Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Plan razvoja Grada

 • vodovodne cevi

  Rekonstrukcija zgrada, puteva i vodovoda planovi Leskovca za 2019.

  Prema planu infrastrukturnog razvoja, Leskovac će u 2019. godini započeti 29 projekata koji obuhvataju rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, toplotnih podstanica, toplovoda, zamenu stolarije i izgradnju ograde oko škola, kao i izradu projektno-tehničkih dokumentacija.

  detaljnije
 • Konj Ambasador Niš

  U Nišu većina razvojnih projekata iz 2018. čeka sledeću godinu

  Veliki projekti poput početka izgradnje Regionalne deponije "Keleš", akva-parka, Veletržnice, "Niša na Nišavi", "Delta sitija", pa čak i biciklističkih staza i groblja za kućne ljubimce, koji su bili u Programu razvoja Niša za ovu godinu, nisu još ostvareni. Ipak, Gradsko veće je usvojilo i plan o razvojnim projektima koji bi trebalo da se urade sledeće godine, u kojem su mnogi ovogodišnji projekti, i koji nije ništa manje ambiciozan.

  (4) detaljnije
 • program-razvoja-2019-javnarasprava-foto-jcm

  Program razvoja Niša - spisak potreba i želja, ali ne i obaveza

  I dok su kreatori Programa razvoja Grada Niša za 2019. godinu na javnoj raspravi o ovom dokumentu istakli da on služi da se i identifikuju potrebe i interesi grada, te da nije obavezno da će neki od projekata biti i urađeni naredne godine, neki od predstavnika niške opozicije istakli su da je reč o spisku želja i obećanja koja se godinama ne ostvaruju, poput deponije “Keleš “ i akva-parka.

  (8) detaljnije
 • Glavna autobuska stanica

  Vraćanje tramvaja, novi vrtići i autobuska stanica u programu za razvoj Niša

  Na niške ulice bi se nakon 60 godina mogli vratiti tramvaji, ukoliko bude usvojen, a kasnije i ostvaren Program za razvoj Grada Niša za 2019. godinu. Radna verzija ovog programa predviđa i izgradnju međugradske i prigradske autobuske stanice, pokretanje Zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje, kao i izgradnju vrtića na Ledenoj steni i Panteleju.

  (38) detaljnije
 • Niš tvrđava

  Groblje za kućne ljubimce i najam bicikala sledeće godine u Nišu?

  Niš bi, sudeći po planu razvoja koji će se ove nedelje naći pred odbornicima, sledeće godine trebalo da dobije infrastrukturu koja je svojstvena svetskim metropolama. Osim groblja za kućne ljubimce, planirano je da se uvede usluga rent-a-bajk, izgradi Veletržnica, Delta siti, Lidl, akva-park, Muzička dvorana, Univerzitetski sportski kompleks, “Niš na Nišavi”...

  (15) detaljnije
 • NIŠ.jpg

  Predstavljen Plan razvoja Niša za 2013.

  Glavni ciljevi za narednu godinu pored proslave MIlanskog edikta su gasifikacija, izmeštanje pruge, izgradnja nove hale, privlačenje investicija, ali i reaktiviranje projekta “Ada Ženeva”.

  (14) detaljnije