Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Por, Verner i Veber

 • smeće hisar

  Ponovo nagomilano smeće na leskovačkom Hisaru

  Mesec dana od kako su građani poslali fotografije na kojima se vide gomile smeća na putu oko leskovačkog brda Hisar, situacija je nepromenjena. Iako je u međuvremenu deponija očistišćena, a kontejneri i kante ispražnjeni, nove gomile smeća ponovo “krase” ovaj deo grada. Građanin koji je poslao fotografije Južnim vestima kaže da ne razume zašto se ovaj problem ne reši tako što će se postaviti još nekoliko kontejnera.

  detaljnije
 • deponija željkovac leskovac

  Leskovac daje besplatno zemljište zbog proširenja regionalne deponije

  Više od 15.000 kvadrata građevinskog zemljišta besplatno će, dok traje ugovor o obavljanju komunalnih delatnosti, dobiti kompanija "Por Verner i Veber" koja u Leskovcu sakuplja, reciklira i deponuje smeće. Gradski većnici podržali su ovaj predlog, a o njemu će diskutovati odbornici na narednom skupštinskom zasedanju koje je zakazano za 29. novembar.

  detaljnije
 • smeće hisar

  Gomile smeća na leskovačkom Hisaru

  Put oko leskovačkog brda Hisar, onaj koji vodi do Sat mahale, prepun je smeća. Osim punih kontejnera, smeća ima i sa strane, a građani kažu da je situacija takva više od mesec dana. Nadležni zasad ne odgovaraju kada je kontejner poslednji put pražnjen, niti kada će očistiti ovaj deo grada.

  detaljnije
 • deponija Željkovac Leskovac

  Proširena regionalna deponija Željkovac kraj Leskovca

  S obzirom na to da je prva kaseta na leskovačkoj deponiji popunjena, smeće će se nadalje deponovati u novoizgrađenoj kaseti, čiji je kapacitet pola miliona tona otpada i u čiju je izgradnju uloženo 3 miliona evra.

  (1) detaljnije
 • kontejneri

  U Leskovcu od jula računi za smeće duplo veći

  Građani Leskovca od jula će dobijati veće račune za smeće, a jedinstvena cena po članu domaćinstva iznosiće 164,64 dinara sa PDV-om, što je oko 90 dinara više od dosadašnje. Cene su uvećane jer Grad više neće plaćati troškove deponovanja.

  (2) detaljnije
 • leskovac, pww

  U Leskovcu od jula veći računi za smeće

  Zbog toga što za deponovanje smeća, koji na godišnjem nivou iznosi oko 70 miliona dinara, Grad više neće izdvajati novac iz budžeta, ovaj deo plaćaće Leskovčani. Računi će od 1. jula biti uvećani, ali nadležni ne znaju za koliko, jer još nije određen novi cenovnik.

  (3) detaljnije
 • 490x370-ZITORADJA-centar.jpg

  Žitorađa: raskid ugovora sa PWW-om?

  Odbornici Skupštine opštine Žitorađa održaće sednicu na kojoj će glavna tačka biti pokretanje postupka o raskidanju ugovora sa austrijskom firmom, koja obavlja uslugu iznošenja smeća.

  detaljnije
 • leskovac, pww

  Besplatno prikupljanje kabastog otpada

  U svim seoskim mesnim zajednicama i u Leskovcu preduzeće "Por Werner Weber" počeće besplatno prikupljanje kabastog otpada.

  detaljnije
 • Leskovac: grad plaća đubrarinu

  Leskovčani više neće plaćati odvoz i deponovanje smeća, to će umesto njih plaćati grad.

  detaljnije