Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pokret slobodnih građana

 • Protest Trg kralja Milana

  PSG poziva članove i simpatizere na protest u Nišu

  Iako se Pokret mladih “Niš bez straha”, koji organizuje protest u petak, 11. januara na Trgu kralja Milana, ogradio od političara, Pokret slobodnih građana podržao je protest “Stop teroru - za Niš bez straha” i pozvao sve članove i simpatizere da mu se pridruže.

  (56) detaljnije
 • Pokret slobodnih građana PK foto lj.m.

  PSG opet bez poverenika u Nišu

  Opoziciona partija Saše Jankovića - Pokret slobodnih građana, ponovo nema lidera u Nišu. Igor Milosavljević izabran u junu ove godine napustio je tu funkciju samo par meseci kasnije. Iz centrale Pokreta nisu rekli kada će biti izabran poverenik, navode da građanska opcija u Nišu zaslužuje bolje organizovan PSG, ali i da građani moraju da se više uključe u politiku.

  (5) detaljnije
 • aerodrom opozicija

  Ko će još od opozicije biti u Savezu za Srbiju u Nišu?

  Iako je ranije najavljivano ujedinjenje celokupne niške opozicije, od toga za sada nema ništa. Niški Savez za Srbiju formiran je prošle nedelje, čini ga 5 stranaka i pokreta, pozvali su ostale stranke da se pridruže, ali preostali niški opozicionari su ili neodlučni ili čekaju rasplet situacije. Jedino se niški Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana izričito protiv ulaska u Savez.

  (15) detaljnije
 • Saša Janković tribina

  Janković: Dali smo saglasnost za saradnju PSG i ostalih stranaka na lokalu

  Iako Pokret slobodnih građana neće biti deo opozicionog Saveza za Srbiju, predsednik PSG Saša Janković kaže da centrala te stranke neće sprečavati eventualno ujedinjenje niške opozicije, o kome se ranije govorilo. Za aerodromske proteste na tribini u Nišu rekao je da su članovi PSG bili tu, ali bez stranačkih obeležja, mada mu to odbacivanje političara nije bilo pravo.

  (8) detaljnije
 • Saša Janković

  Jankovićeva tribina u Nišu o aerodromu, bezbednosti, opoziciji i stranim investitorima

  Aerodrom, loš položaj radnika u stranim preduzećima, kao i stanje opozocije na lokalu, kako kažu u Pokretu slobodnih građana, biće teme tribine Saše Jankovića koja će se 1. avgusta održati u Nišu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija”.

  (3) detaljnije
 • sasa jankovic pk foto lj.m.

  Saša Janković u Prokuplju: Vučić će priznati Kosovo

  Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je u Prokuplju da će Aleksandar Vučić "u narednom periodu priznati Kosovo", kao i da je to bio uslov, ali i obećanje dato zapadnim silama prilikom preuzimanja vlasti 2012. godine, pa otuda, tvrdi Janković, i pritisci da se to reši.

  (16) detaljnije
 • avion

  PSG: Naprednjaci građanima oduzeli pravo na lokalnu samoupravu

  Kao nasilje centralne vlasti prema lokalnoj samoupravi i građanima Pokret slobodnih građana vidi poklanjanje Aerodroma “Konstantin veliki” državi. Niško povereništvo ove grupa građana smatra da je vladajuća Srpska napredna stranka ovim potezom ne samo otela Aerodrom građanima, već i “obesmislila i građanima oduzela pravo na lokalnu samoupravu”.

  (7) detaljnije
 • igor milosavljević fb

  Pokret slobodnih građana u Nišu dobio lidera

  Za poverenika Pokreta slobodnih građana u Nišu izabran je bivši član Lokalnog antikorupcijskog foruma Igor Milosavljević. Navodi da je situacija u gradu politički katastrofalna, a kao posebne probleme izdvaja prava radnika koji rade kod stranih poslodavaca u Nišu i pitanje privatnih izvršitelja.

  (14) detaljnije
 • gradska uprava vranje foto i.m.

  Vranjska opozicija ujedinjena u kritici: Nijedno ispunjeno obećanje vlasti

  Ne samo u kritici, već i u predlozima za rešavanje rastućih problema, vranjska opozicija odlučila je da zajednički "deluje" kako bi, navode, pokazali da postoji alternativa i da bi oslobodili "čak i simpatizere vladajućih stranaka" straha od iznošenja mišljenja i političkog delovanja.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjska opozicija traži privremenu upravu i vanredne izbore

  Zbog, kako navode u zajedničkom saopštenju, alarmantne situacije u svim oblastima života i teškog materijalnog položaja ogromne većine Vranjanaca, dok se vlast 2 godine bavi raspodelom funkcija, 6 opozicionih stranaka i pokreta zatražilo je hitnu smenu kompletnog rukovodstva grada, uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

  (1) detaljnije
 • aerodrom

  PSG traži ugovor sa "Vansijem", Mihajlović uzvraća da “nemaju viziju”

  Preuzimanje niškog aerodroma je sumnjivo, navode iz Pokreta slobodnih građana, jer vlast nije sposobna da upravlja beogradskim, a hoće niškim. Traže da se objavi ugovor sa "Vansijem" o koncesiji Aerodroma “Nikola Tesla” kako bi se otklonile sve nedoumice. Ministarka Zorana Mihajlović opet najavila da će objaviti ugovor, ali opet nije precizirala kad.

  (7) detaljnije
 • darko bulatovic

  Pored DS, Bulatović krivi i DJB i Jankovića za poklanjanje aerodroma Državi

  Iako je Pokret “Dosta je bilo” formiran 2014, a Pokret slobodnih građana 2017. godine, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je optužio upravo njih za ugovor iz 2010. između Ministarstva odbrana i Niša, koji je jedan od navodnih razloga zašto gradska vlast poklanja Državi Aerodrom “Konstantin Veliki”. Pored njih, kako je ranije rekao Bulatović, za taj ugovor kriva je i Demokratska stranka.

  (38) detaljnije
 • Darko Bulatovi

  Narodna stranka pokrenula peticiju „Nišlije poklanjaju Bulatovića državi“

  Zahtev za smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića građani mogu da potpišu preko onlajn peticije „Nišlije poklanjanju Bulatovića državi“, koju je pokrenulo povereništvo Narodne stranke u Nišu, zbog odluke gradske vlasti da pokloni nišku vazdušnu luku Republici.

  (23) detaljnije
 • 15 minuta

  Saša Janković: Srbija je zgrčena i uplašena

  Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković najavljuje da će tužiti Dragana Markovića Palmu zbog optužbi da je ubio čoveka, koje je Marković izneo protiv njega na stranačkom skupu u Nišu. Iako smatra da su građani u strahu od bavljenja politikom zbog samovolje vlasti, Janković ističe da će do kraja godine PSG formirati odbor u Nišu.

  (12) detaljnije
 • PSG I SNS ilustracija A.K. Juzne vesti

  Rat saopštenjima vranjskog Pokreta slobodnih građana i naprednjaka

  Dok vranjski Pokret slobodnih građana optužuje članove SNS-a, rukovodstvo Grada i skoro svih javnih preduzeća da su u radno vreme u četvrtak i petak proveli u stranačkim prostorijama zbog konferencije i slave "o trošku građana", naprednjaci su uzvratili saopštenjem sa ličnim uvredama i prozivkama, uz napomenu da se "liturgija služi u jutarnjim časovima".

  (2) detaljnije
 • Nemanja Nuhijević Vranje Pokret slobodnih stanara

  Nemanja Nuhijević poverenik Pokreta slobodnih građana u Vranju

  Nemanja Nuhijević, koji je ranije bio član LDP-a, imenovan je za poverenika Pokreta slobodnih građana u Vranju. Otvorena je i kancelarija ovog pokreta koji predvodi Saša Janković, u kojoj će, kako je najavio poverenik Nuhijević, građani moći da dođu i iznesu svoje probleme.

  detaljnije
 • sasa jankovic, arhiva foto LJ.M.

  U Prokuplju otvorena kancelarija Pokreta Saše Jankovića

  Kancelarija Pokreta slobodnih građana za Toplički okrug otvorena je u tržnom centru "Stamenković" u Prokuplju, a za poverenika Pokreta imenovana je Sonja Koprivica iz Prokuplja.

  (4) detaljnije