Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pozorište Bora Stanković Vranje

 • Hotel Vranje

  Skinuta cerada sa zgrade pored Pozorišta u Vranju, nakon performansa lidera Dveri

  Imitacija fasade na zgradi hotela pored Pozorišta u Vranju, postavljena uoči otvaranja obnovljene zgrade teatra, skinuta je neposredno nakon što je lider Dveri Boško Obradović napisao crvenim auto-lakom na njoj “Bojkot”, a natpis “Trg republike” prelepio natpisom “Trgi laži Aleksandra Vučića”.

  (1) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Jedna premijera i tri gostovanja tokom novembra u vranjskom Pozorištu

  Vranjanci kojima je nedostajalo da svoje večeri provedu u teatru, gledajući neki pozorišni komad, ovog novembra će moći da vide neku od predstava koje su na repertoaru Pozorišta “Bora Stanković”. Tokom novembra Vranjance očekuju predstave za decu, biće tri gostovanja, a publiku će moći da vidi i premijeru monodrame Zakkasotina 2. Predstave za odrasle izvodiće se na velikoj sceni od 20 sati, a nedelja je dan za dečije predstave.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Završeni “Borini pozorišni dani”, najbolja predstava “Na Drini ćuprija”

  Pobednik ovogodišnjih “Borinih pozorišnih dana", prema glasovima publike je predstava “Na Drini Ćuprija”, po romanu Ive Andrića. Režiju za predstavu potpisuje Kokan Mladenović, a izvode je glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  “Borini pozorišni dani” otvoreni na sceni novog teatra

  Najstariji pozorišni festival na jugu Srbije “Borini pozorišni dani” otvoren je sinoć u zgradi obnovljenog vranjskog tetra, prvi put nakon 7 godina održavanja na alternativnoj sceni. Festival koji se svakog oktobra organizuje već 40 godina, otvorila ga je predstava “Rodoljupci” Narodnog pozorišta iz Beograda, do 28. oktobra na repertoaru će se naći još 5 predstava u glavnom delu programa, a najbolju predstavu biraće publika.

  detaljnije
 • Scena vranjsko pozorište

  Premijerom "Nečiste krvi" na novoj sceni, Vranjanci obeležavaju godišnjicu smrti Bore Stankovića

  Na 92. godišnjicu smrti jednog od najznačajnih srpskih pisaca, Vranjanca Borisava Stankovića, glumci vranjskog pozorišta premijerno će, prvi put posle 7 godina, stati na daske velike scene u obnovljenoj zgradi Teatra u utorak od 20 sati i izvesti Borinu “Nečista krv”, za koju režiju potpisuje Jug Đorđević, a dramatizaciju Tijana Grumić.

  detaljnije
 • Pozorište otvaranje

  Ponovo radi pozorište u Vranju, glumci se konačno vratili kući

  Operom "Koštana" beogradskog Narodnog pozorišta, u režiji Juga Radivojevića, nakon sedam godina od požara u kome je zgrada teatra izgorela, svečano je otvoreno pozorište "Bora Stanković" u Vranju.

  (1) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković Vranje

  Glumci pozorišta “Bora Stanković” u Vranju se konačno vraćaju kući

  Prva izvedba na daskama vranjskog pozorišta, koje je izgrađeno sedam godina nakon što je ovaj teatar izgoreo u požaru, biće dečija opera "Bastijen i Bastijena" Narodnog pozorišta u Beogradu koja je na programu u nedelju, 20. oktobra. Dan kasnije je svečano otvaranje, a velika scena na 120 kvadrata u renoviranoj zgradi ima najsavremeniju scensku tehniku i rasvetu i, prema najavama gradskih čelnika, vranjsko pozorište će opet biti kulturni centar zemlje.

  (1) detaljnije
 • vranje pozorište

  Potemkinovo selo u Vranju - platno umesto fasade pred otvaranje pozorišta

  Renovirano vranjsko pozorište Bora Stanković otvara se za 6 dana, a Vranjanci sedam godina čekaju obnovu teatra. Da bi sve bilo "pod konac" dovijaju se na razne načine, pa je tako na zid tik uz pozorište postavljeno razapeto platno nalik mušemi pričvršćeno kanapom.

  (7) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  7 godina posle požara obnovljeno vranjsko Pozorište, otvaranje 21. oktobra

  Operskom predstavom “Koštana” u ponedeljak, 21. oktobra konačno će biti otvorena zgrada rekonstruisanog Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju. Sedam godina trajala je obnova zgrade koja je uništena u podmetnutom požaru, a radove su pratili brojni problemi za koje do danas nisu pronađeni krivci. Rekonstrukcija Pozorišta koštala je 368 miliona dinara.

