Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politički miting

  • velimir zec

    Zbog neodlaska na mitinge naprednjak tvrdi da je ostao bez posla

    Belopalančanin Velimir Zec od 2014. godine je član Srpske napredne stranke, od tada je prisustvovao većini mitinga, lepio plakate i uspešno sakupljao sigurne glasove što je za rezultat imalo visoke procente podrške SNS-u na izborima u mesnim odborima koji su mu bili dodeljeni. Međutim, problemi za njega - napad na radnom mestu i otkaz na poslu pre isteka ugovora nastaju kada nije mogao da ide na neke mitinge, šta su mu, kako kaže, lokalni čelnici naprednjaka zamerili.

    (17) detaljnije
  • Vučić

    Vučić u Prokuplju: Za tri i po do četiri godine prosečna plata 1.000 evra

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je optimistične poruke građanima Toplice na političkom skupu Srpske napredne stranke u Sportskoj hali "dr Zoran Đinđić", obećavši da će, ako ta stranka pobedi na izborima, za tri i po do četiri godine prosečna plata u Prokuplju biti 1.000 evra. Vučić je i javno zadao kvotu u svim gradovima Topličkog okruga, rekavši da očekuje preko 60 odsto poverenja birača na predstojećim izborima 17. decembra.

    (19) detaljnije
  • SNS Miting Leskovac

    Miting SNS u Vranju: Vučić obećava novih 1.500 radnih mesta, Vulin o "petooktobarskom ološu"

    “Nateraćemo naše lokalne funkcionere da ne razmišljaju - tašna, mašna, auto i sekretarica, nego da slušaju narod” - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na SNS mitingu u Vranju. Obećao je i novog investitora u tom gradu, kao i osnaživanje firmi Jumko i Simpo. Obratio se i doskorašnji direktor BIA-a i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, koji je opoziciju nazvao “petooktobarskim ološem”.

    (13) detaljnije
  • Vučić - Vranje Sportska hala

    Miting naprednjaka i Vučića u petak u Vranju

    Samo deset dana ostalo je do održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, a kampanja Srpske napredne stranke nastavlja se predizbornim skupom u još jednom gradu na jugu zemlje - Vranju. Miting naprednjaka zakazan je za petak, 8. decembra, u Sportskoj hali.

    (6) detaljnije
  • vučić pirot

    Skup naprednjaka u Pirotu - red novih investicija, red dosadašnjih, uz nova obećanja za Pirotski okrug

    Nove investicije i projekte u svim mestima Pirotskog okruga, ali i podsećanje na dosadašnja, kao i komentarisanje političkih protivnika oličenim u Draganu Đilasu i napadi na njih, bile su centralne teme u obraćaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na predizbornom skupu naprednjaka u Pirotu. Na mitingu "Srbija ne sme da stane" govorio je i predsednik naprednjaka Miloš Vućević i dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

    (15) detaljnije
  • SNS Miting Leskovac

    Vučić i naprednjaci kampanju nastavljuju u Pirotu

    Kampanja Srpske napredne za decembarske parlamentarne izbore počela je u Leskovcu, a nastaviće se u Pirotu, gde je za četvrtak, 9. novembar, zakazan novi miting naprednjaka.

    (9) detaljnije
  • SNS Miting Leskovac

    SNS ponovo počinje kampanju iz Leskovca

    Drugi put zaredom, zvaničnu kampanju za izbore 17. decembra, SNS krenuće iz Leskovca, 5. novembra, kada će se naprednjaci okupiti u sportskoj hali.

    (18) detaljnije
  • protest 66

    Još dvoje političara biće za govornicom na protestu u Nišu

    Pored petoro govornika koje su organizatori već najavili, na bini ispred Kalče u Nišu, na protestu zakazanom za petak od 18 sati, obratiće se i Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta i Miodrag Zdravković iz Pokreta slobodnih građana.

