Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prokupac

  • vinograd

    Manifestacija "Dani Prokupca" u petak i subotu u Prokuplju

    Najpoznatiji toplički vinogradari koji se pre svega bave gajenjem sorte "prokupac" predstaviće svoje proizvode i prisustvovati predavanjima o toj sorti grožđa na četvrtoj po redu manifestaciji "Dani Prokupca u gradu svetog Prokopija" koja se organizuje u Prokuplju u petak i subotu, 18. i 19. novembra. Ulaz je slobodan, uz preporuku organizatora da posetioci pošalju bar jedan SMS sadržine 1363 na broj 3030 za pomoć u lečenju Mihajla Taskovića.

    detaljnije
  • vinograd

    Manifestacija posvećena sorti grožđa "prokupac" večeras i sutra u Prokuplju

    Prezentacijom i degustacijom vina, promocijom autohtonih sorti grožđa, uspešnih proizvođača vina i vinarija, kao i razmena iskustava u proizvodnji, samo su deo programa ovogodišnje dvodnevne manifestacije “Dani prokupca” koja se održava u Prokuplju, a počinje večeras od 18 sati. Ulaz je slobodan, uz preporuku organizatora da posetioci pošalju bar jedan SMS za pomoć u lečenju Jelene Obradović.

    detaljnije
  • vinogradi

    Prokuplje domaćin manifestacije posvećene sorti grožđa "prokupac"

    Stručna predavanja o poljoprivrednoj proizvodnji i zasadima vinograda, pravljenje, ali i degustacija vina, deo su manifestacije “Dani prokupca” koja se drugu godinu zaredom organizuje u Prokuplju. Manifestacija će biti otvorena u petak, 15. novembra u Galeriji “Boža Ilić” od 16 sati, a nakon stručnih predavanja, učesnici će moći da degustiraju vina raličitih izlagača iz Prokuplja i Topličkog kraja.

    detaljnije
  • Uručene "Svetosavske povelje" u Prokuplju

    Priznanja najzaslužnijim u Topličkom okrugu pripale novinaru Živoradu Dimkiću i firmi „Prokupac- Beograd“. 

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: