Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pravosuđe

  • stevan zivkovic

    Sud već 2 meseca ne potvrđuje optužnicu protiv Stevana Živkovića

    Pranje para i falsifikovanje radnog iskustva, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu, stavljaju se na teret SNS omladincu i šefu Kancelarije za mlade Stevanu Živkoviću, ali Viši sud tu optužnicu već 2 meseca na potvrđuju.

    (10) detaljnije
  • sud

    Nišlija medijacijom završio spor sa Gradom zbog ujeda psa lutalice

    Nakon što je građanin tužio Grad Niš jer ga je ujeo pas lutalica, kako kažu u Osnovnom sudu, spor je rešen medijacijom. Niš će morati u roku od 15 dana da plati naknadu.

    (9) detaljnije
  • sud

    Niški advokati podržali medijaciju

    Kako bi se brže i jeftinije rešavali sudski sporovi, Advokatska komora Niša je potpisala protokol o medijaciji sa Višem i Osnovnim sudom iz Niša. Ovo je, kažu, njihov način da daju podršku ovakvom rešavanju sudskih procesa.

    (6) detaljnije
  • miodrag majić

    Sudija Majić: Ne može i evropski kurs i retrogradne kazne

    Povodom uvođenja doživotnog zatvora - takozvanog Tijaninog zakona, sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić u emisiji “15 minuta” navodi da suverena država može da radi šta hoće, pa i da vrati telesno kažnjavanje i smrtnu kaznu, ali to znači da ne ostaje na kursu evropskih vrednosti, na kom tvrdi da jeste.

    (13) detaljnije
  • policija

    Uhapšeno 7 zaposlenih iz Parking servisa zbog sporne nabavke boja za ulice

    Nakon pisanja Južnih vesti o malverzaciji u niškom Parking servisu kada su na tenderu kupili boje koje se uopšte i ne koriste, Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu i uhapšeno je 7 osoba. Novinari nezvanično saznaju da sporne boje nikada nisu ni isporučene Parking servisu , iako je parama građana plaćena njihova isporuka.

    (18) detaljnije
  • branislav kacar

    Većnik Kačar pravosnažno oslobođen

    Presudu Osnovnog suda da gradski većnik Branislav Kačar nije kriv za navodne malverzacije oko nameštanja tendera za čistače i obezbeđenje Gradske uprave, potvrdio je i Apelacioni sud. Time je Kačar pravosnažno oslobođen.

    (29) detaljnije
  • boban dzunic

    Džunić skoro dve godine bez optužnice

    Prošle su skoro dve godine od hapšenja bivšeg predsednika Opštine Palilula i sadašnjeg odbornika SNS u niškoj Skupštini Bobana Džunića, zbog sumnje da da je proneverio oko 3 miliona dinara iz Opštine dok je bio na njenom čelu. Međutim, optužnica koja je vraćena na doradu do danas nije dopunjena.

    (13) detaljnije
  • saša petronijević

    Petronijević i dalje bez optužnice

    Ni nakon 9 meseci od hapšenja bivšeg direktora niške Direkcije za javni prevoz Saše Petronijevića, kome se stavlja na teret da je spornom kupovinom “ekološkog” autobusa proneverio novac javnog preduzeća kojim je upravljao, protiv njega nema optužnice.

    (16) detaljnije
  • sud

    Po 4 godine zatvora za radnike obezbeđenja koji su do smrti pretukli Nišliju

    Dvojica 27-godišnjih radnika obezbeđenja koji su priznali da su prošle godine u niškom noćnom klubu “Cubo” do smrti pretukli 38-godišnjeg muškarca osuđeni su na 4 godine zatvora.

    (15) detaljnije
  • sud

    Dogovorena kazna za radnike niškog obezbeđenja koji su do smrti prebili muškarca

    Odbrana i tužilac su se dogovorili oko zatvorske kazne za dvojicu 27-godišnjaka iz obezbeđenja niškog kluba "Cubo", koji su priznali da su do smrti pretukli muškarca. Kolika ih kazna čeka, znaće se nakon ročišta zakazanog za 24. april.

    (5) detaljnije
  • zandarmerija

    Niški žandarmi proglašeni krivim za prebijanje Andreja Vučića

    Sedmorica pripadnika niškog odreda Žandarmerije, optuženi da su pretukli braću sadašnjeg predsednika i ministra finansija, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca tokom Parade ponosa 2014, proglašeni su, u ponovljenom postupku, krivim i osuđeni na uslovne kazne od po 8 meseci, s rokom provere od tri godine.

