Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pozorište Bora Stanković Vranje

 • Pozorište Vranje

  Za vreme vanrednog stanja predstave na sajtu vranjskog Pozorišta

  Dok traje vanredno stanje zbog sprečavanja širenja virusa korona, vranjsko Pozorište će video snimke svojih predstava emitovati na sajtu Pozorišta i Fejsbuk stranici svakog utorka i petka od 20 sati.

  detaljnije
 • Pozorište Vranje

  Premijera, gostovanja i koncert marta u vranjskom teatru

  U ustaljenom terminu - od 12 sati za dečije i 20 sati za predstave za odrasle, martovski repertoar vranjskog Pozorišta obeležiće uglavnom već poznata ostvarenja vranjskog ansambla, dva gostovanja i jedna premijera predstave za decu. Takođe, iz Pozorišta najavljuju i koncert ansambla “Kolo” koji će biti održan 25. marta od 19 sati .

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković Vranje

  Vranjanci nakon 2 decenije uskoro dobijaju bioskop

  Nakon što su poslednji film u nekadašnjem kultnom Bioskopu “Sloboda” u Zanatskom domu, Vranjanci odgledali 1998. godine, nakon 22 godine uskoro će dobiti priliku da ponovo gledaju najnovija filmska ostvarenja na velikom platnu. Gradonačelnik Vranja najavio je da je oprema nabavljena preko projekta u Filmskom centru Srbije i da će montaža početi 4. marta u obnovljenoj zgradi vranjskog teatra.

  (1) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Pozorišni festival “Joakim Vujić” maja u Vranju

  Vranjanci će tokom maja moći da pogledaju najbolja pozorišna ostvarenja u svom gradu koji će, sa pozorištem "Bora Stanković" biti domaćin jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji “Joakim Vujić”.

  detaljnije
 • sedišta pozorište

  Premijere, festival i gostovanja februara u vranjskom Pozorištu

  Februarski repertoar Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju obeležiće Festival vranjske gradske pesme koji je zakazan za 21. i 22. februar, desetak predstava od kojih su 5 gostovanja, a 2 premijere. Ljubitelji teatra imaće prilike da gledaju “Dnevnik Ane Frank” šabačkog Pozorišta i predstavu “Sumnja” kraljevačkog Pozorišta.

  detaljnije
 • Pozorište Vranje

  “Nastojnik” otvara kamernu scenu vranjskog Pozorišta

  Komad “Nastojnik”, po tekstu engleskog književnika i nobelovca Harolda Pintera, a u režiji Trajčeta Gjorgieva, premijerna je predstava koja će 7. februara od 20 sati zvanično otvoriti kamernu scenu Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju.

  detaljnije
 • Pozorište Vranje

  Promocija knjige "Biti rokenrol" u utorak u Vranju

  Svi Vranjanci koji cene rad rok kritičara, novinara i pisca Petra Pece Popovića i književnika Mihajla Pantića, moći će da prisustvuju promociji njihove knjige “Biti rokenrol” u utorak, 28. januara od 19:30 sati u kabare sali Pozorišta “Bora Stanković”. Knjiga će biti promovisana u okviru obeležavanja Dana grada.

  (1) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Koncert Jadranke Jovanović u subotu za Vranjance

  Koncert jedne od najpopularnijih srpskih umetnica u klasičnoj muzici Jadranke Jovanović, vranjska publika moći će da čuje u subotu, 25. januara od 20 sati u Pozorištu “Bora Stanković”. Ona će za Vranjance pevati u okviru obeležavanja Svetosavske nedelje.

  detaljnije
 • Vučić

  Vučić predložen za gradsku nagradu Vranja, oblast umetnost

  Specijalno priznanje "31. januar" koje se u Vranju dodeljuje povodom Dana grada, mogao bi da dobije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što ga je u oblasti umetnosti predložila Komisija za mandatno-imunitetska pitanja. I dok književnici i profesori ovu odluku vide kao političko poltronstvo i degradiranje umetnosti, u Komisiji ne odgovaraju na osnovu čega je Vučić predložen za gradsko priznanje. Konačnu odluku o dobitniku doneće odbornici na sednici Skupštine zakazanoj za 24. januar.

