Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opstina Pantelej

 • škoda superb

  Opština Pantelej prodaje slupanu “škodu”

  Opštinsku “škodu superb” koju je predsednik Skupštine opštine Pantelej Srđan Nešić slupao nakon službenog puta u Makedoniju, biće prodata na licitaciji sa početnom cenom od 3.500 evra. S obzirom na to da se na prvoj licitaciji održanoj 7. novembra niko nije prijavio, ona je ponovo zakazana za 14. novembar.

  (4) detaljnije
 • vasiljevic i nesic

  Predsednik Skupštine bio šofer predsedniku Opštine Pantelej

  Umesto opštinskog vozača i uprkos tome što je bio neradni dan, predsednik Skupštine opštine Pantelej Srđan Nešić je, prema nalogu za službeno putovanje, u nedelju 3. septembra otputovao u Sofiju, da bi sa aerodroma pokupio predsednika Opštine Bratimira Vasiljevića, kao i njegovog zamenika Aleksandra Milosavljevića, koji su se vraćali sa puta iz Rusije.

  (11) detaljnije
 • putni nalog

  U Opštini Pantelej ćute o funkcionerima koji vikendom putuju službenim kolima u Bugarsku

  Putni nalog za “škodu superb” kojom se usred neradnog dana predsednik Skupštine Opštine Pantelej Srđan Nešić odvezao do glavnog grada Bugarske i nazad, novinari Južnih vesti nisu dobili od Opštine, iako je Nešić tvrdio da ga poseduje, iako se “ne seća što je putovao u Sofiju”.

  (5) detaljnije
 • škoda superb

  Policija: Predsednik Skupštine Opštine Pantelej nije kriv za udes

  Nakon sudara sa službenom “škodom superb” Opštine Pantelej, koji je vozio predsednik Skupštine Opštine Srđan Nešić, Osnovno javno tužilaštvo iz Niša pokrenulo je istragu protiv vozača “škode felicije” Nikole Nikolića, zbog sumnje da je on kriv za nezgodu.

  (4) detaljnije
 • putni nalog

  Funkcioneri Panteleja vikendom službenim kolima u Sofiju

  Predsednik Skupštine Opštine Pantelej Srđan Nešić je službenom “škodom superb”, prema putnom nalogu u koji su novinari Južnih vesti imali uvid, u nedelju 3. septembra, kada većina državnih ustanova ne radi, otišao do Sofije i nazad. Iako je to bilo pre samo mesec i po dana, Nešić kaže da se ne seća zašto je bio tamo.

  (20) detaljnije
 • hala cair sada

  Opština Pantelej dva puta dogovarala organizaciju sajma sa istom firmom, javni poziv radi reda?

  Opština Pantelej je u junu, kako navode u odgovoru dostavljenom Južnim vestima, raspisala Javni poziv za firmu organizatora sajma kojoj je besplatno ustupljena hala “Čair”, iako je u martu sa tom firmom već bio potpisan ugovor za organizaciju sajma sa istom idejom, koji nije održan, već je pomeren za septembar.

  (1) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Jovanović kritikuje funkcionere u Panteleju zbog neracionalnog trošenja para građana

  Nakon pisanja Južnih vesti da će građani platiti 1,1 milion dinara za račune funkcionera Opštine Pantelej i njihovih gostiju koji će ubuduće jesti u 4 kafane od Niša do Beograda, oglasio se lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu i odbornik Branislav Jovanović pitanjem “Kako se ne zagrcnete kad znate da vam građani gladuju i beže iz Niša?”.

  (8) detaljnije
 • ramstek-foto-fb-k2

  Opština Pantelej parama građana plaća kafane u Nišu, Beogradu i na auto-putu

  Svinjske kolenice sa renom, jagnjetina ispod sača, kare u skrami, ribić u kajmaku, bečka šnicla i ramstek na žaru samo su neki od specijaliteta koje će funkcioneri Opštine Pantelej i njihovi gosti jesti u 4 kafane od Niša do Beograda, sa kojima su potpisani ugovori ukupne vrednosti 1,1 milion dinara, a čije će račune platiti građani. Stručnjaci ocenjuju da ovakve javne nabavke pokazuju "niske pobude" funkcionera.

  (34) detaljnije
 • hala cair sada

  Hala “Čair”, preko Opštine Pantelej, besplatno ustupljena privatnoj firmi za sticanje profita

  Iako se, za organizovanje sajmova i drugih manifestacija u niškoj hali “Čair”, uglavnom naplaćuje izdavanje ovog prostora, beogradska firma “Naš sajam” je za isti posao dobila halu potpuno besplatno. Da ne plate ni dinar zakup prostora koji su iznajmljivali učesnicima i od njih za to uzimali novac, omogućila im je Opština Pantelej, sa kojom su potpisali ugovor o saradnji.

  (9) detaljnije
 • slupana škoda

  Predsednik Skupštine u Panteleju službena kola slupao svojom krivicom?

  Iako je predsednik Skupštine opštine Pantelej Srđan Nešić rekao da je službenu "škodu superb" slupao krivicom "mladog vozača" koji je na njega naleteo kolima, vozač tog automobila demantuje, a njegova saputnica, koja je u udesu i povređena, kaže da je krivac upravo Nešić, jer se u njihov auto zakucao sa bočne strane.

