Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opstina Pantelej

 • slupana škoda

  Predsednik Skupštine u Panteleju službena kola slupao svojom krivicom?

  Iako je predsednik Skupštine opštine Pantelej Srđan Nešić rekao da je službenu "škodu superb" slupao krivicom "mladog vozača" koji je na njega naleteo kolima, vozač tog automobila demantuje, a njegova saputnica, koja je u udesu i povređena, kaže da je krivac upravo Nešić, jer se u njihov auto zakucao sa bočne strane.

  (8) detaljnije
 • škoda superb

  Predsednik Skupštine u Panteleju slupao luksuzni službeni auto

  U saobraćajnoj nezgodi, predsednik Skupštine opštine Pantelej Srđan Nešić slupao je opštinsku “škodu superb”. U Policijskoj upravi Niš kažu da se udes dogodio u Donjoj Vrežini, a predsednik Skupštine tvrdi da je imao putni nalog i da će popravku luksuzne “škode” pokriti kasko osiguranje.

  (27) detaljnije
 • http://maxpixel.freegreatpicture.com/Hand-Washing-Water-Fountain-Faucet-Soap-Farm-1581573

  Restrikcije vode u Malči, suve slavine i u Vukmanovu zbog vrućine

  Sa vrelim letnjim danima domaćinstva u Malči ostaju deo dana bez vode, a u Mesnoj zajednici kažu da isključuju pumpe jer pojedini meštani polivaju bašte pijaćom vodom, pa se rezervoari seoskog vodovoda prazne. Stanovnici ovog niškog sela se žale da je na temperaturama iznad 40 stepeni vrlo teško kada su slavine suve.

  (8) detaljnije
 • Zatvorena ulica

  Zatvaraju se ulice zbog Pantelejskog vašara

  Zbog organizacije tradicionalnog vašara u dvorištu crkve Svetog Pantelejmona, 8. i 9. avgusta će ulice oko crkve i deo onih koji vode ka njima biti zatvorene za automobile. Veći deo ulica će biti zatvoren od 9 prepodne, do 23 sata uveče.

  (3) detaljnije
 • Na koloniji će o animaciji učiti od iskusnih predavača

  U Nišu počinje dečija kolonija i festival animiranih filmova

  Mladi iz Istočnog Sarajeva, Sofije i Srbije će inspiraciju za svoje animirane filmove potražiti u liku Svetog Save, a jedna od tema je i 800 godina državnosti Srbije, kao i dečija literatura. Međunarodna kolonija animiranog filma, koja se u Nišu održava 11. put, počinje večeras u 20:30 u Oficirskom domu, a u sredu 26. jula počinje i festival "Konstantinov zlatnik".

  detaljnije
 • http://maxpixel.freegreatpicture.com/Hand-Washing-Water-Fountain-Faucet-Soap-Farm-1581573

  Opština Pantelej: Za Malču zakon ne važi

  U niškom selu Malča nagomilali su se dugovi za vodu meštana, koji ovu tečnost dobijaju iz lokalnog vodovoda. Opština Pantelej je rešila da sve naplati, ali iako se Malčanci pozivaju na Zakon o obligacionim odnosima i žele da plate dugovanja za samo godinu dana, u Opštini kažu da taj Zakon ne važi za one koji koriste seoske vodovode. Advokati demantuju opštinare, a meštani ne daju svoje šahte.

  (6) detaljnije
 • lopov

  Povećan broj provala u Panteleju

  Nakon pritužbi stanovnika niškog naselja Pantelej da je drastično povećan broj krađa i provala i da su zabrinuti za svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica, u policiji kažu da su pojačali patrole i potvrđuju da je broj evidentiranih krađa i provala veći proteklog meseca u odnosu na maj.  

  (9) detaljnije
 • Basket lopta koš

  U Panteleju turnir prvenstva Srbije u basketu

  Pored prostorija niške opštine Pantelej, 27. maja od 10 sati, "basketaši" će se takmičiti 3 na 3, a pobednici će se plasirati na završni turnir u Beogradu, na kome će se boriti za titulu prvaka Srbije. Ovo je prvi od dva turnira Prvenstva Srbije koji se igraju u Nišu, a pobednike u seniorskoj kategoriji očekuju i novčane nagrade.

  (2) detaljnije
 • Ako sve ide po planu, sledeće sezone Nišlije dobijaju skijalište na 14km od centra; ilustracija: flickr/Owen Richard

  Obnavljaju skijašku stazu na Kameničkom visu i pripremaju je za zimu

  Uklanjanje šiblja i ostalog rastinja, kao i rekonstrukcija žičare, koja već dugo ne radi, planovi su za obnavljanje ski-staze na severnom delu Kameničkog visa, a u Opštini Pantelej kažu da se nadaju da bi trebalo da bude gotovo do zime, s obzirom na to da su za postizanje ovog cilja odvojili milion i po dinara iz opštinskog budžeta.

  (4) detaljnije
 • baraka

  Uklonjeni ostaci barake u Durlanu

  Nakon foto-vesti da bivša baraka “Žitopeka” u Durlanu nije u potpunosti uklonjena, javili su se nadležni iz niške Opštine Pantelej i rekli da su pomenuti objekat u potpunosti uklonili u ponedeljak, 3. aprila.

  (2) detaljnije
 • Otputovali jutros na razmenu učenika; foto: JV

  Đaci iz Panteleja otišli u Belorusiju na razmenu učenika

  Osmaci iz osnovnih škola koje se nalaze u Panteleju, krenuli su jutros u Belorusiju, u grad Novopolock, na sedmodnevnu razmenu učenika, a tamo će biti smešteni kod svojih vršnjaka. Veći deo troškova puta platila je Opština, a deca su bila vidno uzbuđena što će narednih dana biti u ovom gradu.

  detaljnije
 • Vrežina

  Određena lokacija u Donjoj Vrežini za novu zgradu DIF-a

  Na mestu gde se nalaze sportski tereni FK Jastrebac, iznad autobuske okretnice u Donjoj Vrežini, mogao bi da bude preseljen niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Međutim, još je nepoznato kada će se izgraditi nova zgrada niti ko će finansirati radove. 

  (12) detaljnije
 • sportska sala

  DIF i Opština Pantelej traže novu lokaciju za ovaj fakultet

  Niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja bi u narednom periodu mogao sa Palilule da se preseli u Pantelej. Kao prvi korak za to je sporazum između Fakulteta i Opštine, koji će biti potpisan u ponedeljak. Međutim, komentarišući moguće preseljenje, dekan DIF-a Milovan Bratić kaže da su jedino “rođenje i smrt sigurni”, ali ne i nova lokacija Fakulteta.

  (14) detaljnije
 • seosko domaćinstvo

  Popis kuća i zgrada za legalizaciju u selima u Panteleju

  Rok za ozakonjenje objekata ističe 28. februara, a službenici Opštine Pantelej poslednjih dana popisa, evidentiraće objekte u okolnim selima.

  detaljnije
 • Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku; ilustracija; foto: arhiva JV

  O problemima sa vodosnabdevanjem u Panteleju - iza zatvorenih vrata

  Zajedničkom sastanku predstavnika Opštine Pantelej, niškog Vodovoda i gradskog većnika Igora Vojinovića, novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju, a informacije su, pre nego što je sastanak počeo, dobili samo određeni mediji.

  (4) detaljnije
 • ilic-srs

  Radikali u Panteleju dobili novog-starog predsednika

  Dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u niškoj Opštini Pantelej Stefan Ilić, većinom glasova članstav izabran za predsednika pantelejskih radikala.

  (2) detaljnije
 • Vinik ilustracija

  Sledeće nedelje popis nelegalnih objekata na Viniku

  Od ponedeljka 20. februara, od 10 do 16 sati, komisija za popis objekata koji još nisu legalizovani niti je podnet zahtev za ozakonjenje nastaviće da radi na terenu u naselju Vinik. Od kraja sledeće nedelje, kako najavljuju iz Opštine Pantelej, kreće popis u selima. 

  (1) detaljnije
 • marko krstic

  Manje para za niške opštine, predsednici kivni na gradsku vlast

  Zbog predviđenog velikog umanjenja para iz gradskog budžeta za opštine, ali i zbog toga što su o početku javne rasprave Nacrta budžeta Niša za 2017. obavešteni sat vremena pre njenog početka, predsednici opština Medijana i Palilula napustili su skupštinsku salu. Oni se slažu da je plan Grada da ugasi opštine.

  (20) detaljnije
 • pijaca-pantelej-OP

  Nova pijaca na Somborskom bulevaru

  Nova Pantelejska pijaca na Somborskom bulevaru u Nišu trebalo bi da počne sa radom već u ponedeljak, a na 15 tezgi, kako kažu u “Tržnici”, takse se neće naplaćivati do Nove godine.

  (17) detaljnije
 • vasiljevic

  Nastavlja se presecanje vrpci u Nišu za sve i svašta

  Iako su mnogi kritikovali otvaranje brvna u Donjem Vlasu presecanjem vrpce, ta praksa je nastavljena, pa je tako bivši zamenik gradonačelnika tako otvorio NIMUS, dok je predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević crvenu traku presekao na rampi za osobe za invaliditetom.

  (23) detaljnije