    (11) detaljnije
  • Protest Niš, Srbija protiv nasilja

    Poznati govornici na protestu u Nišu, šetnja od “Kalče” do Gradske kuće

    Nakon kratke pauze, protest ”Srbija protiv nasilja” vraća se u petak u Niš, ali će prvi put govornici biti političari - Nenad Mitrović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Đorđe Stanković, Slaviša Dinić i Jelena Milošević. Okupljanje je zakazano za 18 sati ispred “Kalče”, a završetak šetnje biće ispred Kabineta gradonačelnice.

    (15) detaljnije
  • miting

    Kako je Gradska uprava odugovlačila dva meseca pa sakrila sva odsustva na dan Vučićevog mitinga

    Prazne kancelarije zaposlenih u gradskim upravama Niša bile su očekivane 26. maja, ne i opravdane, a nadležni kriju broj niških javnih službenika i funkcionera koji nisu bili na radnom mestu na dan mitinga naprednjaka i po kom osnovu. Iako to nije ni bilo pitanje, u obrazloženju u kome odbijaju da dostave te podatke pravdaju se time da je tog dana održan "državni (politički) Skup nade " u Beogradu na koji su "na vreme", pred Vučićevo obraćanje, mogli da stignu i oni koji su radno vreme proveli na poslu.

    (9) detaljnije
  • Narodno pozorište Niš

    Sala Narodnog pozorišta izdata SNS-u za 180.000 dinara

    Za stranački sastanak na kom su se niški naprednjaci zvanično upoznali sa novim predsednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem, iznajmljivanje sale Narodnog pozorišta Gradski odbor niškog SNS-a platio je 180.000 dinara.

    (16) detaljnije
  • Miting SNS, Beograd, maj 2023

    Vučićev miting i niški javni sektor: po papirima "samo" 782 bilo odsutno s posla tog dana

    Na dan "kontramitinga" naprednjaka, najmanje 782 radnika niških javnih preduzeća, ustanova i opština nije bilo na svojim radnim mestama iz različitih razloga. Najviše odsutnih bilo je u najvećim niškim preduzećima, Mediani i Vodovodu , a samo dvojica od 14 direktora su tog dana bili na poslu. Među njima nije direktorka "Pčelice", koja je ranije isticala da ni ona, a ni njeni zaposleni, neće ići na miting, ali je ipak bila u jednom od autobusa. Skoro svi predsednici opština bili su tog 26. maja na odmoru, a trojica i na okupljanju za "put nade".

    (8) detaljnije
  • Okupljanje kod Železničke4; foto: JV-Tamara Radovanović.jpg.jpg

    (Ne)zaboravljeni "kontramiting": Niški naprednjaci vanredni voz platili više od 700.000, ali manje nego građani

    Iako to ranije nije bila praksa, a i pruga je loša pa put do Beograda traje oko 7 sati - niški naprednjaci su na "skup nade" išli i vozom, ali ne redovnom linijom koju mogu da koriste svi građani, već vanrednom samo za njih i to su platili više od 730.000 dinara. Do prestonice su išli i svojim tradicionalnim prevozom - autobusima iz svih krajeva Srbije, ali koliko je autobusa došlo sa juga i koliko je za njih naplaćena putarina - iz “Puteva Srbije” su odgovorili da te podatke “nisu u mogućnosti da daju”, pa su se novinari Južnih vesti žalili.

    (16) detaljnije
  • Jelena Cvetković

    “Neću na SNS mitinge jer neću da budem skajp baba” - načelnica ugašenog sektora u Nišu za “15 minuta”

    Sektor za informaciono-komunikacione tehnologije u Nišu, koji je 26 godina obezbeđivao rad gradskih uprava, ugašen je zato što su zaposleni odbili da idu na SNS miting 26. maja. To kaže načelnica Sektora, dok iz Grada demantuju gašenje. O tome zašto njene kolege i ona nisu želeli da idu na SNS miting, kakve su pritiske zbog toga trpeli, koje su posledice gašenja sektora i kako stručno lice koje bi sa njima unapredilo grad nisu imali, počevši od gradonačelnice, za “15 minuta” govorila je načelnica sada već bivšeg sektora Jelena Cvetković.

