Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pozorište Bora Stanković Vranje

 • predstava Kepler foto i.m

  Predstava iz Vranja na festivalu u Doboju

  Predstava "Kepler 452B" Tijane Grumić, u režiji mladog reditelja Juga Đorđevića, uvrštena je u takmičarsku selekciju 19. Međunarodnog festivala "Teatar fest". Vranjski ansambl nastupiće 23. maja od 20 sati na sceni Centra za kulturu Doboj.

  detaljnije
 • kepler predstava

  Predstava vranjskog pozorišta gostuje u Nišu

  Na maloj sceni niškog Narodnog pozorišta u sredu, 7. novembra od 20 sati, publika će imati priliku da vidi predstavu “Kepler 452-B” koju će izvesti ansambl Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja.

  detaljnije
 • tri sestre predstava foto pozorište Bora Stanković

  Predstava iz Vranja ponovo na festivalu u Rusiji

  Nakon nepunih godinu dana, ansambl pozorišta "Bora Stanković” ponvo putuje u Rusiju, ovoga puta u grad Omsk, gde će u subotu, sa predstavom "Tri sestre", u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastupiti na Međunarodnom pozorišnim festivalu "Akademija”.

  detaljnije
 • pozoriste vranje KEPLER foto i.m

  Nagrade za predstavu iz Vranja na Festivalu "Joakim Vujić"

  Na prestižnom pozorišnom Festivalu koji se ove godine održao u Novom Pazaru, predstava vranjskog pozorišta “Kepler 452 -B” Tijane Grumić, u režiji Juga Đorđevića, osvojila je specijalnu nagradu stručnog žirija za predstavu, a glumici Jeleni Filipović pripala je nagrada za najboljeg mladog glumca.

  detaljnije
 • Sasa Stojkovic Babacko foto P. Blagojevic Juzne vesti

  Vranjski glumac u Pozorištu dobio otkaz zbog bavljenja novinarstvom

  Pravdajući otkaz racionalizacijom u Pozorištu koje angažuje "honorarce", jer ima svega 10 glumaca, Saša Stojković novinar i glumac, koji je u vranjskom teatru proveo skoro 3 decenije odigravši preko 100 uloga, otpušten je sa posla. Ni on sam, kao ni Vranjanci, ali i NUNS koji je otkaz ocenio kao nastavak obračuna sa slobodom medija, nemaju dilemu da je otkaz posledica njegovog kritičkog izveštavanja najpre u ugašenom nedeljniku Vranjske , a potom i na portalu Infovranjske .

  (2) detaljnije
 • tri sestre predstava vranje foto i.m.

  Predstava iz Vranja ponovo na festivalu u Rusiji

  Nakon veoma uspešnog učešća na Festivalu "Lipecke pozorišne svečanosti" u Rusiji, gde je osvojila Gran prix , predstava vranjskog pozorišta "Tri sestre" u režiji Trajčeta Gjorgieva, ponovo će gostovati u Rusiji gde je ovoga puta uvrštena u selekciju festivala "Akademia" u Omsku.

  detaljnije
 • Nastavljeni radovi foto grad vranje

  Počela druga faza radova na obnovi vranjskog pozorišta

  Nakon što je Grad dobio izveštaj Instituta "Vinča" da je unutrašnjost zgrade u potpunosti dekontamirana, jer je u obnovi korišćen kancerogeni materijal sa oplatolom, počela je druga faza radova na obnovi zgrade stradale u požaru 2012. koja će, kaže gradska vlast, biti završena do kraja godine. Nakon toga sledi poslednja faza opremanja enterijera.

  detaljnije
 • predstava Kepler foto i.m

  Predstava vranjskog pozorišta na 63. "Sterijinom pozorju"

  I drugu godinu zaredom Vranjanci će se, nakon predstave "Ruža uvela", predstaviti na prestižnom "Sterijinom pozorju", ovoga puta sa predstavom “Kepler 452 - B” po tekstu Tijane Grumić, u režiji mladog Juga Đorđevića, a koja je uvrštena u zvaničnu selekciju festivala.

  detaljnije
 • Premijera Nušićeve predstave "Dr" večeras u Vranju

  Jedno od poslednjih dela srpskog pisca Branislava Nušića, predstava "Dr" u režiji Dragana Živkovića Durge, biće premijerno izvedena večeras od 20 sati na sceni vranjskog Doma vojske.

  detaljnije
 • dekontaminacija pozorista foto gradska uprava vranje

  Mladi pesnik se stihovima bori za vranjsko pozorište

  Vranjski pesnik Stevan Milošević napisao je pesmu “Opelo za pozorište” kojom, kako kaže, želi da skrene pažnju na činjenicu da Vranje nema zgradu pozorišta još od 2012. godine, kada je ova zgrada stradala u podmetnutom požaru.

  detaljnije
 • Ljubavi Džordža Vašingtona scena foto i.m.

  Predstava iz Vranja na festivalu u Bosni i Hercegovini

  Glumci pozorišta "Bora Stanković" nastupiće sa predstavom Mira Gavrana "Ljubavi Džordža Vašingtona", u režiji Lilijane Ivanović, na festivalu "Dani Zaima Muzaferije" u Visokom, u Bosni i Hercegovini. Predstava je na programu u subotu od 19 sati.

  detaljnije
 • Premijera nove predstave vranjskog teatra

  U Domu Vojske u Vranju, u utorak, 7. novembra u 20 časova, premijerno će biti izvedena predstava "Jelka kod Ivanovih", po tekstu Aleksandra Ivanoviča Vedenskog, u režiji Angelča Ilievskog.

  detaljnije
 • tri sestre vranjsko pozoriste foto i.m.

  Vranjska predstava najbolja na festivalu u Rusiji

  Predstava "Tri sestre" pozorišta "Bora Stanković“ koju je režirao Trajče Gjorgijev, osvojila je na festivalu "Lipecke pozorišne svečanosti" u Rusiji "Grand prix" festivala za najbolju predstavu u konkurenciji pozorišta iz Rusije, Belorusije i Nemačke.

  detaljnije
 • tri sestre vranjsko pozoriste foto i.m.

  Predstava vranjskog pozorišta na festivalu u Rusiji

  Ansambl pozorišta "Bora Stanković" 14. oktobra u ruskom gradu Lipeck nastupiće na 34. Međunarodnom festivalu klasike "Lipecke pozorišne svečanosti" sa Čehovljevom predstavom "Tri sestre" u režiji Trajčeta Gjorgieva.

  detaljnije
 • Bez premijere na "Borinim pozorišnim danima"

  Iako je ranije bilo najavljeno da će na otvaranju tradicionalne manifestacije 21. oktobra biti izvedena premijera predstave "Jelka kod Ivanovih", zbog usporenog rada na predstavi i brojnih gostovanja ansambla, po prvi put nakon 37 godina vranjski teatar neće premijerom otvoriti "Borine pozorišne dane" koji se održavaju od 21. do 26. oktobra.

  detaljnije
 • Amateri, pozoriste bora stankovic

  Predstava vranjskog pozorišta na festivalu u Makedoniji

  Predstava "Amateri" pozorišta "Bora Stanković" biće izvedena 2. oktobra od 20 sati na otvaranju Međunarodnog festivala humora i satire "In Vinica Veritas" u makedonskom gradu Vinica. Režiju, po tekstu Borivoja Radakovića, potpisuje Andrea Ada Lazić.

  detaljnije
 • sedista-pozoriste-ilustracija-Kosta.jpg

  Vranjski glumci pripremaju predstavu "Jelka kod Ivanovih"

  Ansambl pozorišta "Bora Stanković" započeo je rad na novoj predstavi autora Aleksandra Vedenskog, u režiji Angelča Ilievskog, a čija će premijera biti 21. oktobra, na otvaranju "Borinih pozorišnih dana".

  detaljnije
 • dekontaminacija pozorista vranje foto gradska uprava vranje

  Završetak dekontaminacije vranjskog pozorišta za 2 meseca

  Kombinovanim tretmanom stručnjaci Intituta "Vinča" intenzivno rade na dekontaminaciji zgrade vranjskog pozorišta, nakon što je utvrđeno da se u materijalu korišćenom za obnovu izgorele zgrade nalazi oplatol. Iz Gradske uprave kažu da bi taj proces trebalo da bude gotov za 2 meseca.

  detaljnije
 • ruza uvela scena iz predstave foto i.m.

  Predstava iz Vranja na festivalu u Smederevu

  Predstava "Ruža uvela" uvrštena je u selekciju ovogodišnjeg festivala "Teatar u tvrđavi" koji se od 8. do 12. jula održava u Smederevu. Vranjski ansambl predstaviće se smederevskoj publici u ponedeljak, 10. jula u 21 sat na letnjoj sceni smederevske tvrđave.

  detaljnije
 • foto i.m. pepeljuga predstava vranje

  Premijera "Pepeljuge" za kraj pozorišne sezone u Vranju

  U nedelju,11. juna od 12:30 na sceni Omladinskog kulturnog centra u Vranju biće premijerno izvedena dečja predstava "Pepeljuga“ koju su režirali Bojan Jovanović i Žetica Dejanović, a u kojoj igraju igraju polaznici glumačke radionice vranjskog pozorišta.

  detaljnije