Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pozorište Bora Stanković Vranje

 • Amateri, pozoriste bora stankovic

  Predstava vranjskog pozorišta na festivalu u Makedoniji

  Predstava "Amateri" pozorišta "Bora Stanković" biće izvedena 2. oktobra od 20 sati na otvaranju Međunarodnog festivala humora i satire "In Vinica Veritas" u makedonskom gradu Vinica. Režiju, po tekstu Borivoja Radakovića, potpisuje Andrea Ada Lazić.

  detaljnije
 • sedista-pozoriste-ilustracija-Kosta.jpg

  Vranjski glumci pripremaju predstavu "Jelka kod Ivanovih"

  Ansambl pozorišta "Bora Stanković" započeo je rad na novoj predstavi autora Aleksandra Vedenskog, u režiji Angelča Ilievskog, a čija će premijera biti 21. oktobra, na otvaranju "Borinih pozorišnih dana".

  detaljnije
 • dekontaminacija pozorista vranje foto gradska uprava vranje

  Završetak dekontaminacije vranjskog pozorišta za 2 meseca

  Kombinovanim tretmanom stručnjaci Intituta "Vinča" intenzivno rade na dekontaminaciji zgrade vranjskog pozorišta, nakon što je utvrđeno da se u materijalu korišćenom za obnovu izgorele zgrade nalazi oplatol. Iz Gradske uprave kažu da bi taj proces trebalo da bude gotov za 2 meseca.

  detaljnije
 • ruza uvela scena iz predstave foto i.m.

  Predstava iz Vranja na festivalu u Smederevu

  Predstava "Ruža uvela" uvrštena je u selekciju ovogodišnjeg festivala "Teatar u tvrđavi" koji se od 8. do 12. jula održava u Smederevu. Vranjski ansambl predstaviće se smederevskoj publici u ponedeljak, 10. jula u 21 sat na letnjoj sceni smederevske tvrđave.

  detaljnije
 • foto i.m. pepeljuga predstava vranje

  Premijera "Pepeljuge" za kraj pozorišne sezone u Vranju

  U nedelju,11. juna od 12:30 na sceni Omladinskog kulturnog centra u Vranju biće premijerno izvedena dečja predstava "Pepeljuga“ koju su režirali Bojan Jovanović i Žetica Dejanović, a u kojoj igraju igraju polaznici glumačke radionice vranjskog pozorišta.

  detaljnije
 • prijem za vranjske glumce foto Gradska uprava Vranje

  Prijem za vranjske glumce u Gradskoj upravi

  Povodom brojnih uspeha ansambla vranjskog pozorišta "Bora Stanković", naročito poslednjih meseci sa predstavom "Ruža uvela", u Gradskoj upravi je priređen prijem za glumce ovog teatra.

  detaljnije
 • ruza uvela

  Vranjanci na "Sterijinom pozorju"

  U takmičarskom delu festivala „Sterijino pozorje“ u Novom Sadu nastupiće i vranjsko pozorište “Bora Stanković”, koje će izvesti predstavu „Ruža uvela“, koja je nedavno doživela veliki uspeh na festivalu “Joakim Vujić”.

  detaljnije
 • ruza uvela scena foto i.m.

  Predstava vranjskog pozorišta na festivalu u Aleksandrovcu

  Nakon što se našla u selekciji "Sterijinog pozorja", festivala "Joakim Vujić i "Joakimovih dana", predstava vranjskog pozorišta "Ruža, uvela“ uvrštena je i u zvanični program festivala "Bucini dani" u Aleksandrovcu koji će se održati od 13. do 18. juna.

  detaljnije
 • predtava amateri foto i.m.

  Pretpremijera predstave "Amateri" u Vladičinom Hanu, premijera u Vranju

  Predstava vranjskog pozorišta "Bora Stanković“ pretpremijerno će biti izvedena večeras od 20 sati u Centru kulture u Vladičinom Hanu, dok će premijera komedije biti izvedena dan kasnije, takođe od 20 sati u vranjskom Domu vojske.

  detaljnije
 • ruza uvela predstava foto i.m.

  Predstava iz Vranja na Festivalu "Joakim Vujić" u Pirotu

  Predstava "Ruža uvela" Bore Stankovića, u dramatizaciji Jelene Mijović i režiji Milana Neškovića, uvrštena je u selekciju 53. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" koji će ove godine biti održan u Pirotu od 13. do 20. maja.

  detaljnije
 • ruza uvela scena iz predstave foto i..m.