  (8) detaljnije
 • škoda superb

  Predsednik Skupštine u Panteleju slupao luksuzni službeni auto

  U saobraćajnoj nezgodi, predsednik Skupštine opštine Pantelej Srđan Nešić slupao je opštinsku “škodu superb”. U Policijskoj upravi Niš kažu da se udes dogodio u Donjoj Vrežini, a predsednik Skupštine tvrdi da je imao putni nalog i da će popravku luksuzne “škode” pokriti kasko osiguranje.

  (27) detaljnije
 • http://maxpixel.freegreatpicture.com/Hand-Washing-Water-Fountain-Faucet-Soap-Farm-1581573

  Restrikcije vode u Malči, suve slavine i u Vukmanovu zbog vrućine

  Sa vrelim letnjim danima domaćinstva u Malči ostaju deo dana bez vode, a u Mesnoj zajednici kažu da isključuju pumpe jer pojedini meštani polivaju bašte pijaćom vodom, pa se rezervoari seoskog vodovoda prazne. Stanovnici ovog niškog sela se žale da je na temperaturama iznad 40 stepeni vrlo teško kada su slavine suve.

  (8) detaljnije
 • Zatvorena ulica

  Zatvaraju se ulice zbog Pantelejskog vašara

  Zbog organizacije tradicionalnog vašara u dvorištu crkve Svetog Pantelejmona, 8. i 9. avgusta će ulice oko crkve i deo onih koji vode ka njima biti zatvorene za automobile. Veći deo ulica će biti zatvoren od 9 prepodne, do 23 sata uveče.

  (3) detaljnije
 • Na koloniji će o animaciji učiti od iskusnih predavača

  U Nišu počinje dečija kolonija i festival animiranih filmova

  Mladi iz Istočnog Sarajeva, Sofije i Srbije će inspiraciju za svoje animirane filmove potražiti u liku Svetog Save, a jedna od tema je i 800 godina državnosti Srbije, kao i dečija literatura. Međunarodna kolonija animiranog filma, koja se u Nišu održava 11. put, počinje večeras u 20:30 u Oficirskom domu, a u sredu 26. jula počinje i festival "Konstantinov zlatnik".

  detaljnije
 • http://maxpixel.freegreatpicture.com/Hand-Washing-Water-Fountain-Faucet-Soap-Farm-1581573

  Opština Pantelej: Za Malču zakon ne važi

  U niškom selu Malča nagomilali su se dugovi za vodu meštana, koji ovu tečnost dobijaju iz lokalnog vodovoda. Opština Pantelej je rešila da sve naplati, ali iako se Malčanci pozivaju na Zakon o obligacionim odnosima i žele da plate dugovanja za samo godinu dana, u Opštini kažu da taj Zakon ne važi za one koji koriste seoske vodovode. Advokati demantuju opštinare, a meštani ne daju svoje šahte.

  (6) detaljnije
 • lopov

  Povećan broj provala u Panteleju

  Nakon pritužbi stanovnika niškog naselja Pantelej da je drastično povećan broj krađa i provala i da su zabrinuti za svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica, u policiji kažu da su pojačali patrole i potvrđuju da je broj evidentiranih krađa i provala veći proteklog meseca u odnosu na maj.  

  (9) detaljnije
 • Basket lopta koš

  U Panteleju turnir prvenstva Srbije u basketu

  Pored prostorija niške opštine Pantelej, 27. maja od 10 sati, "basketaši" će se takmičiti 3 na 3, a pobednici će se plasirati na završni turnir u Beogradu, na kome će se boriti za titulu prvaka Srbije. Ovo je prvi od dva turnira Prvenstva Srbije koji se igraju u Nišu, a pobednike u seniorskoj kategoriji očekuju i novčane nagrade.

  (2) detaljnije
 • Ako sve ide po planu, sledeće sezone Nišlije dobijaju skijalište na 14km od centra; ilustracija: flickr/Owen Richard

  Obnavljaju skijašku stazu na Kameničkom visu i pripremaju je za zimu

  Uklanjanje šiblja i ostalog rastinja, kao i rekonstrukcija žičare, koja već dugo ne radi, planovi su za obnavljanje ski-staze na severnom delu Kameničkog visa, a u Opštini Pantelej kažu da se nadaju da bi trebalo da bude gotovo do zime, s obzirom na to da su za postizanje ovog cilja odvojili milion i po dinara iz opštinskog budžeta.

  (4) detaljnije
 • baraka

  Uklonjeni ostaci barake u Durlanu

  Nakon foto-vesti da bivša baraka “Žitopeka” u Durlanu nije u potpunosti uklonjena, javili su se nadležni iz niške Opštine Pantelej i rekli da su pomenuti objekat u potpunosti uklonili u ponedeljak, 3. aprila.

  (2) detaljnije
 • Otputovali jutros na razmenu učenika; foto: JV

  Đaci iz Panteleja otišli u Belorusiju na razmenu učenika

  Osmaci iz osnovnih škola koje se nalaze u Panteleju, krenuli su jutros u Belorusiju, u grad Novopolock, na sedmodnevnu razmenu učenika, a tamo će biti smešteni kod svojih vršnjaka. Veći deo troškova puta platila je Opština, a deca su bila vidno uzbuđena što će narednih dana biti u ovom gradu.

  detaljnije