Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Poljska

  • univerzitetska

    Poljski filmovi na festivalu u Nišu od utorka

    Festival poljskih filmova "Visla" sedmi put će biti održan u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla” od 21. do 23. novembra. Na repertoaru su četiri filma, a organizatori kažu da je reč o nagrađivanim i novim delima.

    detaljnije
  • Zitni potok sala Poljska GRAD PROKUPLJE

    Donacijom Poljske renovirana sportska hala u seoskoj školi kod Prokuplja

    Za kompletno renoviranje sportske hale u 140 staroj zgradi seoske škole u Žitnom Potoku kod Prokuplja, ali i za nabavku sportske opreme i rekvizita Ambasada Poljske u Srbiji donirala je 8.000 evra. Pored te donacije, Ambasada Poljske je prokupačkom Domu zdravlja donirala i digitalni logopedski aparat za korekciju govora kod dece vredan 4.000 evra.

    detaljnije
  • Aleksandra Marković Pokreni život

    Aleksandra iz Niša boluje od Lajmske bolesti, potreban novac za lečenje u Poljskoj

    37-godišnja Aleksandra Marković iz Niša, inače majka dvoje maloletne dece, boluje od Lajmske bolesti i već je u invalidskoj penziji. Dane provodi u krevetu i skoro svakodnevno ima epileptične napade. Potreban joj je novac za lečenje u Poljskoj, pa iz Humanitarne organizacije “Pokreni život” apeluju na sve koji mogu da pomognu.

    (7) detaljnije
  • 1630416237872

    Poljski filmovi od septembra u Nišu

    Drame, komedije, dokumentarni i romantični filmovi naći će se na repertoaru ovogodišnjeg poljskog filma "Visla" koji će se održati od 7. do 10. septembra. Svi ljubitelji poljske kinematografije moći će da isprate projekcije u Univerzitetskoj biblioteci Nikola Tesla u Nišu.

    detaljnije
  • Oficirski dom

    U Oficirskom domu festival nagrađivanih poljskih filmova

    "Tvoj Vinsent", "Džeri", "Ćerka trenera" i još tri filma, koji se svrstavaju u sam vrh poljske kinematografije, biće prikazani od 26. do 30. oktobra u niškom Oficirskom domu. Festival "Visla" je prilika da niška publika pogleda ostvarenja koja nisu prikazivana u lokalnim bioskopima.

    detaljnije
  • Igre-u-pesku1;-foto:-JV

    Premijerno izveden nagrađeni komad poljskog autora u Nišu

    Dramu Igre u pesku odigrali su premijerno sinoć Miloš Cvetković i Maja Banković, u intimnoj atmosferi, na maloj sceni niškog teatra. Predstava je urađena po tekstu mladog poljskog autora Mihaila Valčaka, koji je nagrađivan za delo koje opisuje početak ljubavi između dvoje dece koja se igraju u pesku.

    (1) detaljnije
  • porez na ljubav nkc

    Festival poljskog filma sledeće nedelje u Nišu

    Drugi festival poljskog filma "Visla" na kome će, kako kažu organizatori, biti prikazani najvredniji poljski filmovi, dobitnici nagrada na svetskim festivalima, održaće se u Nišu od 29. oktobra do 2. novembra u prostorijama Niškog kulturnog centra.

    detaljnije
  • Orkestar Dejana Ilića

    Trubači iz Vladičinog Hana svirali na Svetskom festivalu Roma

    Trubački orkestar Dejana Iliča iz sela Stubal kod Vladičinog Hana nastupio je revijalno na najvećem fsvetskom festivalu romske kulture i tradicije “Romane Dyvesa" koji se ove godine održao 30. put u poljskom gradu Goržovu.

    detaljnije
  • hor branko

    Niški crkveni hor nastupio u Poljskoj

    Posećen i uspešan koncert imala je proteklog vikenda niška Crkveno-pevačka družina “Branko”, kako kažu, a nastupili su u sali Muzičkog univerziteta Frederika Šopena u Varšavi. Na repertoaru su bila dela srpskih duhovnih i svetovnih autora, koju su izveli sa još dva poljska hora.

    detaljnije
  • Opstina-Blace.jpg

    Delegacija Blaca u Briselu

    Dvadesetočlana delegacija Opštine Blace boraviće 5 dana u Briselu na poziv gradonačelnika bratske Opštine Hmeljnik u Poljskoj radi upoznavanja sa radom institucija Evropske unije.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: