Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Predškolska ustanova "Čika Jova Zmaj" Pirot

 • vrtić

  Drvo nad učionicom vrtića ugrožava bezbednost dece, čeka na seču

  Da je drvo koje se iz susednog dvorišta nagnulo ka zgradi vrtića "Neven" u Pirotu opasno po decu, ukazuju čitaoci Južnih vesti. Iz Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" kažu da će se drvo poseći u dogovoru sa vlasnicima kuće, ali ne preciziraju kada.

  detaljnije
 • vrtici pirot

  Pirotski vrtići opet počinju sa radom, ovog puta svi radnici negativni na kovid

  Nakon što je otkriveno da je radnica koja radi u kuhinji i servira hranu u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj“ u Pirotu pozitivna na virus korona, svi vrtići u Pirotu su tokom ove nedelje bili zatvoreni, a u ponedeljak, 8. juna oni će opet početi da primaju decu, odlučio je Štab za vanredne situacije.

  (1) detaljnije
 • vrtici pirot

  Zatvaraju se vrtići u Pirotu, otkriveno da je servirka pozitivna na koronu

  Nakon što je juče potvrđeno da je radnica koja radi u kuhinji i servira hranu u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj“ u Pirotu pozitivna na virus korona, Štab za vanredne situacije je doneo odluku da se vrtići zatvore do daljeg. Iz Zavoda za javno zdravlje navode da su uzeti brisevi kod svih zaposlenih u kuhinji, kao i od onih sa kojima je zaražena servirka bila u kontaktu na radnom mestu.

  (5) detaljnije
 • Bez liste čekanja u pirotskim vrtićima

  Bez liste čekanja u pirotskim vrtićima

  Izgradnjom 4 nove radne sobe, adaptacijom hola, toaleta i terase, pirotski vrtić "Prvomajski cvet" moći će da primi još 120 mališana, a time će se ukinuti liste čekanja, rečeno je prilikom svečanog otvaranja ovog vrtića.

  detaljnije
 • Naobimniji radovi u "Prvomasjkom cvetu"

  Tokom leta radovi u svim pirotskim vrtićima

  Krečenje, uređivanje dvorišta, ali i građevinski radovi obavljaće se tokom leta u svim pirotskim vrtićima, a jedino će u vrtiću "Prvomajski cvet" radoviti trajati i nakon leta, jer se kompletno uređuje drugi sprat.

  detaljnije
 • Predškolska ustanova traži rešenje sa Gradom Pirotom

  Nedovoljno vaspitača u Pirotu, traži se rešenje sa Gradom

  Zbog manjka zaposlenih i zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, Predškolska ustanova “Čika Jova Zmaj” u Pirotu u aktuelnom upisnom roku neće vršiti upis u celodnevni boravak dece rođene 2014. i 2015. godine. Ipak, nadležni se nadaju da će uz pomoć lokalne samouprave doći do rešenja za zapošljavanje dodatnog kadra, te da je do kraja godine moguć još jedan upisni krug.

  (2) detaljnije
 • Besplatan vrtić za decu u pirotskim selima

  Besplatan vrtić za decu iz pirotskih sela

  Boravak dece u seoskim vrtićima na teritoriji Pirota ubuduće će biti besplatan, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta u Pirotu. To je još jedna pogodnost za roditelje iz ruralnih sredina, kaže načelnik Odeljenja za vanprivredu u Skupštini grada Sava Kostić, a do sada su postojale 4 kategorije dece koje su takođe imala besplatan vrtić.

  detaljnije
 • Potpuna rekonstrukcija vrtića "Prvomajski cvet"

  Nakon rekonstrukcije vrtića “Prvomajski cvet” mesta za još 100 dece

  Obnova najvećeg pirotskog vrtića je počela, a osim renoviranja kupatila, radnih soba i kuhinje, “Prvomajski cvet” biće dograđen, pa će se stvoriti prostor za ukupno oko 500 mališana. Direktorka pirotske predškolske ustanove Milka Colić kaže da se trenutno radi na prvom spratu, dok će od oktobra biti rekonstruisan drugi sprat, a naredne godine fasada i dvorište.

  detaljnije
 • vrtic-lane.jpg

  Pirotski mališani i ove godine na listi čekanja za vrtić

  Do kraja septembra 79 mališana trebalo bi da bude raspoređene u mešovite grupe u objektu "Prvomajski cvet“ Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj“ čiji direktor kaže da je trajno rešenje izgradnja novog objekta i upošljavanje još 2 vaspitača.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Ma kakvi, oni oplemenjuju prirodu.

Zile Stankovic Čitalac

Tekst: Posle ekologa, oglasili se i iz rudnika “Bosil metal” - tvrde da ne zagađuju prirodu i vode