Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opštinska izborna komisija

 • Opština Preševo foto i.m.

  Srpska lista prešla cenzus u Preševu

  Nakon ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu, nezvanični rezultati pokazuju da se Srbi, nakon dužeg vremena, vraćaju u lokalni parlament gde bi trebalo da imaju 2 odbornika. Alternativa za promene čiji je lider Šćiprim Arifi odnela je pobedu na lokalnim izborima i imaće 15 odborničkih mandata.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Izbori u Preševu se ponavljaju samo na jednom biračkom mestu

  Iako je u više navrata najavljivano da će se glasanje ponoviti na više izbornih mesta, odlukom Upravnog suda vanredni lokalni izbori u Preševu biće ponovljeni u nedelju, 28. januara, samo na biračkom mestu broj 5 u centru grada, gde je zbog nepravilnosti na dan izbora prekinuto glasanje.

  detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Srbi ipak prešli cenzus u Preševu

  Iako je prema prvim rezultatima vanrednih lokalnih izbora u Preševu koalicija 6 srpskih stranaka ostala ispod cenzusa, Opštinska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate po kojima će Srbi ipak ući u lokalni parlament. Izbori se ponavljaju na 6 biračkih mesta, ali to, kažu upućeni, neće bitno uticati na već osvojene mandate.

  (6) detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Poništeni izbori na 6 biračkih mesta u Preševu

  Prekobrojni listići u glasačkim kutijama, nepopunjene potvrde za glasanje van biračkog mesta i nesuglasice među članovima jednog biračkog odbora, razlog su što će na 6, od 38 biračkih mesta u Preševu, izbori biti ponovljeni.

  detaljnije
 • izbori foto aleksandar kostic

  Još nema rezultata izbora iz Preševa, glasalo se i posle 20 sati

  Zbog redova birača koji su se stvorili na nekoliko biračkih mesta u Preševu, glasanje je nastavljeno i posle 20 sati. Preliminarnih rezultata iz te opštine još nema, a Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Šćiprima Arifija već slavi pobedu.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Incident na jednom biračkom mestu u Preševu

  Glasanje na vanrednim lokalnim izborima u Preševu prekinuto je danas oko 14 sati na biračkom mestu broj 5 u samoj zgradi Skupštine, nakon što je polovina članova biračkog odbora zbog nesuglasica napustila biračko mesto. Na ostalim biračkim mestima zasad bez problema.

  detaljnije
 • 490x370-glasovi.jpg
  Izbori 2016

  SNS-u najviše mandata nakon ponovljenih izbora u Babušnici

  Posle ponovljenih izbora u subotu u selu Donji Striževac i na biračkom mestu broj 7 u Babušnici, OIK je saopštio konačne rezultate prema kojima je SNS-u pripalo 8 od 23 mandata, a census je prešao i Tadićev SDS koji će imati jednog odbornika.

  detaljnije
 • Bela Palanka
  Izbori 2016

  Opozicija u Beloj Palanci uz krivične prijave traži nove izbore

  Zbog toga što su izbori završeni nizom nepravilnosti, opozicija je podnela veliki broj krivičnih prijava i traži od tužilaštva da istraži falsifikovane zapisnike, kaže Rade Mitrović, predsednik SPS-a u Beloj Palanci. Za to vreme Opštinska izborna komisija ne odgovara na pozive novinara.

  (3) detaljnije
 • lampa
  Izbori 2016

  Za koga i gde će Nišlije glasati 30. aprila i 4. maja

  Konačno je jasno -   u subotu 30. aprila na jednom biračkom mestu glasaće se i za opštinske i gradske odbornike, na jednom samo za opštinske, a na 19 samo za gradske. Posle toga, 4. maja, na 3 biračka mesta koja će "raditi" i u subotu i 2 dodatna - glasaće se za poslanike.  

  (9) detaljnije
 • Crveni-Krst.jpg
  Izbori 2016

  Za SNS dve trećine odbornika u Crvenom Krstu

  U Opštini Crveni Krst, u kojoj je Srpska napredna stranka zabeležila najbolje rezultate posmatrajući sve niške opštine, toj stranci pripalo je čak 14 odnosno dve trećine odborničkih mesta u opštinskoj skupštini, dok će po 2 imati SRS, "Niš, moj grad" i SPS-JS, a jedan "Iskreno za Niš".