    (33) detaljnije
  • Momčilo Vukotić

    Vreme: Momčilo sa Kosova krenuo na SNS miting u Beograd, fatalno se povredio kod Niša i nikad više nije video Kosovo

    Momčilo Vučković iz sela Donja Budriga na Kosovu umro je u svojoj 43. godini, u utorak popodne, u Kliničkom centru u Prištini. Fatalnu povredu glave zadobio je na putu za miting Srpske napredne stranke u Beogradu pod nazivom "Srbija nade“, piše Vreme. Povredio se na pumpi kod Niša, ali su ga lekari umesto u bolnicu odvezli kod rođaka, objavljuje Vreme.

    (11) detaljnije
  • Miting SNS, Beograd, maj 2023

    Vučić poslednji put kao predsednik SNS-a: Uvek ću biti vaš i sendvičar i bot

    Na mitingu u Beogradu, gde su bili i brojni ljudi iz Niša i sa celog juga Srbije koji su autobusima i vozovima otišli u prestonicu, predsednik Srbije i SNS-a rekao je da se večeras poslednji put obraća kao predsednik Srpske napredne stranke jer će partija od sutra imati nekog drugog na čelu. Okupljenima je poručio da ne može da opiše koliko ih voli i rekao: "Ja sam vaš i uvek ću biti vaš i sendvičar i bot i šta god hoćete", a od Vidovdana kreće u formiranje Pokreta za narod i državu.

    (16) detaljnije
  • Odlazak naprednjaka; foto: JV

    Naprednjaci u Nišu “na putu nade”- kako je izgledao dan mitinga [video]

    Naprednjaci nisu otišli spontano na večerašnji miting - njihova ekskurzija u Nišu počela je rano jutros, prvo se na desetine njih ukrcalo u vanredni voz da bi stigli na vreme, a potom i u stotine autobusa koji su ih odvezli na "skup nade". Kako je to danas izgledalo iz ugla novinara Južnih vesti sa terena na više lokacija, pogledajte u video-prilogu na vrhu teksta.

    (8) detaljnije
  • Okupljanje kod Železničke5; foto: JV-Tamara Radovanović.jpg

    Niška opozicija traži ostavku većnika Nenada Stankovića zbog vređanja novinara

    Nakon što je gradski većnik Nenad Stanković uputio nepristojnu poruku novinarima koji su bili na Železničkoj stanici u Nišu, sa koje je voz sa funkcionerima, simpatezirema, ali i onima koji su bili primorani da idu, krenuo na miting podrške Srpskoj naprednoj stranci, koji će biti održan u Beogradu od 19 sati, oglasila se i niška opozicija i zatražila Stankovićevu ostavku.

    (3) detaljnije
  • Okupljanje kod Železničke4; foto: JV-Tamara Radovanović.jpg.jpg

    “Pristojna Srbija” - šta su sve novinari "Južnih vesti" trpeli od naprednjaka danas na terenu

    “Dođi, da čika bonu“, “Skloni se da te ja ne sklanjam”, “Ću te gađam s torbu”, “Odmah da si obrisao snimak, jasno?” - neki su od komentara upućenih novinarima "Južnih vesti", koji su pratili polaske autobusa i voza na SNS miting. Novinarki Tamari Todorović jedan naprednjak uputio je seksistički komentar, kada je izvadio bombonu iz džepa i rekao joj: “Dođi, da čika bonu”. Gradski većnik Nenad Stanković poručio je pri ulasku u voz novinarima: “Ne se*ite dok je voz u stanici”.

    (6) detaljnije
  • Autobusi iz Prištine voze za Beograd

    Naprednjaci iz Niša otišli na miting u Beograd

    Prvo vozom jutros, a potom autobusima, sa više lokacija u Nišu - kod DIS-a, na parkingu kod Čaira, kod Gradskog polja, ispred Niškog kulturnog centra, kod Liona 3 , na Trošarini i Bulevaru Nemanjića kod "Zone", naprednjaci su, nakon što su spakovali sendviče i prebrojali se, krenuli na kontramiting u Beograd, ali mnogi nisu hteli da razgovaraju sa novinarima na ovaj, kako kažu, "srećan dan".

    (12) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: