Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Parking servis

 • javna garaža

  "Parking servis" podiže kredit od 40 miliona za izgradnju javne garaže

  Kako bi niški JKP Parking servis izgradio dvospratnu garažu na Sinđelićevom trgu iza niškog Narodnog pozorišta, kako kaže sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti Vladislava Ivković, ovo preduzeće će podići kredit od 40 miliona dinara. Pored Parkig servisa, kredite će uzeti i Mediana, ali i Naissus.

  (13) detaljnije
 • dekoracija

  Obustavljen tender za nišku novogodišnju dekoraciju pisan kao za "Keep light"

  Zbog velikog broja primedbi firmi koje proizvode i prodaju novogodišnju dekoraciju na javnu nabavku za nove ukrase kojima je trebalo da bude okićen Niš, "Parking servis" je od nje odustao. Inače, tender je prepisan iz prošlogodišnjeg beogradskog tendera na koji je kao jedini ponuđač posao dobila firma "Keep light" poznata po višemilionskim ukrasima na tenderima na kojima je ova firma bila jedini ponuđač.

  (11) detaljnije
 • pare

  Od niških komunalnih preduzeća samo "Gorica" u 2017. "gubitaš"

  Tradicionalno je jedini “gubitaš” među komunalnim preduzećima u Nišu prošle godine bila JKP “Gorica”, koje je “u minisu” čak 81,4 miliona dinara, dok je ostalih 8, prema rečima Vladislave Ivković iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, imalo dobit od oko 470 miliona, od čega će 5 miliona da uplate u gradski budžet.

  (5) detaljnije
 • novogodišnji paket

  Nišlije plaćaju 75.000 evra firmi "Keep light" za novogodišnju dekoraciju?

  Pored starih, čija je montaža započeta juče, Niš bi prema tenderu "Parking servisa", ove godine trebalo da dobije nove ukrase, za šta će Nišlije platiti oko 75.000 evra. Opis ukrasa koji se traže prepisan je iz prošlogodišnjeg beogradskog tendera na koji je kao jedini ponuđač posao dobila firma "Keep light" poznata po jelki od 83.000 evra i ukrasima koje su građani platili više stotina miliona dinara, na tenderima na kojima je ova firma bila jedini ponuđač.

  (42) detaljnije
 • garaža dom zdravlja

  Niš konačno dobio javnu garažu

  Nakon nekoliko probijenih rokova, konačno je završena izgradnja dvospratne garaže pored niškog Doma zdravlja, a parkiranje koje je dosad bilo besplatno počeće da se naplaćuje od 1. decembra, 40 dinara po satu. Prva javna garaža u Nišu nosi ime Gorana Ostojića, komandanta 63. padobranske brigade, koji je poginuo 1998. godine na Košarama, kako kažu u "Parking servisu" ima 30 mesta više nego dosadašnji parking.

  (46) detaljnije
 • Parking-DZ-4,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A

  Probijeni rokovi - garaža kod Doma zdravlja još nije završena

  Radnici i mašine još rade pored niškog Doma zdravlja, gde se već nekoliko meseci gradi montažna garaža i koja ni desetak dana od poslednjeg obećanog roka nadležnih nije završena. Vozači će za novi parking morati još da se strpe, ali ne zna se do kad, jer se iz "Parking servisa" novinarima ne javljaju na telefon i ne odgovaraju na poruke.

  (18) detaljnije
 • izgradnja garaže

  Završava se izgradnja garaže kod niškog Doma zdravlja

  Iako su iz Grada ranije najavljivali da će do kraja avgusta biti izgrađena montažna garaža kod niškog Doma zdravlja, kao rok je potom dat početak novembra, a direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević sada najavljuje da će u narednih nedelju dana biti završeni građevinski radovi. Potom će, objasnio je on, raditi tehničku proveru, te će nakon dobijanja upotrebne dozvole moći da se koristi 70 novih mesta za parkiranje.

  (12) detaljnije
 • Ulična rasveta bedem Nišava

  Deo bedema Nišave u polumraku, u "Parking servisu" ćute

  Glavno mesto za rekreaciju i šetnje građana - bedem reke Nišave, prema svedočenju onih koji tuda prolaze, uveče je u polumraku, jer ulično osvetljenje većim delom ne radi. Od sijalica koje su postavljene duž bedema, od mosta kod DIS-a do onog kod bivšeg Merkatora, kako je navedeno u aplikaciji "Prijavi problem", svaka druga ne svetli.

  (5) detaljnije
 • parking za bicikle

  Nova "parkirališta" za bicikle u Nišu na poklon od Beograda

  Četiri takozvana “P profila” koja služe za parkiranje bicikala i mopeda postavljena su kod niške Tvrđave, a uskoro će, kako kažu u JKP “Parking servis” Niš biti postavljeno 20 ovakvih besplatnih parkirališta u gradu. Inače, ovi profili su poklon beogradskog “Parking servisa”.

  (28) detaljnije
 • parking radanska

  "Pauk" u Nišu podigao auto sa obeleženog parking mesta

  I dok je širom Niša “Parking servis” obeležio parking mesta koja su na manje od 5 metara od pešačkog prelaza, sa obeleženog mesta u Radanskoj ulici kraj “Maksija” je "pauk" juče “pokupio” automobil upravo zbog toga što nije bilo udaljen više od 5 metara od “zebre”, što je, kako kažu, protivzakonito.

  (33) detaljnije
 • bane jovanović

  Jovanović: Javna garaža kod Doma zdravlja je nova globa za Nišlije

  Gradnja javne garaže umesto besplatnog parkinga kod Doma zdravlja, kako navodi odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović, predstavlja još jednu globu koja će se naplaćivati najosetljivijim grupama, deci, starijima i bolesnima. Dodaje i da Niš neće imati nikakve prihode od ove garaže, a daje Javnom komunalnom preduzeću “Parking servis” besplatno zemljište.

  (6) detaljnije
 • parking servis

  "Parking servis" kupuje boje za puteve - ovog puta bez plave i crvene

  Nakon pisanja "Južnih vesti" da je "Parking servis" prošle godine na tenderu vrednom preko 20 miliona dinara, između ostalog, kupio i crvenu i plavu boje za puteve iako se one ne koriste za signalizaciju u Nišu, na ovogodišnjem tenderu za farbe su odustali od ovih boja. Takođe, ove godine, niško parking preduzeće, planira da za belu i žutu farbu, razređivač i prskanu plastiku za puteve, potroši skoro 17 miliona dinara manje u odnosu na prethodnu godinu.

  (6) detaljnije
 • izgradnja parkinga

  Gradi se dvospratna garaža kod Doma zdravlja, "Parking servis" prećutkuje detalje

  Vozači bi ubuduće trebalo da imaju manje muka oko pronalaženja parkinga oko niškog Doma zdravlja, jer bi tu trebalo da “nikne” dvospratno parkiralište. Građane će, prema tenderskoj dokumentaciji, ova konstrukcija i njeno montiranje koštati preko 30 milona dinara, a koliko će vozila moći da se parkira na njoj i kada bi radovi trebalo da budu gotovi, novinarima danima ne odgovaraju iz Parking servisa .

  (18) detaljnije
 • auto parkiranje foto aleksandar kostic

  Komunalna policija uklanja havarisana vozila u Vranju

  Ostavljena havarisana i neregistrovana vozila na javnim površinama biće uklanjana po hitnom postupku u saradnji Komunalne policije i Parking servisa , a protiv vlasnika će biti podnošene prijave.

  detaljnije
 • mračna ulica

  Pokvareno ulično svetlo u ulicama oko "Učitelj Tasine" škole

  Tek posle 21 sat ulično svetlo u ulicama oko "Učitelj Tasine" škole u Nišu počne da svetli. Dok građani negoduju, u “Parking servisu” kažu da je reč o kvaru za koji tvrde da će zajedno sa Elektrodistribucijom da poprave u četvrtak 7. juna.

  (1) detaljnije
 • parking servis

  Niški "Parking servis" kupio boje koje ne sme da koristi na putevima

  Uprkos tome što je posebnim pravilnikom propisano da se ulice obeležavaju isključivo belom i žutom bojom, što je potvrdio i direktor niške Direkcije za izgradnju, "Parking servis" Niš je 2017. godine na tenderu vrednom preko 20 miliona dinara, pored tih, kupio i 5 tona plave i 3 tone crvene farbe za puteve. U "Parking servisu" nisu objasnili na kojim ulicama su koristili sporne farbe, niti imaju dokumentovano koliko je ostalo neiskorišćeno.

  (19) detaljnije
 • Bahato parkiranje

  Foto-vest: Bahato parkiranje na nišavskom keju

  Tri automobila parkirala su se nasred nišavskog keja, preko puta Oficirskog doma, a čitalac koji je ukazao na ovo bahato parkiranje nije video kako su vozači uspeli da dođu dotle i tu parkiraju kola, jer pristupnog puta nema.

  (18) detaljnije
 • vranje foto i.m

  Vranjski “Parking servis” traži poskupljenje parkiranja

  Prema predlogu "Parking servisa", parkiranje u Vranju bi, ukoliko Gradsko veće usvoji novi cenovnik, trebalo da bude skuplje za nekih 15 % ili 5 dinara po satu. Za isti procenat mogle bi biti uvećane i cene u parking garažama, dok će nepromenjene ostati cene "pauka" i usluge na carinskom terminalu.

  detaljnije
 • radna knjizica

  Bez kazne za partijsko i porodično zapošljavanje u niškom Vodovodu

  Šestoro funkcionera Srpske napredne stranke i rođaka zaposlenih u JKP "Naissus", koji su bez saglasnosti Vlade Srbije, ali i van ikakvog konkursa potpisali nezakonite ugovore za stalno, a potom dali otkaze, nastavili su da rade u ovom preduzeću. Naime, kako kažu u Vodovodu, njihovi ugovori su samo sa neodređenog prevedeni na određeno, a zbog ovih nezakonitih radnji niko neće snositi odgovornost.

  (12) detaljnije
 • JKP Mediana

  "Mediana" preuzima deo poslova od "Gorice" i "Parking servisa"

  Još jedna reogranizacija u javnom komunalnom sektoru Niša trebalo bi da bude urađena do aprila, a vezana je za održavanje zelenila na grobljima i mobilijara u parkovima. Ove poslove bi ubuduće trebalo da radi " Mediana" , a deo radnika za njihovo obavljanje preuzima od " Gorice" i " Parking servisa".

  (6) detaljnije