Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Povelja Svetog Prokopija

 • nagrađeni

  Liturgijom i uručenjem nagrada Prokuplje obeležilo gradsku slavu

  Liturgijom koju je u crkvi Svetog Prokopija služio vladika niški Arsenije sa sveštenstvom prokupačke crkve, kao i dodelom Plaketa i pohvalnica Svetog Prokopija najzaslužnijim građanima u prethodnoj godini, u Prokuplju je nešto skromnije, zbog aktuelne situacije, obeležena gradska slava.

  detaljnije
 • PROKUPLJE zgrada opstine prokuplje (1)

  Doktor Dragan Milić dobitnik Plakete Svetog Prokopija

  Za doprinos kvalitetnijim uslovima rada u zdravstvenim ustanovama u gradu, ali i uspešnoj promociji Prokuplja širom Evrope, Komisija za dodelu Plakete Svetog Prokopija koju Grad Prokuplje tradicionalno dodeljuje na dan gradske slave, 21. jula, odlučila je da prestižno priznanje pripadne kardiohirurgu Draganu Miliću, docentu na Medicinskom fakultetu u Nišu i direktoru Klinike za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju Kliničkog centra Niš.

  (1) detaljnije
 • vucic u prokuplju foto lj.m

  Vučiću najveće gradsko priznanje Prokuplja

  Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave odlučio je da Plaketu Svetog Prokopija, najprestižnije priznanje Grada, 21. jula dodeli predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog "lične podrške iniciranjem velikih i značajnih projekata, koji višestruko nadmašuju mogućnost jedne lokalne sredine, a koji će biti realizovani uz pomoć države".

  (9) detaljnije
 • dobitnici priznanja foto lj..m.

  Dodeljena priznanja povodom gradske slave Prokuplja

  Najveće priznanje koje se dodeljuje za izuzetan doprinos i zalaganje u interesu grada povodom gradske slave Prokuplja "Povelja Svetog Prokopija" pripala je privatniku Bobanu Petroviću - Čuturi.

  detaljnije
 • 490x370-Prokuplje-zgrada-Opstine.jpg

  Radivoje Šmigić dobitnik Plakete "Sveti Prokopije"

  Privrednik Radivoje Šmigić, rodom iz prokupačkog sela Tovrljana, ovogodišnji je dobitnik Plakete Svetog Prokopija, najznačajnijeg priznanja Opštine Prokuplje koje se dodeljuje povodom obeležavanja gradske slave.

  detaljnije
 • obelezavanje-gradske-slave-Prokuplja-2015.jpg

  Prokuplje obeležava gradsku slavu Svetog Prokopija

  Liturgijom u crkvi Svetog Prokopija, manifestacijom "Ulica darivanja“ i dodelom Povelje i zahvalnica, završen je prvi deo obeležavanja gradske slave Prokuplja. Od 21 sat na Trgu će nastupiti Cakana, a od 23 sata lokalni "Don Vito bend".

  detaljnije
 • Prokuplje-zgrada-Opstine.jpg

  Jeromonah Lukijan dobitnik Povelje Svetog Prokopija

  Starešina manastira Ajdanovac jeromonah Lukijan ovogodišnji je dobitnik Povelje Svetog Prokopija, najznačajnijeg priznanja Opštine Prokuplje koja se dodeljuje povodom gradske slave. Obeležavanje praznika će, uz bogat program, trajati do 21. jula.

  detaljnije
 • 490x370-490x370-490x370-490x370-zgrada-opstine-prokuplje.jpg

  Počelo obeležavanje gradske slave Prokuplja

  Nizom kulturnih i sportskih menifestacija Opština Prokuplje obeležava praznik Svetog Prokopija kao gradsku slavu. Program počinje danas, a završava se 21. jula liturgijom i dodelom priznanja. 

  detaljnije
 • RATKO-ZECEVIC,-PODPRESEDNIK-PS,-PROKUPLJE-17.08.2010..jpg

  Zečević dobitnik Povelje Svetog Prokopija

  Ovogodišnji dobitnik Povelje Svetog Prokopija, najznačajnijeg priznanja u prokupačkoj opštini je Ratko Zečević, nezvanično saznaju Južne vesti, a predsednika prokupačkog Pokreta socijalista, a koji je u koaliciji sa vladajućim SNS, predložilo je više organizacija. 

  (11) detaljnije