Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pozorište Bora Stanković Vranje

 • Premijera nove predstave vranjskog teatra

  U Domu Vojske u Vranju, u utorak, 7. novembra u 20 časova, premijerno će biti izvedena predstava "Jelka kod Ivanovih", po tekstu Aleksandra Ivanoviča Vedenskog, u režiji Angelča Ilievskog.

  detaljnije
 • tri sestre vranjsko pozoriste foto i.m.

  Vranjska predstava nabolja na festivalu u Rusiji

  Predstava "Tri sestre" pozorišta "Bora Stanković“ koju je režirao Trajče Gjorgijev, osvojila je na festivalu "Lipecke pozorišne svečanosti" u Rusiji "Grand prix" festivala za najbolju predstavu u konkurenciji pozorišta iz Rusije, Belorusije i Nemačke.

  detaljnije
 • tri sestre vranjsko pozoriste foto i.m.

  Predstava vranjskog pozorišta na festivalu u Rusiji

  Ansambl pozorišta "Bora Stanković" 14. oktobra u ruskom gradu Lipeck nastupiće na 34. Međunarodnom festivalu klasike "Lipecke pozorišne svečanosti" sa Čehovljevom predstavom "Tri sestre" u režiji Trajčeta Gjorgieva.

  detaljnije
 • Bez premijere na "Borinim pozorišnim danima"

  Iako je ranije bilo najavljeno da će na otvaranju tradicionalne manifestacije 21. oktobra biti izvedena premijera predstave "Jelka kod Ivanovih", zbog usporenog rada na predstavi i brojnih gostovanja ansambla, po prvi put nakon 37 godina vranjski teatar neće premijerom otvoriti "Borine pozorišne dane" koji se održavaju od 21. do 26. oktobra.

  detaljnije
 • Amateri, pozoriste bora stankovic

  Predstava vranjskog pozorišta na festivalu u Makedoniji

  Predstava "Amateri" pozorišta "Bora Stanković" biće izvedena 2. oktobra od 20 sati na otvaranju Međunarodnog festivala humora i satire "In Vinica Veritas" u makedonskom gradu Vinica. Režiju, po tekstu Borivoja Radakovića, potpisuje Andrea Ada Lazić.

  detaljnije
 • sedista-pozoriste-ilustracija-Kosta.jpg

  Vranjski glumci pripremaju predstavu "Jelka kod Ivanovih"

  Ansambl pozorišta "Bora Stanković" započeo je rad na novoj predstavi autora Aleksandra Vedenskog, u režiji Angelča Ilievskog, a čija će premijera biti 21. oktobra, na otvaranju "Borinih pozorišnih dana".

  detaljnije
 • dekontaminacija pozorista vranje foto gradska uprava vranje

  Završetak dekontaminacije vranjskog pozorišta za 2 meseca

  Kombinovanim tretmanom stručnjaci Intituta "Vinča" intenzivno rade na dekontaminaciji zgrade vranjskog pozorišta, nakon što je utvrđeno da se u materijalu korišćenom za obnovu izgorele zgrade nalazi oplatol. Iz Gradske uprave kažu da bi taj proces trebalo da bude gotov za 2 meseca.

  detaljnije
 • ruza uvela scena iz predstave foto i.m.

  Predstava iz Vranja na festivalu u Smederevu

  Predstava "Ruža uvela" uvrštena je u selekciju ovogodišnjeg festivala "Teatar u tvrđavi" koji se od 8. do 12. jula održava u Smederevu. Vranjski ansambl predstaviće se smederevskoj publici u ponedeljak, 10. jula u 21 sat na letnjoj sceni smederevske tvrđave.

  detaljnije
 • foto i.m. pepeljuga predstava vranje

  Premijera "Pepeljuge" za kraj pozorišne sezone u Vranju

  U nedelju,11. juna od 12:30 na sceni Omladinskog kulturnog centra u Vranju biće premijerno izvedena dečja predstava "Pepeljuga“ koju su režirali Bojan Jovanović i Žetica Dejanović, a u kojoj igraju igraju polaznici glumačke radionice vranjskog pozorišta.

  detaljnije
 • prijem za vranjske glumce foto Gradska uprava Vranje

  Prijem za vranjske glumce u Gradskoj upravi

  Povodom brojnih uspeha ansambla vranjskog pozorišta "Bora Stanković", naročito poslednjih meseci sa predstavom "Ruža uvela", u Gradskoj upravi je priređen prijem za glumce ovog teatra.

  detaljnije
 • ruza uvela

  Vranjanci na "Sterijinom pozorju"

  U takmičarskom delu festivala „Sterijino pozorje“ u Novom Sadu nastupiće i vranjsko pozorište “Bora Stanković”, koje će izvesti predstavu „Ruža uvela“, koja je nedavno doživela veliki uspeh na festivalu “Joakim Vujić”.

  detaljnije
 • ruza uvela scena foto i.m.

