Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Povelja Svetog Prokopija

  • darko laketic

    Poslanik SNS Darko Laketić dobitnik najvećeg priznanja Prokuplja

    Organizavcioni Odbor za obeležavanje gradske slave Svetog Prokopija odlučio da ovogodišnje najveće priznanje grada sa imenom sveca po kome nosi ime, dobije narodni poslanik iz Toplice Darko Laketić, a u obrazloženju navode da je svojim ličnim zalaganjem i uspesima doprineo da se za ime Prokuplja i Topličkog okruga čuje širom sveta. Poslanik od 2014. ima prijavljeno prebivalište u Prokuplju, iako ima stanove i živi u Beogradu, široj javnosti poznat je postao zbog naplate putnih troškova iz Skupštine kao da na sednice dolaz iz Prokuplja, ali i po asfaltiranju puta do ženine kuće u Prokuplju.

    (26) detaljnije
  • slava u Prokuplju

    Koncert Željka Samardžića povodom gradske slave Prokuplja

    Ovogodišnji program obeležavanja gradske slave Prokuplja Svetog Prokopija koji će građane koštati oko 2 miliona dinara, počeće 14. jula sportskim aktivnostima na Trgu topličkih junaka, nastaviće se narednog dana otvaranjem Likovne kolonije “Boža Ilić”, a do dana slave 21. jula Prokupčane očekuje svakodnevni kulturno-zabavni i sportski program, kao i koncert Željka Samardžića zakazan za 20. jul od 22 sata.

    (6) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Plakete "Sveti Prokopije" generalu Simoviću i državnoj sekretarki Ministarstva prosvete

    Plakete Svetog Prokopija, najprestižnija priznanja koje Prokuplje dodeljuje povodom 21. jula, gradske slave, ove godine pripale su komandantu Kopnene Vojske Srbije general-potpukovniku Milosavu Simoviću i Marijani Dukić-Mijatović, državnoj sekretarki u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

    (2) detaljnije
  • slava u Prokuplju

    Koncert Alena Islamovća povodom gradske slave Prokuplja

    Nizom kulturno-zabavnih manifestacija koje će početi u četvrtak, 14. jula otvaranjem Likovne kolonije, a završiti se na dan slave 21. jula koncertom Alena Islamovića na Trgu topličkih junaka, Prokuplje će svečano obeležiti gradsku slavu Svetog Prokopija.

    (4) detaljnije
  • litija slavska

    Koncertom Leksington benda večeras se završava višednevno obeležavanje gradske slave u Prokuplju

    Liturgijom u crkvi Svetog Prokopija, organizacijom ulice darivanja, defileom folklorista, vatrometom i koncertom Leksington benda na gradskom trgu u Prokuplju u 22 sata, biće završene višednevne svečanosti povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije.

    (2) detaljnije
  • litija slavska

    Bogat program i koncerti povodom Svetog Prokopija, gradske slave Prokuplja

    Prokuplje će svečano obeležiti gradsku slavu Svetog Prokopija, a svečanosti će početi od 14. jula otvaranjem Likovne kolonije. Do 21. jula, uz bogat program, biće održana i 2 koncerta Leksington i Amadeus benda koji će, sa binom i ozvučenjem, ukupno građane koštati oko 1,6 miliona dinara. Tradicionalno će biti dodeljena i priznanja, a ove godine Plaketa Svetog Prokopija pripašće Sandri Nedeljković, zamenici direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

    (6) detaljnije
  • nagrađeni

    Liturgijom i uručenjem nagrada Prokuplje obeležilo gradsku slavu

    Liturgijom koju je u crkvi Svetog Prokopija služio vladika niški Arsenije sa sveštenstvom prokupačke crkve, kao i dodelom Plaketa i pohvalnica Svetog Prokopija najzaslužnijim građanima u prethodnoj godini, u Prokuplju je nešto skromnije, zbog aktuelne situacije, obeležena gradska slava.

    detaljnije
  • PROKUPLJE zgrada opstine prokuplje (1)

    Doktor Dragan Milić dobitnik Plakete Svetog Prokopija

    Za doprinos kvalitetnijim uslovima rada u zdravstvenim ustanovama u gradu, ali i uspešnoj promociji Prokuplja širom Evrope, Komisija za dodelu Plakete Svetog Prokopija koju Grad Prokuplje tradicionalno dodeljuje na dan gradske slave, 21. jula, odlučila je da prestižno priznanje pripadne kardiohirurgu Draganu Miliću, docentu na Medicinskom fakultetu u Nišu i direktoru Klinike za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju Kliničkog centra Niš.

    (1) detaljnije
  • vucic u prokuplju foto lj.m

    Vučiću najveće gradsko priznanje Prokuplja

    Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave odlučio je da Plaketu Svetog Prokopija, najprestižnije priznanje Grada, 21. jula dodeli predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog "lične podrške iniciranjem velikih i značajnih projekata, koji višestruko nadmašuju mogućnost jedne lokalne sredine, a koji će biti realizovani uz pomoć države".

    (9) detaljnije
  • dobitnici priznanja foto lj..m.

    Dodeljena priznanja povodom gradske slave Prokuplja

    Najveće priznanje koje se dodeljuje za izuzetan doprinos i zalaganje u interesu grada povodom gradske slave Prokuplja "Povelja Svetog Prokopija" pripala je privatniku Bobanu Petroviću - Čuturi.

    detaljnije
  • 490x370-Prokuplje-zgrada-Opstine.jpg

    Radivoje Šmigić dobitnik Plakete "Sveti Prokopije"

    Privrednik Radivoje Šmigić, rodom iz prokupačkog sela Tovrljana, ovogodišnji je dobitnik Plakete Svetog Prokopija, najznačajnijeg priznanja Opštine Prokuplje koje se dodeljuje povodom obeležavanja gradske slave.

    detaljnije
  • obelezavanje-gradske-slave-Prokuplja-2015.jpg

    Prokuplje obeležava gradsku slavu Svetog Prokopija

    Liturgijom u crkvi Svetog Prokopija, manifestacijom "Ulica darivanja“ i dodelom Povelje i zahvalnica, završen je prvi deo obeležavanja gradske slave Prokuplja. Od 21 sat na Trgu će nastupiti Cakana, a od 23 sata lokalni "Don Vito bend".

    detaljnije
  • Prokuplje-zgrada-Opstine.jpg

    Jeromonah Lukijan dobitnik Povelje Svetog Prokopija

    Starešina manastira Ajdanovac jeromonah Lukijan ovogodišnji je dobitnik Povelje Svetog Prokopija, najznačajnijeg priznanja Opštine Prokuplje koja se dodeljuje povodom gradske slave. Obeležavanje praznika će, uz bogat program, trajati do 21. jula.

    detaljnije
  • 490x370-490x370-490x370-490x370-zgrada-opstine-prokuplje.jpg

    Počelo obeležavanje gradske slave Prokuplja

    Nizom kulturnih i sportskih menifestacija Opština Prokuplje obeležava praznik Svetog Prokopija kao gradsku slavu. Program počinje danas, a završava se 21. jula liturgijom i dodelom priznanja. 

    detaljnije
  • RATKO-ZECEVIC,-PODPRESEDNIK-PS,-PROKUPLJE-17.08.2010..jpg

    Zečević dobitnik Povelje Svetog Prokopija

    Ovogodišnji dobitnik Povelje Svetog Prokopija, najznačajnijeg priznanja u prokupačkoj opštini je Ratko Zečević, nezvanično saznaju Južne vesti, a predsednika prokupačkog Pokreta socijalista, a koji je u koaliciji sa vladajućim SNS, predložilo je više organizacija. 

    (11) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: