Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Osnovna škola "Branko Radičević" Bujanovac

 • os branko radicevic bujanovac

  Roditelji tvrde da nastavnica škole u Bujanovcu tera decu da otvore Fejsbuk, ona negira

  Dok grupa roditelja učenika OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu tvrdi da ih, iako su maloletni, nastavnica tera da otvore naloge na Fejsbuku da bi pratili nastavu, nastavnica to negira i kaže da je deci ostavila mogućnost da koriste profil nekog od starijih članova porodice za rad u Fejsbuk grupi koju je napravila za vreme vanrednog stanja, piše portal Bujanovačke. Direktor škole kaže da nije upoznat sa slučajem.

  (1) detaljnije
 • Prvaci u Bujanovcu ipak seli zajedno u školske klupe

  Nakon nesporazuma oko upisa prvaka i mešovitih odeljenja u kojima su Romi u većem broju, roditelji prvaka srpske nacionalnosti prekinuli su proteste, a prvaci su seli u klupe u tri mešovita odeljenja, dok su u dva odeljenja raspoređena deca romske nacionalnosti. Ipak, sada Ujedinjena partija Roma prreti da će povući svih svojih 740 učenika "ukoliko sva odeljenja ne budu mešovita"

  (5) detaljnije
 • os branko radicevic bujanovac

  Pojedini prvaci u Bujanovcu van školskih klupa zbog romske dece ili nepoštovanja dogovora?

  Oko 25 prvaka iz Bujanovca ove školske godine nije selo u školske klupe. Njihovi roditelji već dva dana ne puštaju decu u Osnovnu školu “Branko Radičević”, koju pohađaju i srpska i romska deca, jer kako kažu, nije ispoštovan dogovor koji su imali sa upravom škole da prvaci budu raspoređeni onako kako su bili po grupama u predškolskom.

  (15) detaljnije