    (23) detaljnije
  • stevan zivkovic

    Podignuta optužnica protiv Stevana Živkovića

    Zbog sumnje da je prao pare preko organizacije niškog muzičkog festivala, kao i da je falsifikovao radno iskustvo u struci da bi ispunio uslove za državni posao, podignuta je optužnica protiv šefa niške Kancelarije za mlade, bivšeg kik-boksera i omladinca SNS Stevana Živkovića. Ipak, da bi došao do sudnice, potrebno je, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, da Viši sud optužnicu potvrdi.

    (24) detaljnije
  • sud

    Priznali ubistvo u niškom noćnom klubu i traže nagodbu

    Dvojica 27-godišnaka iz obezbeđenja niškog kluba “Cubo” koji su prošle godine pretukli 38-godišnjaka koji je od posledica udaraca i preminuo, sporazumeće se sa tužiocem oko kazne. Obojica su priznali krivično delo za koje im preti kazna od 2 do 12 godina zatvora.

    (16) detaljnije
  • skoda

    Babić saslušan o nesreći kod Doljevca - navodno spavao na zadnjem sedištu

    O tome šta je prethodilo nesreći, ali i šta se dogodilo u trenutku samog udesa 31. januara na naplatnoj rampi “Doljevac”, saslušan je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu v. d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić. Zvaničnih informacija sa saslušanja nema, a tabloidi pišu da je Babić izjavio da je u trenutku nesreće navodno spavao, što je, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu Niš rekao i na preliminarnom saslušanju nakon nesreće.

    (8) detaljnije
  • slavko ćuruvija

    Ukupno 100 godina zatvora za Ćuruvijine ubice

    Četiri pripadnika Državne bezbednosti nepravosnažno su osuđena zbog političkog ubistva novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine. Bivši načelnik DB-a Radomir Marković osuđen je zbog podstrekivanja na ubistvo na 30 godina, dok su kao izvršioci osuđeni Milan Radonjić na 30, Miroslav Kurak na 20 i Ratko Romić na 20 godina zatvora.

    (5) detaljnije
  • zorana mihajlović

    Ministarka Mihajlović: Nije moj posao da gledam snimak udesa u Doljevcu

    Snimak sa naplatne rampe Doljevac od 31. januara kada se službena “škoda” u kojoj je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić zakucala u automobil ispred sebe, još nije dostavljen medijima, a kako je rekla, nije ga pogledala ni ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Ona smatra da to nije njen posao i da je država uradila sve što je i trebalo da uradi.

    (14) detaljnije
  • protest-proizvodjaci-duvan-2019-foto-jcm

    Na sudu već 15 godina: Novi protest proizvođača duvana

    Nezadovoljni što se još od 2004. godine “razvlače” po sudovima i što sudije Osnovnog i Apelacionog suda u Nišu donose različite presude po istim tužbama, proizvođači duvana sa juga Srbije protestovali su pred zgradom niške Palate pravde. Kažu da nekima od njih odnedavno stižu i rešenja da plate kompaniji Filip Moris milionske dugove za opremu, iako su, kako tvrde, oni oštećeni.

    (5) detaljnije
  • pretnja

    Republičko tužilaštvo preispituje odluke niškog u slučaju "Južnih vesti"

    Odluka niških tužilaštava da komentar na Fejsbuku “Južnih vesti” upućen novinarima da “paze kad prelaze ulicu da ne bi bilo tras, tras, bum”, nije pretnja, biće preispitana, najavljuje zamenik republičkog javnog tužioca i član Radne grupe za bezbednost novinara Branko Stamenković i kaže da su, ukoliko se utvrde propusti, moguće sankcije i za tužioce.

    (2) detaljnije
  • stevan zivkovic

    Stevan Živković i dalje čeka optužnicu

    Prošlo je 5 meseci otkako je zbog sumnje da je prao pare, zloupotrebio službeni položaj, ali i da je falsifikovao radno iskustvo u struci da bi ispunio uslove za državni posao, uhapšen šef Kancelarije za mlade, bivši kik-bokser i omladinac SNS Stevan Živković, ali, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, protiv njega još nema optužnice.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: