Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

#PrijaviProblem

 • Kontejner Nišava

  Kontejner "nasukan" u plićaku Nišave [foto]

  Umesto u ulici kraj reke, kontejner se našao u koritu Nišave, sudeći po fotografijama koje je poslao čitalac preko aplikacije "Prijavi problem".

  (7) detaljnije
 • Popovac ulica

  Ulica u Popovcu bez asfalta 5 meseci zbog izgradnje vodovoda

  Blato i bare na glavnom putu kroz Popovac su realnost građana koji žive u ovom selu jer je, kako navodi čitalac preko aplikacije "Prijavi problem", asfalt skinut još u julu. Iz Direkcije za izgradnju Niša kažu da će ulica biti asfaltirana na proleće, pošto se radovi na izgradnji vodovodne mreže završe.

  (3) detaljnije
 • ulica kosovke devojke leskovac

  Leskovčani zbog rupa i blata jedva dolaze do svojih kuća

  Stanovnici Ulice Kosovke devojke u leskovačkom naselju Dubočica, do svojih kuća, kako kažu, jedva dolaze, jer do njih asfalt još nije stigao. Osim rupa koje moraju da preskaču, najgore je u periodu kiša i snega, kada kako kažu, moraju da prolaze kroz blato.

  (2) detaljnije
 • Popravka ograde

  Popravlja se ograda između kolovoza kod pijace na Bulevaru

  Počela je popravka zaštitne ograde između dve kolovozne trake na Bulevaru Nemanjića, te će prolaz koji omogućava građanima da prelaze ulicu van pešačkog, biti zatvoren. Na ovaj problem ukazali su čitaoci "Južnih vesti", preko aplikacije "Prijavi problem".

  (15) detaljnije
 • Ratkapna

  Zbog udarnih rupa na Ledenoj steni stradaju gume i otpadaju ratkapne

  Pneumatici često bivaju uništeni zbog udarnih rupa u Oblačinskoj ulici na Ledenoj steni, žale se prolaznici, a otpalu ratkapnu uslikao je građanin u ovoj ulici. "Večiti" problem udarnih rupa u Nišu ne odnosi se samo na štetu na vozilima, već i na bezbednost vozača i pešaka.

  (3) detaljnije
 • Deponija kod Lidla

  Divlje deponije širom Durlana, iz "Mediane" najavili čišćenje

  Šut, građevinski otpad, džakovi i kese, kao i delovi sanitarije, često se viđaju po javnim površinama Niša, a građanin koji se obratio našoj redakciji je ukazao na čak pet lokacija koje pojedincima služe da bacaju ovaj otpad. Iz Javnog komunalnog preduzeća "Mediana" su najavili da će ove nedelje počistiti većinu lokacija.

  (8) detaljnije
 • Polomljena ograda

  Polomljena ograda koja sprečava pretrčavanje kolovoza na Bulevaru

  Visoka ograda koja je postavljena na ostrvu između dva kolovoza kod pijace na Bulevaru Nemanjića je polomljena, te je pešacima olakšan put da van pešačkog prelaze ulicu. Na ovaj problem ukazano je preko aplikacije "Prijavi problem".

  (16) detaljnije
 • stepenište

  Polomljeno stepenište i otvoren kanal rizične "tačke" na Bulevaru Nemanjića

  Prolaznici koji se sa bedema Gabrovačke reke penju na Bulevar Nemanjića u Nišu, rizikuju da uganu članak ili da padnu, s obzirom na to da je stepenište u očajnom stanju. Šansa za povrede se povećava ukoliko građani nastavljaju ka centru grada, prolazeći pored zgrade Lepa Brena, gde fali rešetka na kanalu za skupljenje kišnice.

  (8) detaljnije
 • Udarna-rupa-i-auto-Salvadora-A.-i-Dimitrovgradska-Prijavi-problem

  Udarne rupe u Nišu stare "samo" nekoliko godina

  Rupe u asfaltu su jedna od stvari koja najčešče izaziva gnev vozača, a ulice Niša ne oskudevaju ovim pojavama. Preko aplikacije "Prijavi problem", građani gotovo svakodnevno šalju fotografije "izoranih" kolovoza i trotoara, a ove nedelje žalili su se na Milentijevu i Mačvansku u centru grada, kao i na rupe u Salvadora Aljendeja i Dimitrovgradskoj ulici na Bubnju.

  (23) detaljnije
 • Grane Nišava

  Nepoznato ko je kosio rastinje na obali i ostavio ga u Nišavi

  Rastinje koje je prošle nedelje pokošeno u okolini Pešačkog mosta na bedemu Nišave i dalje stoji u koritu. Iz "Mediane" kažu da nisu nadležni za košenje na obaloutvrdama reka, te je nepoznato ko su ljudi koji su sekli rastinje u ovom delu.

