Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Promena političke partije

 • Srpska desnica

  Srpska desnica dobila još jednog odbornika u Pirotu - "preletanje" iz SPS-a

  Dosadašnji odbornik Socijalističke partije Srbije u pirotskoj Skupštini Dejan Ćirić napustio je redove ove stranke i pridružio se Srpskoj desnici, potvrdili su u pirotskom odboru stranke Miše Vacića. Dobrodošlicu novom članu sa kojim će ova stranka ubuduće imati 2 odbornika u pirotskom parlamentu poželeo je i predsednik stranke, dok u SPS-u nisu želelli da komentarišu Ćirićev prelazak.

  (8) detaljnije
 • blace

  SNS i DS se udružili u Blacu i smenili predsednika Skupštine

  Na vanrednoj sednici Skupštine Blaca, koju je zakazala zamenik predsednika Nevena Pešić, došlo je do prekomponovanja vlasti i smene predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića koji je do nedavno podržavao SNS, a pre desetak dana postavljen je za jednog od kordinatora SPS-a. Za smenu je glasalo 13 od 25 odbornika, od kojih su 9 iz Srpske napredne stranke, 2 “odbegla” odbornika Demokratske stranke, ali i po jedan iz SPS-a i DSS-a. Novi predsednik Skupštine je Zlatko Dimitrijević iz SNS-a.

  (8) detaljnije
 • Srpska desnica FOTO: ALEKSANDAR KOSTIC desnica zastava grb logo

  Potpredsednik Jedinstvene Srbije u Vranju prešao u Srpsku desnicu

  Potpredsednik i odbornik Jedinstvene Srbije u Vranju Nebojša Arsić napustio je stranku čiji je lider Dragan Marković Palma i prešao u Srpsku desnicu, potvrdio je Južnim vestima Dejan Manić, lider Jedinstvene Srbije u Vranju, pa će stranka Miše Vacića sada u lokalnoj Skupštini, iako nije ni učestvovala na izborima, imati 5 odbornika. Sam Arsić nije želeo, kako je rekao, da još bilo šta komentariše u vezi svog prelaska u Srpsku desnicu.

  (1) detaljnije
 • Igor Davidovic USS SNS foto aleksandar kostic

  Igor Davidović napustio Ujedinjenu seljačku stranku

  Nekadašnji predsednik Opštinskog odbora USS-a, ali i bivši pomoćnik predsednice Opštine i predsednik Skupštine, kao i trenutni v. d. direktora svrljiškog "Komunalca" podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i napustio USS, a svoje direktorsko mesto, kako kaže, stavio je na raspolaganje vladajućoj koaliciji USS i SNS. Razlog su, kaže, nesuglasice sa predsednicom Opštine, što potvrđuje i Milija Miletić, predsednik ove stranke.

  (7) detaljnije
 • Jelena Đorđević

  Posle Dveri i JS, odbornica Đorđević pristupila Zavetnicima

  Po treći put Jelena Đorđević potpisala je pristupnicu različitoj političkoj partiji, ovoga puta Zavetnicima. Tako će već na sledećoj sednici Skupštine grada ova opcija imati čoveka u zakonodavnoj vlasti Niša. Đorđevićeva, koja je izbačena iz Jedinstvene Srbije, jer nije želela da glasa za predaju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici na upravljanje, sada je članica Srpskog sabora Zavetnici.

  (7) detaljnije
 • zoran jozic foto lj.m.

  Nakon posete vrha SNS, predsednik Opštine Blace podnosi ostavku

  Iako je pre samo nekoliko dana napustio SNS sa još 10 odbornika koji su istupili iz odborničke grupe, a na sednici Skupštine mu je novoformirana većina dala podršku kao predsedniku Opštine Blace, prvi čovek ove male opštine u Topličkom kraju - Zoran Jozić, kako je sam potvrdio "Južnim vestima", podneće ostavku na tu funkcije. Da li se radi o disciplinovanju ili o kompromisu sa ljudima iz vrha SNS-a, Jozić nije želeo da komentariše.

  (7) detaljnije
 • 1 Zoran Jozic Blace foto lj.m.

  Nakon napuštanja SNS-a, prvi čovek Blaca dobio podršku većine odbornika

  Od 15 odbornika koji su danas prisustvovali redovnoj sednici Skupštine, njih 14 je podržalo aktuelnog predsednika Opštine Zorana Jozića, pa će on i nadalje obavljati tu funkciju. Pored desetoro odbornika koji su sa njim nedavno napustili odborničku grupu SNS-a i oformili novu, čime je SNS praktično i izgubio vlast u Blacu, podršku Joziću pružili su i odbornici Tadićevog SDS-a.

  (1) detaljnije
 • Predsednik Opštine i 10 odbornika u Blacu napustili SNS

  Sada već bivši odbornici SNS iz Blaca, njih 10, napustili su redove te stranke nezadovoljni, kako kažu, stanjem u Povereništvu na čijem čelu je narodni poslanik Darko Laketić. Oni su formirali posebnu odborničku grupu koja podržava predsednika Opštine Zorana Jozića, koji je takođe istupio iz SNS-a. Naprednjaci sada imaju 5, od ukupno 25 odbornika u lokalnoj Skupštini, a čiju je smenu je nedavno naložila Agencija za borbu protiv korupcije.

  (7) detaljnije
 • SNS Babušnica novi odbornici foto SNS Babušnica

  Tri odbornika u Babušnici prešla u SNS

  Dva odbornika Nove Srbije i jedan odbornik Pokreta socijalista pristupili su vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci i njihovoj odborničkoj grupi u babušničkoj Skupštini, saopšteno je na konferenciji SNS-a.

  (4) detaljnije
 • Ovo nije demokratija

  Stranačko preletanje ukida demokratiju

  Očigledno je da za Nebojšu Kocića, kao naprednjačkog predsednika opštine Medijana, zapravo niko nije glasao, a on se sada ipak nalazi na vlasti. Takve stvari su moguće, ponavljam, samo ako građani više nisu izvor vlasti. Da su građani još uvek suvereni, takva situacija ne bi bila održiva.

  (15) detaljnije
 • ds

  DS Niš: SNS se raspada

  Nakon što su dojučerašnji šef demokrata u Skupštini niške Opštine Medijana Nebojša Kocić i odbornica te partije Katarina Delčev prešli u SNS i što će, skoro izvesno, Kocić biti izabran i za predsednika te Opštine, iz Demokratske stranke poručuju da je upravo to pokazatelj da se "SNS nalazi u fazi potpunog raspada".

  (11) detaljnije
 • Opština Medijana

  Prešao iz DS u SNS, pa postaje predsednik Opštine Medijana

  Donedavni šef odborničke grupe Demokratske stranke u niškoj opštini Medijana Nebojša Kocić, biće kandidat za predsednika te Opštine, ali u ime Srpske napredne stranke, saznaju Južne vesti. SNS tvrdi da je reč o "spekulacijama", a sam Kocić nije želeo da komentariše.

  (36) detaljnije
 • Debata u Deli prostoru
  Izbori 2016

  Pokrenut portal koji evidentira partijska preletanja

  Počeo je sa radom "Ko je na vlasti", internet portal na kom građani mogu da saznaju stranačku pripadnost svih odbornika u Srbiji, ko je menjao stranke i ko podržava vlast. Njihovo istraživanje pokazuje da je Merošina među opštinama u kojima ima najviše preletača od prošlih lokalnih izbora.

  (10) detaljnije
 • Političari ilustracija

  Crta i Istinomer organizuju tribinu o stranačkom "preletanju"

  Istraživanje o stranačkom sastavu lokalnih skupština u svih 170 gradova i opština biće predstavljeno u petak, 30.juna u 12 sati u Deli prostoru u Nišu. Ko je menjao stranke nakon izbora, ko je na vlasti, a ko ne, i kakve ideje i politike zastupaju “preletači”, tema je analize Crte i Istinomera.

  (2) detaljnije
 • zitoradja

  Odbornici Nove Srbije u Žitorađi prešli u Ujedinjenu seljačku stranku

  Dva sada već bivša odbornika Nove Srbije u lokalnom parlamentu Opštine Žitorađa, pristupili su Ujedinjenoj seljačkoj stranci čiji je predsednik Milija Miletić.

  (2) detaljnije
 • Nova Srbija foto a.k.

  Posle radikala i prokupački odbor Nove Srbije prešao u SNS

  Nakon jučerašnjeg prelaska nekoliko funkcionera radikala u SNS, i Opštinski odbor Nove Srbije u Prokuplju zbog, kako kažu, neslaganja sa politikom rukovodstva stranke na republičkom nivou, odlučio je da istupi iz te stranke i priključi se naprednjacima.

  (3) detaljnije
 • radikali presli u sns PK foto lj.m. 1

  Prokupački radikali izbegli smene prelaskom u SNS

  Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Prokuplju Vladimir Đorđević sa još, kako kaže, 3 potpredsednika, 3 predsednika mesnih odbora i nekolicinom članova, potpisali su danas u prostorijama SNS-a pristupnice ovoj stranci. Iz centrale SRS-a kažu da bi oni svakako danas bili smenjeni.

  (3) detaljnije
 • skupstina vranje foto i.m.

  Tri odbornika napustila JS u Vranju, Antić zamenik gradonačelnika

  Unutarstranački sukobi u Jedinstvenoj Srbiji kulminirali su napuštanjem te odborničke grupe odbornika Dragana Pavlovića, Gorana Stojkovića i Miloša Simića koji će ubuduće nastupati samostalno. Zbog ostavke Igora Andonova, Nenad Antić izabran za zamenika gradonačelnika.

  (2) detaljnije
 • sdps i js

  “Preleteli” iz Ljajićeve stranke kod Palme

  Trojica funkcionera Socijaldemokratske partije Srbije iz Niša Dušan Jović, Milan Petrović i Milan Ristić potpisali su pristupnice Jedinstvene Srbije i ubuduće će u gradskoj i skupštini u Opštine Pantelej predstavljati stranku koju vodi Dragan Marković Palma.

  (8) detaljnije
KOMENTAR DANA

Znači iz 1-X

Dzong Čitalac

Tekst: Nišliija iz kladionice ukrao 26.000 dinara