  (2) detaljnije
 • predstava Kepler foto i.m

  Predstava iz Vranja na festivalu u Doboju

  Predstava "Kepler 452B" Tijane Grumić, u režiji mladog reditelja Juga Đorđevića, uvrštena je u takmičarsku selekciju 19. Međunarodnog festivala "Teatar fest". Vranjski ansambl nastupiće 23. maja od 20 sati na sceni Centra za kulturu Doboj.

  detaljnije
 • kepler predstava

  Predstava vranjskog pozorišta gostuje u Nišu

  Na maloj sceni niškog Narodnog pozorišta u sredu, 7. novembra od 20 sati, publika će imati priliku da vidi predstavu “Kepler 452-B” koju će izvesti ansambl Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja.

  detaljnije
 • tri sestre predstava foto pozorište Bora Stanković

  Predstava iz Vranja ponovo na festivalu u Rusiji

  Nakon nepunih godinu dana, ansambl pozorišta "Bora Stanković” ponvo putuje u Rusiju, ovoga puta u grad Omsk, gde će u subotu, sa predstavom "Tri sestre", u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastupiti na Međunarodnom pozorišnim festivalu "Akademija”.

  detaljnije
 • pozoriste vranje KEPLER foto i.m

  Nagrade za predstavu iz Vranja na Festivalu "Joakim Vujić"

  Na prestižnom pozorišnom Festivalu koji se ove godine održao u Novom Pazaru, predstava vranjskog pozorišta “Kepler 452 -B” Tijane Grumić, u režiji Juga Đorđevića, osvojila je specijalnu nagradu stručnog žirija za predstavu, a glumici Jeleni Filipović pripala je nagrada za najboljeg mladog glumca.

  detaljnije
 • Sasa Stojkovic Babacko foto P. Blagojevic Juzne vesti

  Vranjski glumac u Pozorištu dobio otkaz zbog bavljenja novinarstvom

  Pravdajući otkaz racionalizacijom u Pozorištu koje angažuje "honorarce", jer ima svega 10 glumaca, Saša Stojković novinar i glumac, koji je u vranjskom teatru proveo skoro 3 decenije odigravši preko 100 uloga, otpušten je sa posla. Ni on sam, kao ni Vranjanci, ali i NUNS koji je otkaz ocenio kao nastavak obračuna sa slobodom medija, nemaju dilemu da je otkaz posledica njegovog kritičkog izveštavanja najpre u ugašenom nedeljniku Vranjske , a potom i na portalu Infovranjske .

  (2) detaljnije
 • tri sestre predstava vranje foto i.m.

  Predstava iz Vranja ponovo na festivalu u Rusiji

  Nakon veoma uspešnog učešća na Festivalu "Lipecke pozorišne svečanosti" u Rusiji, gde je osvojila Gran prix , predstava vranjskog pozorišta "Tri sestre" u režiji Trajčeta Gjorgieva, ponovo će gostovati u Rusiji gde je ovoga puta uvrštena u selekciju festivala "Akademia" u Omsku.

  detaljnije
 • Nastavljeni radovi foto grad vranje

  Počela druga faza radova na obnovi vranjskog pozorišta

  Nakon što je Grad dobio izveštaj Instituta "Vinča" da je unutrašnjost zgrade u potpunosti dekontamirana, jer je u obnovi korišćen kancerogeni materijal sa oplatolom, počela je druga faza radova na obnovi zgrade stradale u požaru 2012. koja će, kaže gradska vlast, biti završena do kraja godine. Nakon toga sledi poslednja faza opremanja enterijera.

  detaljnije
 • predstava Kepler foto i.m

  Predstava vranjskog pozorišta na 63. "Sterijinom pozorju"

  I drugu godinu zaredom Vranjanci će se, nakon predstave "Ruža uvela", predstaviti na prestižnom "Sterijinom pozorju", ovoga puta sa predstavom “Kepler 452 - B” po tekstu Tijane Grumić, u režiji mladog Juga Đorđevića, a koja je uvrštena u zvaničnu selekciju festivala.

  detaljnije
 • Premijera Nušićeve predstave "Dr" večeras u Vranju

  Jedno od poslednjih dela srpskog pisca Branislava Nušića, predstava "Dr" u režiji Dragana Živkovića Durge, biće premijerno izvedena večeras od 20 sati na sceni vranjskog Doma vojske.

  detaljnije
 • dekontaminacija pozorista foto gradska uprava vranje

  Mladi pesnik se stihovima bori za vranjsko pozorište

  Vranjski pesnik Stevan Milošević napisao je pesmu “Opelo za pozorište” kojom, kako kaže, želi da skrene pažnju na činjenicu da Vranje nema zgradu pozorišta još od 2012. godine, kada je ova zgrada stradala u podmetnutom požaru.

  detaljnije
 • Ljubavi Džordža Vašingtona scena foto i.m.

  Predstava iz Vranja na festivalu u Bosni i Hercegovini

  Glumci pozorišta "Bora Stanković" nastupiće sa predstavom Mira Gavrana "Ljubavi Džordža Vašingtona", u režiji Lilijane Ivanović, na festivalu "Dani Zaima Muzaferije" u Visokom, u Bosni i Hercegovini. Predstava je na programu u subotu od 19 sati.

  detaljnije