Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pokret slobodnih građana

 • Pokret slobodnih građana Leskovac

  U Leskovcu otvorena kancelarija Pokreta slobodnih građana

  Za poverenika PSG-a u Leskovcu imenovan je Petar Đorđević, a svečanom otvaranju na Bulevaru oslobođenja 22, gde se i nalaze nove prostorije, prisustvovao je i predsednik stranke Sergej Trifunović.

  (1) detaljnije
 • zona slobode

  Opozicija i ove subote poziva građane u “zonu slobode” kod "Kalče"

  Probleme i predloge koje građani imaju u vezi sa sistemom i političkim uređenjem, moći će i ove subote da iznesu na takozvanoj niškoj “zoni slobode”, ispred Tržnog centra "Kalča".

  (14) detaljnije
 • dom zdravlja

  Opozicija protiv centralizacije zdravstva u Nišu

  Povodom prelaska 5 niških zdravstvenih ustanova u ruke države, Pokret slobodnih građana navodi da je u pitanju još jedan krupan korak ka potpunoj centralizaciji, a Demokratska stranka ceo slučaj naziva primerom apsolutizma i samovlašća i sumnja da se iz Beograda može voditi briga o potrebama pacijenata, sestara i lekara u Nišu.

  (5) detaljnije
 • Sergej i Kulačin

  Trifunović u "Zumiranju": Dešava se jedna kriminologija društva

  Da u Srbiji nema elementarne pravde stava je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trigfunović, koji kao primer ističe napade na građane koji protestuju nezadovoljni postupcima vlasti. S njim se slaže i drugi sagovornik "Zumiranja" - novinar Nenad Kulačin, koji podseća na rušenje u Savamali o kome se i dalje ništa zvanično ne zna.

  (2) detaljnije
 • psg niš

  Pokret slobodnih građana otvorio nove prostorije u Nišu

  Nova adresa Pokreta slobodnih građana u Nišu je Dušanov bazar, gde su u subotu otvorene prostorije ove političke organizacije koju vodi glumac Sergej Trifunović. Održan je i sastanak poverenika pokreta na jugu Srbije sa liderom PSG.

  (4) detaljnije
 • građanski front

  Vlasotinčani se pridružili “Građanskom frontu”

  Iako kao neformalno udruženje građana na lokalu deluju više od 3 godine, Vlasotinčani su se pridružili asocijaciji “Građanski front” koja okuplja lokalne frontove iz čitave Srbije. Ubuduće će, kažu, zajedničkim snagama ukazivati na sve nepravilnosti u radu lokalnih samouprava, ali i pokušati da pokrenu institucije, koje treba da rade za dobrobit svih građana.

  detaljnije
 • sergej trifunović

  Trifunović u Doljevcu: Babića izvlačili sa mesta vozača, a sada je na Kipru

  Doskorašnjeg direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića, prema rečima predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeeja Trifunovića, prilikom nesreće na naplatnoj rampi Doljevac pre nekoliko nedelja, 6 ili 7 ljudi izvlačilo sa mesta vozača "škode". Taj auto se zakucao u u "opel" koji je stajao na rampi, a u kojem je na licu mesta poginula 54-godišnja žena. Današnji snimak koji se pojavio u medijima, kako kaže, očajno je montiran i povezan je sa BIA.

  (52) detaljnije
 • psg printskrin

  PSG ima novog lidera i u Nišu

  Posle nedavnog izbora Sergeja Trifunovića za novog predsednika Pokreta slobodnih građana, ova opoziciona stranka dobila je novog šefa i u Nišu. Četiri meseca nakon odlaska starog, novi poverenik PSG u Nišu postao je preduzetnik Predrag Jovović. Namera mu je da omasovi stranku i ponudi alternativu režimu SNS.

  (25) detaljnije
 • Sergej Trifunović

  Vranjski SNS uz salve uvreda čestitao novog predsednika PSG

  Optuživši ga da je narkoman, lopov i ženomrzac, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju čestitao je Pokretu slobodnih građana na izboru Sergeja Trifonovića za novog predsednika ovog pokreta.

  (8) detaljnije
 • Protest Trg kralja Milana

  PSG poziva članove i simpatizere na protest u Nišu

  Iako se Pokret mladih “Niš bez straha”, koji organizuje protest u petak, 11. januara na Trgu kralja Milana, ogradio od političara, Pokret slobodnih građana podržao je protest “Stop teroru - za Niš bez straha” i pozvao sve članove i simpatizere da mu se pridruže.

  (56) detaljnije
 • Pokret slobodnih građana PK foto lj.m.

