Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opštinsko veće

 • palanka

  Smanjen budžet Bele Palanke za narednu godinu, predsednik Opštine ponavlja obećanja iz 2019. godine

  Belopalanačko Opštinsko veće predložilo je odbornicima na usvajanje budžet za narednu, 2021. godinu, po kojem je on za oko 50 miliona manji u odnosu na ovogodišnji. Predsednik opštine Goran Miljković poručio je na sednici Veća da je budžet planiran na način kako bi se održalo normalno funkcionisanje svih korisnika, a pobrojao je i najbitnije planirane projekte. Završetak istih projekata najavio je i prošle godine obrazlažući budžet za 2020. godinu.

  (3) detaljnije
 • sednica

  Vidiću treći mandat na čelu Opštine Kuršumlija, u koaliciji SNS i SPS

  Dosadašnji predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić (SNS) izabran je po treći put za prvog čoveka lokalne vlasti u ovoj opštini. Njegov zamenik biće Vojimir Čarapić (SNS), dosadašnji direktor JPKD "Toplica“. Za sve predložene kandidate glasali su odbornici SNS, SPS i Metle, dok dbornici SRS i GG "Spasimo Kuršumliju" nisu glasali.

  detaljnije
 • Predlog predsednice usvojila Skupština

  Promene u babušničkom Opštinskom veću

  Na predlog Slađane Nikolić, predsednice Opštine, Tatjana Pančić iz SNS-a izabrana je na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine za novog člana Opštinskog veća Babušnice. Ona će na tom mestu zameniti stranačkog kolegu koji je ranije podneo ostavku.

  detaljnije
 • sednica-arhiva

  Krivična prijava protiv većnika u Prokuplju

  Zbog pretnji izgovorenih za skupštinskom govornicom na poslednjoj sednici prokupačke Skupštine kada je član Opštinskog veća Filip Jovanović, obraćajući se odborniku Demokratske tranke Slaviši Momčiloviću rekao „vas treba sve streljati“, prokupačke demokrate su podnele krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

  detaljnije
 • skupstina-zitoradje.jpg

  Odbornici izabrani za većnike na pola sata, pa smenjeni

  Nakon što su dva opoziciona odbornika u Žitorađi, i pored njihovog protivljenja, većinom izabrani za većnike, čime su im prestali odbornički mandati, u istom danu su i razrešeni sa mesta većnika.

  (10) detaljnije
 • gradjevinski-radovi-kanalizacija-ilustracija-KOSTA-JUZNE-VESTI.JPG

  Završetak radova u Dimitrovgradu do kraja sezone

  Završetak kanalizacione mreže u naselju Željuša, asfaltiranje, izgradnja 2 parking prostora i uređenje SC "Park" samo su neki od radova koji se realizuju u Dimitrovgradu, a očekuje se da budu završeni do kraja građevinske sezone.

  detaljnije
 • vecnici-le.jpg

  Vlasotince: ugašena 2 seoska odeljenja

  Na sednici Opštinskog veća koje je zasedalo u Dobrovišu, najudaljenijem selu ove opštine, usvojena je Odluka o mreži osnovnih škola kojom je, zbog nedostatka đaka, predviđeno gašenje odeljenja u Dadincu i Brezovici.                   

  (3) detaljnije