Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

PozitivNi festival

 • kamp

  Kreativni kamp - novo mesto za sve umetnike i kreativce u Brzom Brodu

  Prostor za rad, stvaranje i planiranje novih aktivnosti, niški umetnici i kreativci dobiće u novom prostoru u Brzom Brodu, gde nastaje (re)Kreativni kamp ili Kamp fabrike umetnika. Ideja je nastala je na festivalu PozitivNi, kada su organizatori shvatili da Niš nema prostor na kome bi se okupljali svi umetnici po završetku festivala, a otvaranje kampa, ali i celokupne kampanje, planirano je za nedelju nakon Uskrsa, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

  (6) detaljnije
 • Ida Prester

  Ida Prester iz benda "Lolobriđida": Muzika je danas bezvredna

  Hrvatska kantautorka i pevačica benda "Lolobriđida" Ida Prester nastupala je na ovogodišnjem niškom Festivalu "PozitivNI", a bila je i gost emisije "15 minuta", u kojoj je istakla da se scena u odnosu na početke benda danas totalno promenila i da je nažalost postala bezvredna.

  (3) detaljnije
 • pozitivni-nedelja5-vanja-keser

  Festival “PozitivNI” završen opuštanjem u prirodi

  Poslednji dan festivala “PozitivNI” posetioci su proveli u prirodi, a najzabavnije je bilo najmlađima koji su se družili, crtali, igrali društvene igre i bavili se alpinizmom.

  detaljnije
 • pozitivni-Vanja-Keser

  Nišlije uživale uz muziku iz regiona, Srbije i domaćeg “Procesa”

  Pretposlednje veče festivala PozitivNI obeležili su nastupi bendova Ničim izazvan, Lollobrigida i niškog Procesa, a publika je đuskala i uz Bojanu Vunturišević, bendove KI iz Kumanova i Helium i Hazel. Najmlađi su uživali pre toga, u njihovom delu programa, dok je danas sportski dan.

  (1) detaljnije
 • Kosa PozitivNi

  Festival "PozitivNi" otpočeo "Kosom", večerašnji program odložen

  Čitav program drugog dana festivala "PozitivNi" je odložen, kažu organizatori, a ne zna se tačno kada će se održati, s obzirom na to da se čeka na bolje zdravstveno stanje Josipe Lisac. Festival je otvoren velikim muzičko-scenskim spektaklom "Harmony and Understanding", tokom koga je brojna publika uživala u najpoznatijim replikama i numera mjuzikla "Kosa".

  (1) detaljnije
 • pozitivni festival

  Niški festival “PozitivNi” kreće u četvrtak

  Ove nedelje održava se festival “PozitivNi” u Nišu, a u četvorodnevnom programu posetioci će imati priliku da uživaju u koncertima, klasičnoj i alternativnoj umetnosti, sportu i rekreaciji, kao i u ostalim interaktivnim sadržajima. Glavna zvezda biće pop-ikona Josipa Lisac koja je najavljena za petak, 31. maja u parku “Čair”.

  (2) detaljnije