Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opštinska uprava Blace

 • Blace centar foto lj.m.

  Funkcioneri iz Blaca osumnjičeni za primanje mita pušteni da se brane sa slobode

  Nakon što su krajem avgusta uhapšeni zbog sumnje da su od predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice Blace tražili i primili mito od 3.000 evra, tražeći ukupno 15.000 kako bi na sednici Skupštine menjali upravljačku strukturu u Veterinarskoj stanici, načelnik Opštinske uprave Zoran Milutinović i predsednik Skupštine Miloš Vasiljević su pušteni iz pritvora i trenutno se od ovih optužbi brane sa slobode.

  detaljnije
 • zatvor

  Tužilaštvo: Blačkim funkcionerima produžen pritvor, tražili 15.000 evra

  Iako je prvobitno iz Višeg javnog tužilaštva saopšteno da su načelnik Opštinske uprave u Blacu Zoran Milutinović i predsednik Skupštine Miloš Vasiljević uhapšeni zbog sumnje da su tražili i primili mito od 3.000 evra, nakon saslušanja je, kako kažu u Tužilaštvu, utvrđeno da su oni zapravo zahtevali ukupno 15.000 evra od predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice, a da se hapšenje desilo prilikom predaje sume od 3.000 evra. Nakon saslušanja produžen im je pritvor do 30 dana.

  (2) detaljnije
 • Poljoprivreda-radovi-Ilustracija-KOSTA-Juzne-vesti.jpg

  Šansa za mlade poljoprivrednike u Blacu

  Na konkursu koji traje do kraja jula, 15 odabranih poljoprivrednika do 40 godina starosti dobiće po 180.000 dinara kako bi započeli ili proširili svoju proizvodnju.

  detaljnije