  (11) detaljnije
 • svetosavska nedelja foto grad vranje

  Počela 30. "Svetosavska nedelja" u Vranju

  Nastupom hora Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Vranja, projekcijom filma "Tri decenije Svetosavske nedelje" i izložbom povodom 950 godina manastira Sveti Prohor Pčinjski, u utorak je otvorena 30. "Svetosavska nedelja" u zgradi vranjskog teatra. Obeležavanje se završava se na Savindan, 27. januara, a Vranjanci će do tada moći da pogledaju izložbe, predstave, koncerte, dečje priredbe i drugi prateći program.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković Vranje

  Četiri predstave u Pozorištu “Bora Stanković” do kraja meseca

  Repertoar za ovu sedmicu u Pozorištu “Bora Stanković” otvoriće komedija “Kude mi je žena”, priča o čoveku koji pokušava da se oženi preko agencije, a do kraja nedelje ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju “Nečistu krv”, dok će glumački ansambl za mališane odigrati “Mačka u čizmama”. Repertoar za ovaj mesec zatvoriće predstava “Život u tesnim cipelama” koja govori o radnicima fabrike obuće.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Premijera komedije "Boing Boing" u vranjskom Pozorištu

  Komad Marka Kamoletija Boing Boing , koji je bio hit komedija 60-ih godina, u režiji vranjskog pozorišnog glumca Dragana Živkovića Durgeta i produkciji glumačke trupe Optimisti, premijerno će biti izveden večeras od 20 sati u Pozorištu “Bora Stanković”. Predstavom Boing Boing amaterska grupa Optimisti obeležiće 5 godina postojanja i rada.

  detaljnije
 • Scena vranjsko pozorište

  Leskovački teatar gostuje u vranjskom Pozorištu

  Predstavu “Otac” u izvođenju ansambla leskovačkog Narodnog pozorišta, moći će da pogledaju Vranjanci u Pozorištu “Bora Stanković” večeras od 20 sati. Predstava je rađena po tekstu čuvenog švedskog pisca Augusta Strindberga, a u režiji Miloša Jagodića. Cena karte je 300 dinara.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković Vranje

  Preko 10 ostvarenja na festivalu dokumentarnog filma u Vranju

  Međunarodni festival dokumentarnog filma “Dokument 2019.” biće održan u vranjskom Pozorištu “Bora Stanković” od 22. do 24. decembra. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a Vranjanci će tokom tri dana trajanja festivala moći da pogledaju više od 10 dokumentarnih ostvarenja iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Narodno pozorište iz Niša gostuje u vranjskom teatru

  Predstavu “Putujuće pozorište Šopalović” u izvođenju glumaca niškog Narodnog pozorišta moći će da pogledaju Vranjanci u teatru "Bora Stanković" večeras od 20 sati. Predstava je rađena po tekstu Ljubomira Simovića, a režiju potpisuje Tatjana Mandić Rigonat.

  (1) detaljnije
 • Predstava-Sladoled3;-foto:-Narodno-pozoriste-Nis

  Dva gostovanja u decembru u leskovačkom Pozorištu

  Ljubitelji pozorišta u Leskovcu će, osim predstava njihove trupe, tokom decembra moći da pogledaju i dve gostujuće - iz Kruševca i Niša. Na večernjoj sceni je 5 predstava, a biće odigrane i 4 predstave za decu.

  detaljnije
 • Hotel Vranje

  Skinuta cerada sa zgrade pored Pozorišta u Vranju, nakon performansa lidera Dveri

  Imitacija fasade na zgradi hotela pored Pozorišta u Vranju, postavljena uoči otvaranja obnovljene zgrade teatra, skinuta je neposredno nakon što je lider Dveri Boško Obradović napisao crvenim auto-lakom na njoj “Bojkot”, a natpis “Trg republike” prelepio natpisom “Trgi laži Aleksandra Vučića”.

  (1) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Jedna premijera i tri gostovanja tokom novembra u vranjskom Pozorištu

  Vranjanci kojima je nedostajalo da svoje večeri provedu u teatru, gledajući neki pozorišni komad, ovog novembra će moći da vide neku od predstava koje su na repertoaru Pozorišta “Bora Stanković”. Tokom novembra Vranjance očekuju predstave za decu, biće tri gostovanja, a publiku će moći da vidi i premijeru monodrame Zakkasotina 2. Predstave za odrasle izvodiće se na velikoj sceni od 20 sati, a nedelja je dan za dečije predstave.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Završeni “Borini pozorišni dani”, najbolja predstava “Na Drini ćuprija”

  Pobednik ovogodišnjih “Borinih pozorišnih dana", prema glasovima publike je predstava “Na Drini Ćuprija”, po romanu Ive Andrića. Režiju za predstavu potpisuje Kokan Mladenović, a izvode je glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  “Borini pozorišni dani” otvoreni na sceni novog teatra

  Najstariji pozorišni festival na jugu Srbije “Borini pozorišni dani” otvoren je sinoć u zgradi obnovljenog vranjskog tetra, prvi put nakon 7 godina održavanja na alternativnoj sceni. Festival koji se svakog oktobra organizuje već 40 godina, otvorila ga je predstava “Rodoljupci” Narodnog pozorišta iz Beograda, do 28. oktobra na repertoaru će se naći još 5 predstava u glavnom delu programa, a najbolju predstavu biraće publika.

  detaljnije