  Predstava vranjskog pozorišta na festivalu u Aleksandrovcu

  Nakon što se našla u selekciji "Sterijinog pozorja", festivala "Joakim Vujić i "Joakimovih dana", predstava vranjskog pozorišta "Ruža, uvela“ uvrštena je i u zvanični program festivala "Bucini dani" u Aleksandrovcu koji će se održati od 13. do 18. juna.

  detaljnije
 • predtava amateri foto i.m.

  Pretpremijera predstave "Amateri" u Vladičinom Hanu, premijera u Vranju

  Predstava vranjskog pozorišta "Bora Stanković“ pretpremijerno će biti izvedena večeras od 20 sati u Centru kulture u Vladičinom Hanu, dok će premijera komedije biti izvedena dan kasnije, takođe od 20 sati u vranjskom Domu vojske.

  detaljnije
 • ruza uvela predstava foto i.m.

  Predstava iz Vranja na Festivalu "Joakim Vujić" u Pirotu

  Predstava "Ruža uvela" Bore Stankovića, u dramatizaciji Jelene Mijović i režiji Milana Neškovića, uvrštena je u selekciju 53. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" koji će ove godine biti održan u Pirotu od 13. do 20. maja.

  detaljnije
 • ruza uvela scena iz predstave foto i..m.

  Predstava iz Vranja u takmičarskom delu "Sterijinog pozorja"

  Predstava ansambla vranjskog pozorišta "Bora Stanković“ u režiji Milana Neškovića, uvrštena je u takmičarsku selekciju ovogodišnjeg, 62. "Sterijinog pozorja", saopštio je Upravni odbor tog festivala.

  detaljnije
 • Najnagrađivanija omladinska predstava gostuje u Nišu; foto: UG "Cug"

  Vranjanci u Nišu igraju predstavu po motivima Radoja Domanovića

  Najnagrađivaniju omladinsku predstavu u Srbiji ove godine, pod nazivom „Vođa“, koja je rađena kako bi približila lektiru srednjoškolskoj omladini, Vranjanci će izvesti u Narodnom pozorištu u Nišu. Izvođenje predstave je zakazano za 11. decembar od 20 sati.

  (1) detaljnije
 • Mladi fudbaleri "Dinama" u akciji za obnovu vranjskog pozorišta

  U okviru “Borinih pozorišnih dana“ na dečjoj sceni Omladinskog saveza u Vranju izvedena je predstava “Tri praseta“, a podršku glumcima dali su polaznici Škole fudbala kroz akciju “Dinar da umetnost ne zaćuti” za obnovu zgrade pozorišta.

  detaljnije
 • Pozoriste-foto-Aleksandar-kostic.jpg

  "Borini pozorišni dani" i ove godine u Domu vojske

  Zbog radova na obnovi vranjskog pozorišta, i ovogodišnji "Borini pozorišni dani" održaće se na alternativnoj sceni Doma vojske od 21. do 26. oktobra. Na Festivalu će biti odigrana i premijera predstave "Uvela ruža" vranjskog pozorišta.

  detaljnije
 • sedista-pozoriste-ilustracija-Kosta.jpg

  Premijera “Uvele ruže“ na "Borinim danima"

  Glumci pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja na ovogodišnjim 36. “Borinim pozorišnim danima” koji se krajem oktobra održavaju u Vranju, premijerno će izvesti komad “Uvela ruža“ upravo po tekstu Bore Stankovića.

  detaljnije
 • dani-vranja-foto-i.m..jpg

  "Dani Vranja" bez zvučnih imena

  Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija koja se održava od 23. do 28. avgusta biće, prema najavama iz Gradske uprave, skromnijeg sadržaja nego prethodnih godina, a obeležiće je izložbe, književne večeri i koncerti.

  detaljnije