Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pravobranilaštvo

 • blagotic-foto-A.-S.-JV

  MUP tražio da se inspektor Blagotić privremeno ne vrati na posao, sud odbio

  Preko Državnog pravobranilaštva koje i zvanično zastupa Ministarstvo unutrašnjih poslova, zatraženo je od Višeg suda u Nišu da ukine privremenu meru vraćanja na posao protivzakonito penzionisanog inspektora Nebojše Blagotića. Sud je to odbio, pa je sada opet na potezu Direktorat policije koji bi niškog inpektora trebalo da vrati u Policijsku upravu.

  (6) detaljnije
 • Gradska uprava Vranje foto i.m.

  Grad dužan da plati 30 miliona dinara Vranjancu za oduzetu njivu

  Apelacioni sud u Nišu potvrdio je odluku vranjskog Višeg suda na osnovu tužbe jednog Vranjanca iz 2004. godine, pa sada Grad Vranje, kako se navodi u presudi, mora “na ime novčane naknade za faktički ekspriproisanu nepokretnost, konkretno “baštu" površine od 5.500 metara kvadratnih, da isplati iznos od ukupno 29.975.000,00 dinara".

  (5) detaljnije
 • pravobranilac

  Da li je etički da državni javni pravobranilac bude član partije?

  Dok sudije, tužioci i policajci ne mogu da budu članovi stranaka, to ne važi za državne javne pravobranioce, što pokazuje i slučaj zamenika državnog javnog pravobranioca u Nišu Vesne Marković, koja je član Pokreta socijalista. Iako ne postoji zakonska zabrana, treba biti podozriv, napominje nekadašnji sudija, a danas advokat Zoran Ivošević.

  (2) detaljnije