Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Poljska

 • Oficirski dom

  U Oficirskom domu festival nagrađivanih poljskih filmova

  "Tvoj Vinsent", "Džeri", "Ćerka trenera" i još tri filma, koji se svrstavaju u sam vrh poljske kinematografije, biće prikazani od 26. do 30. oktobra u niškom Oficirskom domu. Festival "Visla" je prilika da niška publika pogleda ostvarenja koja nisu prikazivana u lokalnim bioskopima.

  detaljnije
 • Igre-u-pesku1;-foto:-JV

  Premijerno izveden nagrađeni komad poljskog autora u Nišu

  Dramu Igre u pesku odigrali su premijerno sinoć Miloš Cvetković i Maja Banković, u intimnoj atmosferi, na maloj sceni niškog teatra. Predstava je urađena po tekstu mladog poljskog autora Mihaila Valčaka, koji je nagrađivan za delo koje opisuje početak ljubavi između dvoje dece koja se igraju u pesku.

  (1) detaljnije
 • porez na ljubav nkc

  Festival poljskog filma sledeće nedelje u Nišu

  Drugi festival poljskog filma "Visla" na kome će, kako kažu organizatori, biti prikazani najvredniji poljski filmovi, dobitnici nagrada na svetskim festivalima, održaće se u Nišu od 29. oktobra do 2. novembra u prostorijama Niškog kulturnog centra.

  detaljnije
 • Orkestar Dejana Ilića

  Trubači iz Vladičinog Hana svirali na Svetskom festivalu Roma

  Trubački orkestar Dejana Iliča iz sela Stubal kod Vladičinog Hana nastupio je revijalno na najvećem fsvetskom festivalu romske kulture i tradicije “Romane Dyvesa" koji se ove godine održao 30. put u poljskom gradu Goržovu.

  detaljnije
 • hor branko

  Niški crkveni hor nastupio u Poljskoj

  Posećen i uspešan koncert imala je proteklog vikenda niška Crkveno-pevačka družina “Branko”, kako kažu, a nastupili su u sali Muzičkog univerziteta Frederika Šopena u Varšavi. Na repertoaru su bila dela srpskih duhovnih i svetovnih autora, koju su izveli sa još dva poljska hora.

  detaljnije
 • Opstina-Blace.jpg

  Delegacija Blaca u Briselu

  Dvadesetočlana delegacija Opštine Blace boraviće 5 dana u Briselu na poziv gradonačelnika bratske Opštine Hmeljnik u Poljskoj radi upoznavanja sa radom institucija Evropske unije.

  detaljnije