Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opština Lebane

 • lebane

  Odbornik u Lebanu bio u sukobu interesa, njegovoj firmi Opština uplatila preko 100.000 dinara

  Zbog toga što je, dok je bio odbornik u Skupštini Opštine Lebane, sa njegovom firmom ova Opština sklopila posao na osnovu čega mu je isplaćeno 103.080 dinara, Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Milan Krivošija bio u sukobu interesa. S obzirom na to da više nije u odborničkim klupama, Agencija je predložila samo javnu opomenu.

  (1) detaljnije
 • kamila

  U Lebane stižu kamile - od stiropora ili drveta

  Iako i u samom planu Turističke organizacije Lebana za narednu godinu stoji “kupovina 2 kamile”, u ovoj Opštini kažu da, i pored nejasne definicije, neće nabavljati prave životinje, već da će biti izrađene figure koje će se nalaziti ispred vizitorskog centra “Teodora”. Ipak, opozicija smatra da su prvobitno planirane prave kamile, a da se vlast sada "vadi" na figure zbog negodovanja javnosti.

  (4) detaljnije
 • lebane

  Predsednik Opštine Lebane podneo ostavku

  Dosadašnji predsednik Opštine Lebane i član Srpske napredne stranke Zoran Ilić, kako je za Južne vesti potvrdio predsednik skupštine Srđan Jović, podneo je ostavku. Kako je navedeno, u pitanju su lični razlozi, a na njegovo mesto predložen je Ilićev zamenik, takođe iz SNS-a, Ivan Bogdanović.

  detaljnije
 • odbornici-skupstine-lebane-foto-d.m.-juzne-vesti.jpg

  Nova vlast u Lebanu smenila sve direktore bivše vlasti

  I pored upozorenja državnog vrha da ne sme biti partijskog zapošljavanja, odbornici lebanske Skupštine smenili su u četvrtak sve direktore javnih preduzeća i ustanova iz prethodne vlasti i na njihova mesta imenovali nove v.d. direktore.

  detaljnije
 • Lebane.jpg

  Sud i Opština u Lebanu 2 dana bez grejanja

  Zbog kvara na dotrajaloj kotlarnici zaposleni u Opštini i Osnovnom sudu već 2 dana na radnim mestima sede u jaknama i kaputima. Ipak, kažu zaposleni, hladnoća ne utiče na rad sa strankama i sudske procese.

  detaljnije