  Predstava iz Vranja u takmičarskom delu "Sterijinog pozorja"

  Predstava ansambla vranjskog pozorišta "Bora Stanković“ u režiji Milana Neškovića, uvrštena je u takmičarsku selekciju ovogodišnjeg, 62. "Sterijinog pozorja", saopštio je Upravni odbor tog festivala.

  detaljnije
 • Najnagrađivanija omladinska predstava gostuje u Nišu; foto: UG "Cug"

  Vranjanci u Nišu igraju predstavu po motivima Radoja Domanovića

  Najnagrađivaniju omladinsku predstavu u Srbiji ove godine, pod nazivom „Vođa“, koja je rađena kako bi približila lektiru srednjoškolskoj omladini, Vranjanci će izvesti u Narodnom pozorištu u Nišu. Izvođenje predstave je zakazano za 11. decembar od 20 sati.

  (1) detaljnije
 • Mladi fudbaleri "Dinama" u akciji za obnovu vranjskog pozorišta

  U okviru “Borinih pozorišnih dana“ na dečjoj sceni Omladinskog saveza u Vranju izvedena je predstava “Tri praseta“, a podršku glumcima dali su polaznici Škole fudbala kroz akciju “Dinar da umetnost ne zaćuti” za obnovu zgrade pozorišta.

  detaljnije
 • Pozoriste-foto-Aleksandar-kostic.jpg

  "Borini pozorišni dani" i ove godine u Domu vojske

  Zbog radova na obnovi vranjskog pozorišta, i ovogodišnji "Borini pozorišni dani" održaće se na alternativnoj sceni Doma vojske od 21. do 26. oktobra. Na Festivalu će biti odigrana i premijera predstave "Uvela ruža" vranjskog pozorišta.

  detaljnije
 • sedista-pozoriste-ilustracija-Kosta.jpg

  Premijera “Uvele ruže“ na "Borinim danima"

  Glumci pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja na ovogodišnjim 36. “Borinim pozorišnim danima” koji se krajem oktobra održavaju u Vranju, premijerno će izvesti komad “Uvela ruža“ upravo po tekstu Bore Stankovića.

  detaljnije
 • dani-vranja-foto-i.m..jpg

  "Dani Vranja" bez zvučnih imena

  Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija koja se održava od 23. do 28. avgusta biće, prema najavama iz Gradske uprave, skromnijeg sadržaja nego prethodnih godina, a obeležiće je izložbe, književne večeri i koncerti.

  detaljnije
 • Scena iz predstave

  "Vođa" izveden u Trebinju

  Glumci Omladinske scene vranjskog pozorišta "Bora Stanković" i Udruženja građana "Cug" predstavili su se publici na 59. Festivalu festivala u Trebinju predstavom "Vođa", u režiiji Bojana Jovanovića.

  detaljnije
 • Trg-Stanise-Stosica-Vranje-foto-I.M..jpg

  Pozorišne predstave na otvorenom u Vranju

  U okviru “Vranjskog kulturnog leta" glumci Pozorišta “Bora Stanković" izvešće 5 predstava na otvorenom, pa Vranjance već večeras od 19 sati na Trgu Staniše Stošića očekuju jedan performans i izvođenje dela predstave "Vođa".

  detaljnije
 • Pozoriste-Vranje-foto-I.M.-Juzne-vesti.jpg

  Avgusta počinje dekontaminacija vranjskog Pozorišta

  Nakon što je utvrđeno da se u materijalu korišćenom za obnovu izgorele zgrade nalazi oplatol, dekontaminaciju koja će trajati 6 meseci uradiće stručnjaci iz “Vinče”, posle čega će se nastaviti sa obnovom zgrade.

  (1) detaljnije
 • scena-iz-predstave-vodja-vranje-foto-I.M..jpg

  "Vođa“ najbolja amaterska predstava u Srbiji

  Predstava “Vođa“ Udruženja građana "Cug" iz Vranja, a koju je po tekstu Radoja Domanovića režirao Bojan Jovanović, na 58. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli proglašena je za najbolju predstavu, a mladi glumci iz Vranja osvojili su čak 5 priznanja.

  (2) detaljnije