sarajevske ulice u Nišu. Pored novog asfalta i trotoara trebalo bi da se radi i kanalizaciona i vodovodna mreža.

  (7) detaljnije
 • crveni-krst-ds
  Izbori 2016

  DS, SDS, NPS i LDP predali listu u Crvenom Krstu

  Doktor ekonomskih nauka Vladan Vučić biće kandidat koalicije “Niš, moj grad” za predsednika Opštine Crveni Krst. Izgradnja kvantaške pijace, industrijske zone i dva obdaništa planovi su koalicije za ovu opštinu.

  (3) detaljnije
 • sns-palilula
  Izbori 2016

  Naprednjaci predali liste u svim niškim opštinama

  Iako je poslednji rok za predaju izbornih lista 9. april, Srpska napredna stranka na lokalu je taj deo posla već obavila. Ove sedmice predate su liste kandidata Opštinskim izbornim komisijama za lokalne izbore koji ce se održati 24. aprila.

  (7) detaljnije
 • Dom zdravlja

  Lekarske posete meštanima sela u Opštini Crveni Krst

  Starije, iznemogle i teško pokretne meštane 23 sela Opštine Crveni Krst vikendima od 5. marta do 28. maja posetiće lekari niškog Doma zdravlja da bi ih pregledali i savetovali ih u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

  (2) detaljnije
 • 490x370-sah.jpg

  Šahovski rejting turnir u Nišu

  Prvi Božićni rejting turnir Gradske opštine Crveni Krst biće organizovan od 15. do 17. januara na Elektronskom fakultetu u Nišu.

  detaljnije