  (3) detaljnije
 • rupa zamaskirana lišćem

  Foto-vest: Rupa na trotoaru "zamaskirana" lišćem

  Lišće koje opada sa drveća prethodnih nedelja zatvorilo je rupu ispred zgrade broj 90 na Bulevaru Nemanjića, a na to je ukazao Nišlija koji poslao fotografije preko aplikacije "Prijavi problem" i pritom upozorio da zbog toga postoji opasnost da se neko ozbiljno povredi.

  (3) detaljnije
 • Nišava đubre

  Počelo čišćenje reke u centru Niša

  Nakon što su građani ukazali na to da Nišavom pluta mnogo đubreta, a Južne vesti pisale o ovom ekološkom problemu, ekipe Mediane već jutros su čistile korito Nišave. Kako je navedeno iz ovog preduzeća čisti se od Betonskog do mosta Mladosti.

  (5) detaljnije
 • Nišava lavor

  Nišavom danima pluta smeće, šetači užasnuti

  Tok Nišave u centru grada polako počinje da liči na zagađene reke u zemljama koje imaju najnižu ekološku svest, a to je ovih dana zasmetalo mnogim građanima. Flaše, limenke, kese, pa čak i lavor mogu se videti na fotografijama koje su redakciji "Južnih vesti" dostavili građani.

  (21) detaljnije
 • Kontejneri prepuni

  Širom Niša prepune kante i kontejneri

  Đubre koje "preliva" iz kontejnera na Delijskom visu, kao i u Knjaževačkoj kod broja 158, smeta građanima koji se pitaju zbog čega plaćaju uslugu odvoženja otpada. Problem sa smećem i dalje je aktuelan i u Voždovoj gde se u ulične kante koje služe za bacanje papirića i flašica prolaznicima, prepunjuju otpadom koji je za kontejner.

  (8) detaljnije
 • radijator

  Pojedini se žale na hladne radijatore, iz Toplane kažu da ne greju uveče

  S obzirom na to da je krenula grejna sezona u Nišu, pojedini građani obratili su se redakciji zbog toga što su im radijatori ovih dana bili hladni. Preko aplikacije "Prijavi problem", sugrađanka je napisala da grejanja nije bilo jutros u zgradi u Voždovoj.

  (4) detaljnije
 • Taksi park

  Uprkos zabrani, vozila ulaze u Tvrđavu i druge parkove u Nišu

  Automobili, kombi vozila i kamioni neretko su viđeni na stazama i zelenilima niških parkova, što često izmami komentare šetača koji su ogorčeni jer se krše pravila, kao i zbog toga što ni u parku ne mogu da izbegnu vozila. Načelnik Komunalne policije Milan Đorđević je kazao da je do kraja septembra ove godine za ovaj prekršaj kažnjeno 12 vozača, ali i objasnio da je pod određenim uslovima pojedinim vozilima dozvoljeno da se kreću pešačkim zonama.

  (15) detaljnije
 • Rasveta bedem

  Bedem Nišave ponovo osvetljen

  Ubrzo nakon što su građani ukazali na to da je gotovo svaka druga sijalica na bedemu Nišave od bivšeg Merkatora do DIS-a pregorela, a Južne vesti pisale o tome, rasveta je popravljena. Bedem je ponovo osvetljen, a pešaci više ne moraju da se šetaju ni rekreiraju u polumraku.

  (2) detaljnije
 • kontejner ispražnjen

  Nišlije apeluju da se češće čiste “eko kontejneri”

  Narandžasti kontejneri koji su pre par godina postavljeni na nekoliko lokacija u niškoj Opštini Medijana, a koji služe za odlaganje PET ambalaže, limenki i tetrapaka, prema svedočenju građana, često su puni do vrha, pa oni koji žele da odlože takvo smeće nemaju gde. U JKP “Mediana” kažu da se oni prazne jednom nedeljno, ali da će tamo gde ima potrebe čistiti češće.

  (2) detaljnije
 • Ulična rasveta bedem Nišava

  Deo bedema Nišave u polumraku, u "Parking servisu" ćute

  Glavno mesto za rekreaciju i šetnje građana - bedem reke Nišave, prema svedočenju onih koji tuda prolaze, uveče je u polumraku, jer ulično osvetljenje većim delom ne radi. Od sijalica koje su postavljene duž bedema, od mosta kod DIS-a do onog kod bivšeg Merkatora, kako je navedeno u aplikaciji "Prijavi problem", svaka druga ne svetli.

  (5) detaljnije
 • Daniciceva,-neasfaltiran-deo;-foto:-citalac

  Ni 2 meseca od obećanja nadležnih Daničićeva još nije kompletno završena

  Godinu dana otkako je Daničićeva ulica raskopana i 2 meseca od poslednjeg obećanja nadležnih službi da će radovi "brzo biti završeni", ova ulica u Nišu i dalje nije kompletno opremljena. U niškoj Direkciji za izgradnju kažu da je ostalo da se asfaltira još petnaestak metara ka Ulici Ivana Milutinovića i da će to biti urađeno sledeće nedelje.

  (3) detaljnije