  (6) detaljnije
 • 2
  Izbori 2016

  Apsolutna većina u Svrljigu za koaliciju USS - SNS

  Od 62,2 % izašlih birača, najviše poverenja dobila je koalicija Ujedinjene seljačke stranke i SNS-a koja je na izborima osvojila 65,15 % glasova. Osim manjinske Zelene stranke, sve liste prešle cenzus u Svrljigu.

  detaljnije
 • 2dfcc829-8d79-459b-8ac6-c9baef676cca.jpg
  Izbori 2016

  Naprednjaci ubedljivi i u Kuršumliji

  Na osnovu 90 odsto obrađenih podataka, SNS u Kuršumliji je osvojila 15 mandata, DSS - Dveri 3, SPS, DS i SRS po 2 i jedan mandat u lokalnom parlamentu će imati Gvozdeni puk, podaci su OIK-a.

  detaljnije
 • oik-lebane.jpg
  Izbori 2016

  Produženo glasanje za 1 sat zbog zaključane kancelarije

  Nakon što nisu uspeli da na vreme pronađu ključ i otključaju sudsku kancelariju u kojoj je smešteno najbrojnije biračko mesto u Lebanu, glasanje će trajati sat vremena duže, kažu iz Opštinske izborne komisije.

  detaljnije
 • bela palanaka
  Izbori 2016

  Izbori u Beloj Palanci pod velom tajne

  Iako je u većini opština i gradova na jugu Srbije na zvaničnim sajtovima moguće naći sve izborne liste, na sajtu Bele Palanke ni traga ni glasa o izborima. Predsednik tamošnje izborne komisije kaže da je sve objavljeno u Službenom listu Niša koji se plaća.

  (1) detaljnije
 • 12516489-10207143589120695-64009644-n.jpg
  Izbori 2016

  U Prokuplju proglašeno 11 izbornih lista

  Opštinska izborna komisija u Prokuplju proglasila je 11 izbornih lista, a zanimljivo je da su samo prve 3 liste SNS, DS i SPS-JS predali liste sa imenima svih 55 odborničkih kandidada, koliko broji lokalna Skupština.

  detaljnije
 • Bojnik-spavaju-u-skupstini-1.jpg
  Izbori 2016

  Odbornički kandidati 4 noći spavaju u Skupštini

  Pedesetak kandidata za odbornike sa listi DS-a i dve grupe građana u Bojniku kod Leskovca provelo je četiri noći u sali lokalne Skupštine zbog odluke Opštinske izborne komisije da ne prihvati njihove 3 izborne liste.

  (1) detaljnije
 • Izbori-KOSTA-JV.jpg
  Izbori 2016

  U Pirotu 8 izbornih listi za lokalne izbore

  Opštinska izborna komisija proglasila je i 8. izbornu listu pod nazivom "Demokratska stranka - Reformistička stranka - Zajedno za Srbiju“. Prvi na listi odborničkih kandidata je Dragan Tošić.

  detaljnije
 • 1 oPŠTINA pREŠEVO
  Izbori 2016

  Srpske stranke na jednoj listi u Preševu

  Od do sada 7 proglašenih listi, 6 je albanskih i jedna srpska, a čine je SNS, SPS, Pokret socijalista, SRS i Jedinstvena Srbija. Lista će nositi naziv “Srbija pobeđuje“. Među albanskim partijama u izbornu trku uključili se i novi lideri.

  detaljnije
 • 490x370-Bujanovac.jpg
  Izbori 2016

  U Bujanovcu do sada predato 8 izbornih listi

  Najviše listi, čak 4, predložile su političke grupacije bujanovačkih Srba koji, nakon višemesečnih pregovora, nisu uspeli da se dogovore oko jedinstvene liste. Albanci su zastupljeni na 3, dok će i jedna lista Roma izaći na lokalne izbore. 

  detaljnije
 • oik-kosta-izbori.jpg
  Izbori 2016

  DS i DSS zajedno na lokalnim izborima u Svrljigu

  Lista "Zajedno za opštinu Svrljig - DS - DSS“ predata je Opštinskoj izbornoj komisiji, a prvi na listi odborničkih kandidata je Milan Videnović iz DS-a. U prvih 10, od 27 kandidata, demokrate imaju 6, a DSS 4 mesta.

  (1) detaljnije