  PSG opet bez poverenika u Nišu

  Opoziciona partija Saše Jankovića - Pokret slobodnih građana, ponovo nema lidera u Nišu. Igor Milosavljević izabran u junu ove godine napustio je tu funkciju samo par meseci kasnije. Iz centrale Pokreta nisu rekli kada će biti izabran poverenik, navode da građanska opcija u Nišu zaslužuje bolje organizovan PSG, ali i da građani moraju da se više uključe u politiku.

  (5) detaljnije
 • aerodrom opozicija

  Ko će još od opozicije biti u Savezu za Srbiju u Nišu?

  Iako je ranije najavljivano ujedinjenje celokupne niške opozicije, od toga za sada nema ništa. Niški Savez za Srbiju formiran je prošle nedelje, čini ga 5 stranaka i pokreta, pozvali su ostale stranke da se pridruže, ali preostali niški opozicionari su ili neodlučni ili čekaju rasplet situacije. Jedino se niški Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana izričito protiv ulaska u Savez.

  (15) detaljnije
 • Saša Janković tribina

  Janković: Dali smo saglasnost za saradnju PSG i ostalih stranaka na lokalu

  Iako Pokret slobodnih građana neće biti deo opozicionog Saveza za Srbiju, predsednik PSG Saša Janković kaže da centrala te stranke neće sprečavati eventualno ujedinjenje niške opozicije, o kome se ranije govorilo. Za aerodromske proteste na tribini u Nišu rekao je da su članovi PSG bili tu, ali bez stranačkih obeležja, mada mu to odbacivanje političara nije bilo pravo.

  (8) detaljnije
 • Saša Janković

  Jankovićeva tribina u Nišu o aerodromu, bezbednosti, opoziciji i stranim investitorima

  Aerodrom, loš položaj radnika u stranim preduzećima, kao i stanje opozocije na lokalu, kako kažu u Pokretu slobodnih građana, biće teme tribine Saše Jankovića koja će se 1. avgusta održati u Nišu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija”.

  (3) detaljnije
 • sasa jankovic pk foto lj.m.

  Saša Janković u Prokuplju: Vučić će priznati Kosovo

  Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je u Prokuplju da će Aleksandar Vučić "u narednom periodu priznati Kosovo", kao i da je to bio uslov, ali i obećanje dato zapadnim silama prilikom preuzimanja vlasti 2012. godine, pa otuda, tvrdi Janković, i pritisci da se to reši.

  (16) detaljnije
 • avion

  PSG: Naprednjaci građanima oduzeli pravo na lokalnu samoupravu

  Kao nasilje centralne vlasti prema lokalnoj samoupravi i građanima Pokret slobodnih građana vidi poklanjanje Aerodroma “Konstantin veliki” državi. Niško povereništvo ove grupa građana smatra da je vladajuća Srpska napredna stranka ovim potezom ne samo otela Aerodrom građanima, već i “obesmislila i građanima oduzela pravo na lokalnu samoupravu”.

  (7) detaljnije
 • igor milosavljević fb

  Pokret slobodnih građana u Nišu dobio lidera

  Za poverenika Pokreta slobodnih građana u Nišu izabran je bivši član Lokalnog antikorupcijskog foruma Igor Milosavljević. Navodi da je situacija u gradu politički katastrofalna, a kao posebne probleme izdvaja prava radnika koji rade kod stranih poslodavaca u Nišu i pitanje privatnih izvršitelja.

  (14) detaljnije
 • gradska uprava vranje foto i.m.

  Vranjska opozicija ujedinjena u kritici: Nijedno ispunjeno obećanje vlasti

  Ne samo u kritici, već i u predlozima za rešavanje rastućih problema, vranjska opozicija odlučila je da zajednički "deluje" kako bi, navode, pokazali da postoji alternativa i da bi oslobodili "čak i simpatizere vladajućih stranaka" straha od iznošenja mišljenja i političkog delovanja.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjska opozicija traži privremenu upravu i vanredne izbore

  Zbog, kako navode u zajedničkom saopštenju, alarmantne situacije u svim oblastima života i teškog materijalnog položaja ogromne većine Vranjanaca, dok se vlast 2 godine bavi raspodelom funkcija, 6 opozicionih stranaka i pokreta zatražilo je hitnu smenu kompletnog rukovodstva grada, uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

  (1) detaljnije
 • aerodrom

  PSG traži ugovor sa "Vansijem", Mihajlović uzvraća da “nemaju viziju”

  Preuzimanje niškog aerodroma je sumnjivo, navode iz Pokreta slobodnih građana, jer vlast nije sposobna da upravlja beogradskim, a hoće niškim. Traže da se objavi ugovor sa "Vansijem" o koncesiji Aerodroma “Nikola Tesla” kako bi se otklonile sve nedoumice. Ministarka Zorana Mihajlović opet najavila da će objaviti ugovor, ali opet nije precizirala kad.

  (7) detaljnije