Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Osnovno tužilaštvo Prokuplje

 • Prokuplje deo grada

  Usred dana opljačkana zlatara u Prokuplju, lopovi pobegli na motoru

  Za sada nepoznate osobe opljačkale su privatnu zlataru u glavnoj prokupačkoj ulici Ratka Pavlovića, u subotu oko 13:30 sati kada je u Prokuplju pijačni dan i veliki broj građana na ulici. Kako saznajemo u Osnovnom tužilaštvu, još se traga za najverovatnije dvojicom počinilaca koji su do zlatarske radnje stigli na motoru, ušli i uz pretnju prodavačici suzavcem pokupili zlato, a zatim se istim motorom udaljili u nepoznatom pravcu.

  (7) detaljnije
 • Policija dete foto ALEKSANDAR KOSTIC

  Suspendovani policajci iz Prokuplja kojima je pobegao pritvorenik

  Zbog toga što im je pritvorenik Okružnog zatvora u Prokuplju pobegao dok su ga vodili kod tužioca na saslušanje, dvojica policajaca su suspedovana i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak. Inače, pritvorenik je pobegao pre oko mesec dana i to tako što su mu policajci skinuli lisice kako bi otišao u toalet, a on se iskrao. Pronađen je nakon pola sata i ponovo vraćen u zatvor.

  (3) detaljnije
 • policija

  Grupa mladića pretukla Prokupčanina, oteli mu novac i telefon

  Zbog sumnje da su pretukli 52-godišnjeg muškarca, a zatim mu oteli novac i mobilni telefon, prokupačka policija je uhapsila 22-godišnjeg muškarca i protiv njega će biti podneta krivična prijava za razbojništvo. Krivična prijava će biti podneta i protiv jednog 24-godišnjaka i dvojice 16-godišnjaka koji su sa uhapšenim tukli svog sugrađanina.

  detaljnije
 • policija

  Obdukcija pokazala da je Prokupčanin umro od srčanog udara, a ne od bratovog udarca motikom

  Iako se ranije pretpostavljalo da je ubijen nakon porodične svađe oko međe, zbog čega su uhapšeni rođeni brat i snaja, rezultati obdukcije Zavoda za sudsku medicinu iz Niša pokazali su da je 72-godišnji M. L. iz prokupačkog sela Draganja umro od srčanog udara. Udarac motikom za koji se pretpostavljao kao koban, kažu u Tužilaštvu, okarakterisan je kao uzrok samo lakših povreda.

  (4) detaljnije
 • policija

  Prokupčanin pretio bivšoj supruzi i njenoj sestri

  Zbog sumnje da je razbio staklo na ulaznim vratima kuće u kojoj boravi njegova bivša nevenčana supruga, a potom je odgurnuo i pretio njoj i njenoj sestri, prokupačka policija je protiv 33-godišnjaka podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti.

  detaljnije
 • policija

  Uhvaćen maloletnik osumnjičen da je uz pretnju nožem pokušao da opljačka trafiku

  Zbog sumnje da je maskiran fantomkom i uz pretnju nožem od radnice jedne trafike u Prokuplju pokušao da otme novac od dnevnog pazara, prokupačka policija će podneti krivičnu prijavu protiv maloletnika iz ovog grada.

  detaljnije
 • volonteri

  Crveni krst prijavio volontere, policija ih na zahtev tužilaštva ispituje

  Nekoliko volonterskih organizacija koje su se samoinicijativno organizovale tokom vanrednog stanja zbog epidemnije korona virusa, a kako bi pomogle najstarijim sugrađanima, po prijavi prokupačkog Crvenog krsta i nalogu tužilaštva, prokupačka policija poziva na informativni razgovor. Zanimaju ih njihove aktivnosti, a od predstavnika tih organizacija uzete su izjave u svojstvu građana.

  detaljnije
 • sud

  Peticija o zabrani MHE u Prokuplju pod lupom tužilaštva, potpisi idu na grafološko veštačenje

  Od 36 građana koji su saslušani u policiji zbog sumnje da se njihovi potpisi zaista nalaze na inicijativi za zabranu mini-hidroelektrana koja je ranije podneta Skupštini Prokuplja, a oni je prosledili tužilaštvu radi provere verodostojnosti potpisa, njih 26 je negiralo da su potpisali peticiju. Tužilaštvo će naložiti grafološko veštačenje, kako je rečeno, radi otkrivanja falsifikatora.

  (8) detaljnije
 • Sud Prokuplje pravosudje, boginja pravde foto lj.m

  ANEM traži proveru zakonitosti presude u slučaju novinara iz Prokuplja

  Zbog niza nelogičnosti u slučaju koji se vodio protiv novinara iz Prokuplja Ljubiše Mitića zbog navodnog objavljivanja fotografije, za šta je osuđen na 3 meseca kućnog pritvora, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija podnela je inicijativu za podnošenje zahteva za zaštitu zakonitosti Republičkom javnom tužiocu. U ANEM-u navode da su presude sporne iz brojnih aspekata, a naročito zato što je Mitiću suđeno kao službenom licu, iako novinari i urednici to ne mogu biti.

  (6) detaljnije
 • ZITORADJA sa sednice so zitoradja arhiva

  Predsednik Skupštine u Žitorađi obavljao funkciju i pored sudske zabrane

  Iako je na poslednjoj sednici zvanično podneo ostavku "iz ličnih razloga“, sada već bivši predsednik Skupštine Miroljub Zdravković (SPS) je, prema podacima iz prokupačkog Osnovnog suda, od sredine oktobra 2018. godine funkciju obavljao nezakonito, jer mu je pravosnažnom sudskom presudom naložena i mera zabrane obavljanja javne funkcije. On je to ignorisao, pa je protiv njega pokrenulo postupak Osnovno javno tužilaštvo.

  detaljnije
 • Sud Prokuplje pravosudje, boginja pravde foto lj.m

  Prokupački advokat tužio Osnovno i Više tužilaštvo zbog favorizovanja kolega

  Zbog činjenice da je od 2016. do danas samo 4 puta angažovan po službenoj dužnosti, a da su pojedine kolege, tvrdi, u istom periodu dobijale posao 13 i više puta, advokat iz Prokuplja Slobodan Stojanović tužio Osnovno i Više javno tužilaštvo u Prokuplju, Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji i Osnovni sud u Prokuplju i Kuršumliji. Dok on tvrdi da postoje "omiljeni advokati" koji se dodeljuju po službenoj dužnosti, iz Tužilaštva odbacuju optužbe.

  (7) detaljnije
 • kuca-sa-terasom-gde-je-Bakic-ubijen-foto-LJ.M..jpg

  Još se ne zna ko je ubio čoveka na terasi kod Prokuplja

  Ni nakon skoro godinu dana od ubistva 54-godišnjeg Gorana Bakića iz prokupačkog sela Donja Konjuša, nije pronađen ubica, iako je do sada saslušano više osoba.

  detaljnije
 • lazes-vucicu.jpg

  Zbog grafita "Lažeš Vučiću“ preti im zatvor

  Protiv funkcionera prokupačkog DS-a Bobana Lepojevića i Dragana Dinića policija je podnela prijavu zbog sumnje da su sa još 3 osobe pisali grafite "Lažeš Vučiću“ na više mesta u Prokuplju. Obojica negiraju optužbe, tvrdeći da je reč o političkom progonu.

  (24) detaljnije
 • 900x0-osnovno-tuzilastvo-prokuplje.jpg

  Određen pritvor mladiću koji je napao učenika u školi

  Na predlog Osnovnog tužilaštva u Prokuplju 19-godišnjem mladiću koji je u utorak ušao na čas u Srednjoj školi u Žitorađi i pretukao jednog od učenika, određen je pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

  (1) detaljnije
 • 490x370-nasilje-u-porodici.jpg

  Porast porodičnog nasilja u Prokuplju i Žitorađi

  Samo u poslednja 22 dana jula na području Prokuplja i Žitorađe prijavljeno je 5 porodičnih nasilja, od čega su u 4 slučaja napadnute supruge, a u jednom je sin pretukao majku. Nijedan od uhapšenih ranije nije imao sličnih prijava.

  (1) detaljnije
 • prokuplje002.jpg

  Suspendovan načelnik obezbeđenja prokupačkog zatvora

  Okružni zatvor u Prokuplju suspendovao je Žarka K. jer je službeno vozilo koristio u privatne svrhe, a protiv njega je podneta i prijava zbog falsifikovanja, nakon što je sa mobilnim operaterom neovlašćeno sklopio ugovor i oštetio Zatvor za oko 300.000 dinara.   

  (3) detaljnije
 • rukometas-pk.jpg

  Pretučen prokupački rukometaš

  Nakon svađe u kafiću, dvojica mladića sačekala su na ulici rukometaša "Topličanina“ Nikolu Nikolića i pretukli ga. Oni su uhapšeni, a Nikola, zbog teške povrede ruke, najverovatnije više neće moći da se bavi rukometom.

  (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

...Šta zna putarina šta je put koji nikuda ne vodi.
Nadvožnjak nazvati "Srbija" pošto sve strane vode u provaliju...

Filozof čitalac

Tekst: "Zajedno Niš" umesto rušenja traži završetak izgradnje nadvožnjaka koji spaja Donju Vrežinu i obližnja sela