Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Planinarski dom

  • planinari

    Za vikend akcija “Toplička transferzala”

    Preko 200 planinara, članova planinarskih klubova iz svih gradova Srbije, ali i ljubitelja prirode iz Prokuplja i Toplice učestvovaće na jubilarnoj, 10. po redu planinarskoj akciji "Toplička transferzala“ koja se organizuje u nedelju, 6. novembra od 9 sati. Okupljanje je u Planinarskom domu u selu Rastovnica, na oko 5 kilometara od centra Prokuplja.

    detaljnije
  • Mohsin obećava čišćenje

    Đubre kod hotela bivše NBA zvezde na Staroj planini, zastupnik najavljuje čišćenje

    “Nekultura našeg naroda” - tako jedna od čitateljki Južnih vesti opisuje prizor na Staroj planini, kod nekadašnjeg hotela "StarA" gde je tokom vikenda zatekla gomilu đubreta van kanti. Vlasnik hotela od prošle godine je bivši NBA igrač Nikola Mirotić, a njegov zastupnik Mohamed Mohsin kaže da će srediti taj problem. Hotel će se ubrzo srušiti, a na njegovom mestu će se sagraditi novi.

    detaljnije
  • morič

    I ove godine planinari “osvajaju” Morič

    Planinari, rekreativci, ali i zaljubljenici u prirodu moći će i ove godine da učestvuju u akciji “Mart na Moriču”. Uspon na najveće uzvišenje u okolini Vlasotinca zakazan je za nedelju, 31. mart, a okupljanje zainteresovanih je ispred opštinske zgrade u 8 sati.

    detaljnije
  • Pirotski zet i NBA igrač kupio hotel

    NBA zvezda kupila hotel na Staroj planini

    Hotel “StarA” sa sportskim terenom na Staroj planini, na kome se 1987. godine pripremala zlatna juniorska košarkaška reprezentacija Jugoslavije, kako kaže zamenik gradonačenika Pirota, prodat je firmi koja je u vlasništvu NBA zvezde Nikole Mirotića. Međutim, zasad o prodaji nema potvrde iz firme Tigar Pirot , koja je bila dosadašnji vlasnik, niti je promenjena vlasnička struktura na APR-u.

    (6) detaljnije
  • Triglav planinari

    Južnjaci osvojili Triglav i “odsanjali planinarski san”

    Prepuni utisaka vratili su se niški i pirotski planinari sa trodnevne akcije osvajanja najvišeg vrha bivše Jugoslavije. Ekspediciju je osmoro planinara opisalo kao odsanjan san mnogih planinara, ”rođenih u onoj velikoj, davno bivšoj Jugoslaviji, posebno jugonostalgičara”.

    detaljnije
  • Letovanje na Bojaninim vodama

    Neuobičajeno "planinsko" letovanje za decu

    Jahali su konje, veslali Nišavom, podizali šatore, penjali uz stene i igrali se u prirodi - ovako je grupa mališana iz Niša provela deo letnjeg raspusta na Bojaninim vodama.

    (11) detaljnije
  • karaula-u-selu-dojkinci-ceka-prve-goste-FOTO-M.-M.-JUZNE-VESTI.jpg

    Od avgusta prvi gosti u Planinarskom domu u selu Dojkinci

    Rekonstrukcija stare vojne karaule u selu Dojkinci na Staroj planini biće završena do avgusta, nakon čega će, kao moderan sportsko-turistički centar sa 60 ležaja, primiti prve goste, sportiste, rekreativce, učenike i ostale zaljubljenike u prirodu.

    (1) detaljnije
  • Dom planinara

    Iseljenje iz "Planinarskog" naloženo zbog kafića

    Posle 55 godina niški planinarski klubovi možda će ostati bez Planinarskog doma u Tvrđavi, a Nišlije bez omiljene letnje bašte jer gradska uprava Planinarskom savezu ne želi da produži ugovor o zakupu zbog "nepoštovanja ugovora".

    (33) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: