Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opština Lebane

  • glasanje

    Vučićeva lista pobedila na svih 13 biračkih mesta na jugu, opozicija i dalje traži poništenje

    Na ponovljenim izborima na 13 biračka mesta na jugu Srbije lista “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane” pobedila je na svim biračkim mestima. Opozicione stranke od 18. decembra započele su seriju protesta izražavajući nezadovoljstvo prema izbornom procesu i zahtevajući poništenje izbora zbog neregularnosti.

    (6) detaljnije
  • lebane

    Mladim talentima iz Lebana uručene novčane nagrade

    Najbolji studenti iz Lebana kao nagradu za izuzetan uspeh u obrazovanju dobili su od Opštine jednokratnu novčanu pomoć. Za 26 najtelantovanijih studenta iz opštinske kase izdvojeno je 865.000 dinara.

    detaljnije
  • lebane skupština

    Nakon bacanja cipele ka predsedniku Opštine, smenjen direktor Turističke organizacije Lebane

    Dosadašnji direktor Turističke organizacije Lebana Bojan Jović, od incidenta, kada je nezadovoljan radom predsednika Opštine i saradnika, izuo cipelu i bacio je ka predsedniku, nakon više od dve nedelje od toga je i smenjen sa mesta direktora Turističke organizacije na poslednjoj sednici Skupštine, na kojoj mu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje. Za njegovog naslednika na funkciji imenovan je Marko Denić, a Jović, i pored smene, kaže da je spreman na sve konsekvence i da ostaje "partijski vojnik".

    detaljnije
  • lebane skupština

    Direktor Turističke organizacije Lebana na sednici Skupštine bacio cipelu ka predsedniku Opštine

    U toku sednice Skupštine opštine Lebane na kraju svog izlaganja, direktor Turističke organizacije Lebane Bojan Jović izuo je cipelu i bacio je u pravcu predsednika Opštine Ivana Bogdanovića, sa kojim ga, osim što su članovi SNS-a, povezuju i bliski porodični odnosi. Nezadovoljan je što je vladajuća struja u ovoj opštini, čiji je i sam član, kako je rekao, kriva za lošu privrednu situaciju, krah turizma i selektovanu potrošnju budžeta, ali i to što je jedna firma sa kojom Turistička organizacija sarađuje u bliskim porodičnim vezama sa predsednikom opštine.

    (7) detaljnije
  • lebane

    Odbornik u Lebanu bio u sukobu interesa, njegovoj firmi Opština uplatila preko 100.000 dinara

    Zbog toga što je, dok je bio odbornik u Skupštini Opštine Lebane, sa njegovom firmom ova Opština sklopila posao na osnovu čega mu je isplaćeno 103.080 dinara, Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Milan Krivošija bio u sukobu interesa. S obzirom na to da više nije u odborničkim klupama, Agencija je predložila samo javnu opomenu.

    (1) detaljnije
  • kamila

    U Lebane stižu kamile - od stiropora ili drveta

    Iako i u samom planu Turističke organizacije Lebana za narednu godinu stoji “kupovina 2 kamile”, u ovoj Opštini kažu da, i pored nejasne definicije, neće nabavljati prave životinje, već da će biti izrađene figure koje će se nalaziti ispred vizitorskog centra “Teodora”. Ipak, opozicija smatra da su prvobitno planirane prave kamile, a da se vlast sada "vadi" na figure zbog negodovanja javnosti.

    (4) detaljnije
  • lebane

    Predsednik Opštine Lebane podneo ostavku

    Dosadašnji predsednik Opštine Lebane i član Srpske napredne stranke Zoran Ilić, kako je za Južne vesti potvrdio predsednik skupštine Srđan Jović, podneo je ostavku. Kako je navedeno, u pitanju su lični razlozi, a na njegovo mesto predložen je Ilićev zamenik, takođe iz SNS-a, Ivan Bogdanović.

    detaljnije
  • odbornici-skupstine-lebane-foto-d.m.-juzne-vesti.jpg

    Nova vlast u Lebanu smenila sve direktore bivše vlasti

    I pored upozorenja državnog vrha da ne sme biti partijskog zapošljavanja, odbornici lebanske Skupštine smenili su u četvrtak sve direktore javnih preduzeća i ustanova iz prethodne vlasti i na njihova mesta imenovali nove v.d. direktore.

    detaljnije
  • Lebane.jpg

    Sud i Opština u Lebanu 2 dana bez grejanja

    Zbog kvara na dotrajaloj kotlarnici zaposleni u Opštini i Osnovnom sudu već 2 dana na radnim mestima sede u jaknama i kaputima. Ipak, kažu zaposleni, hladnoća ne utiče na rad sa strankama i sudske procese.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: