Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pravobranilaštvo

  • Skupština Niš

    Za zamenika pravobranioca Grada Niša imenovana supruga privatnog advokata gradonačelnice Sotirovski

    Niški odbornici na današnjoj sednici Skupštine izglasali su predlog da na funkciju zamenika pravobranioca Grada Niša bude postavljena Jelena Ristić, supruga advokata koji je pred sudom u Nišu zastupao gradonačelnicu Draganu Sotirovski kao i njenog zeta.

    (11) detaljnije
  • JLM_9065

    Slučaj Pravobranilaštvo: Činjenice iz sudova demantuju Sotirovski

    Nakon što su Južne vesti objavile tekst u kom otkrivaju da je supruga advokata Dragane Sotirovski i njenog zeta, predložena za zamenika pravobranioca, gradonačelnica Niša reagovala je "demantijem" da ona nema više sudskih sporova pred sudovima u Nišu, pa samim tim da je Miroslav Ristić više ne zastupa. Ipak, iz Osnovnog i Višeg suda suda kažu drugačije - advokat gradonačelnice je podneo žalbu, slučaj je prešao u Viši sud. Proces nije okončan, a žalbu je podneo advokat Miroslav Ristić.

    (11) detaljnije
  • Sotirovski

    Supruga advokata koji zastupa Sotirovski i njenog zeta predložena za zamenika pravobranioca

    Za zamenika pravobranioca Niša predložena je Jelena Ristić, supruga advokata koji zastupa gradonačelnicu Draganu Sotirovski i njenog zeta u privatnim sporovima, a o tome će sutra na Skupštini odlučivati niški odbornici. Ristić kaže da u tome ne vidi ništa sporno, sa čim je saglasna gradska pravobraniteljka Marija Brajdić koja ističe da nije imala saznanja o tome, ali i da to ne predstevlja nikakav sukob interesa.

    (37) detaljnije
  • Klinički centar Niš KOSTA

    Oko 100 aktivnih tužbi protiv UKC Niš - bivši direktor odustao, ali ne i lekari

    Bivši direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović je pre 3 godine tužio ovu ustanovu dok je bio na njenom čelu, a potom su ga sledili i drugi zaposleni. Međutim, iste godine je od tužbe odustao, jer se nije pojavio na ročištu, navode iz Državnog pravobranilaštva, ali se njegove kolege nisu povukle, pa su tako trenutno aktivne 94 tužbe protiv UKC Niš. Advokat Zoran Mitić koji zastupa nekoliko lekara koji su tužili zbog neplaćenog rada kaže da sporovi, kako im i ime kaže, idu jako sporo, traju i više od 2 godine, a još nema ni prvostepene presude.

    (12) detaljnije
  • Sud u Nišu

    Bivša načelnica opštinske uprave Palilula imenovana za gradskog pravobranioca

    U dva mandata bila je načelnica opštinske uprave u Paliluli, a kaže da je polovinu radnog staža provela na rukovodećim funkcijama, Marija Brajdić od danas je novi gradski pravobranilac Niša. Prvo će analizirati postojeće stanje, jer kaže da ima mnogo sudskih sporova u kojima zastupaju Grad.

    (7) detaljnije
  • radovanovic-vucic---foto---vanja-keser

    Pravobranilaštvo odgovorilo na Radovanovićevu tužbu, čeka se ročište

    Da je u slučaju Radovanović protiv Kliničkog centra, čiji je direktor, Državno pravobranilaštvo odgovorilo na njegovu tužbu, potvrdili su u niškom odeljenju ovog organa. Ročište, kažu, još nije zakazano. Radovanović tuži KC Niš i traži dnevnice za putovanja za poslednje 3 godine u iznosu od 300.000 dinara, kamate i troškove parnice.

    (29) detaljnije
  • blagotic-foto-A.-S.-JV

    MUP tražio da se inspektor Blagotić privremeno ne vrati na posao, sud odbio

    Preko Državnog pravobranilaštva koje i zvanično zastupa Ministarstvo unutrašnjih poslova, zatraženo je od Višeg suda u Nišu da ukine privremenu meru vraćanja na posao protivzakonito penzionisanog inspektora Nebojše Blagotića. Sud je to odbio, pa je sada opet na potezu Direktorat policije koji bi niškog inpektora trebalo da vrati u Policijsku upravu.

    (6) detaljnije
  • Gradska uprava Vranje foto i.m.

    Grad dužan da plati 30 miliona dinara Vranjancu za oduzetu njivu

    Apelacioni sud u Nišu potvrdio je odluku vranjskog Višeg suda na osnovu tužbe jednog Vranjanca iz 2004. godine, pa sada Grad Vranje, kako se navodi u presudi, mora “na ime novčane naknade za faktički ekspriproisanu nepokretnost, konkretno “baštu" površine od 5.500 metara kvadratnih, da isplati iznos od ukupno 29.975.000,00 dinara".

    (5) detaljnije
  • pravobranilac

    Da li je etički da državni javni pravobranilac bude član partije?

    Dok sudije, tužioci i policajci ne mogu da budu članovi stranaka, to ne važi za državne javne pravobranioce, što pokazuje i slučaj zamenika državnog javnog pravobranioca u Nišu Vesne Marković, koja je član Pokreta socijalista. Iako ne postoji zakonska zabrana, treba biti podozriv, napominje nekadašnji sudija, a danas advokat Zoran Ivošević.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: