Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Promena političke partije

  • viber_image_2023-12-04_10-10-02

    Od Miloševića do Vučića - niški muzičar objavio spot za pesmu "Za vašu decu"

    "Odoše vam deca, bre, ljudi, ako ko se začudi. I kada zabole vas grudi, od svojih sveznajućih ćudi, ima ko će da vam sudi" - stihovi su koje je u svojoj novoj pesmi spevao niški muzičar Mitar Zorić sa ekipom "O.K.O.T.". Pesma osim što predstavlja kritiku svim političkim partijama na vlasti još od doba Miloševića, govori i o razočaranju i nepeverenju prema nosiocima vlasti u Srbiji.

    (6) detaljnije
  • Dragan-Nikolic-SNS-Vranje-1.JPG

    Poslanik Zavetnika iz Vranja zvanično se vratio u Srpsku naprednu stranku

    Pre samo 9 meseci demantovao je povratak u Srpsku naprednu stranku i tražio izvinjenje predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića, a sada je vranjski advokat Dragan Nikolić Nika, nakon raspisivanja lokalnih i parlamentarnih izbora, zvanično opet pristupio stranci čije je dugogodišnji član bio.

    (4) detaljnije
  • aleksic

    Južnjački odbori Narodne stranke većinom uz Aleksića i novi-stari pokret

    Povereništva Narodne stranke u Pirotu i Prokuplju raspuštena su i pre sastanka na Oplencu gde je odlučeno da se na političku scenu vrati Narodni pokret Srbije, iz koga je 2017. godine nastala Narodna stranka. Njih je predsednik Vuk Jeremić raspustio zbog podrške Miroslavu Aleksiću, kome su podršku pružili i gradski odbori u Leskovcu i Vranju, kao i manji odbori u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

    (10) detaljnije
  • Srpska desnica

    Srpska desnica dobila još jednog odbornika u Pirotu - "preletanje" iz SPS-a

    Dosadašnji odbornik Socijalističke partije Srbije u pirotskoj Skupštini Dejan Ćirić napustio je redove ove stranke i pridružio se Srpskoj desnici, potvrdili su u pirotskom odboru stranke Miše Vacića. Dobrodošlicu novom članu sa kojim će ova stranka ubuduće imati 2 odbornika u pirotskom parlamentu poželeo je i predsednik stranke, dok u SPS-u nisu želelli da komentarišu Ćirićev prelazak.

    (8) detaljnije
  • blace

    SNS i DS se udružili u Blacu i smenili predsednika Skupštine

    Na vanrednoj sednici Skupštine Blaca, koju je zakazala zamenik predsednika Nevena Pešić, došlo je do prekomponovanja vlasti i smene predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića koji je do nedavno podržavao SNS, a pre desetak dana postavljen je za jednog od kordinatora SPS-a. Za smenu je glasalo 13 od 25 odbornika, od kojih su 9 iz Srpske napredne stranke, 2 “odbegla” odbornika Demokratske stranke, ali i po jedan iz SPS-a i DSS-a. Novi predsednik Skupštine je Zlatko Dimitrijević iz SNS-a.

    (8) detaljnije
  • Srpska desnica FOTO: ALEKSANDAR KOSTIC desnica zastava grb logo

    Potpredsednik Jedinstvene Srbije u Vranju prešao u Srpsku desnicu

    Potpredsednik i odbornik Jedinstvene Srbije u Vranju Nebojša Arsić napustio je stranku čiji je lider Dragan Marković Palma i prešao u Srpsku desnicu, potvrdio je Južnim vestima Dejan Manić, lider Jedinstvene Srbije u Vranju, pa će stranka Miše Vacića sada u lokalnoj Skupštini, iako nije ni učestvovala na izborima, imati 5 odbornika. Sam Arsić nije želeo, kako je rekao, da još bilo šta komentariše u vezi svog prelaska u Srpsku desnicu.

    (1) detaljnije
  • Igor Davidovic USS SNS foto aleksandar kostic

    Igor Davidović napustio Ujedinjenu seljačku stranku

    Nekadašnji predsednik Opštinskog odbora USS-a, ali i bivši pomoćnik predsednice Opštine i predsednik Skupštine, kao i trenutni v. d. direktora svrljiškog "Komunalca" podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i napustio USS, a svoje direktorsko mesto, kako kaže, stavio je na raspolaganje vladajućoj koaliciji USS i SNS. Razlog su, kaže, nesuglasice sa predsednicom Opštine, što potvrđuje i Milija Miletić, predsednik ove stranke.

    (7) detaljnije
  • Jelena Đorđević

    Posle Dveri i JS, odbornica Đorđević pristupila Zavetnicima

    Po treći put Jelena Đorđević potpisala je pristupnicu različitoj političkoj partiji, ovoga puta Zavetnicima. Tako će već na sledećoj sednici Skupštine grada ova opcija imati čoveka u zakonodavnoj vlasti Niša. Đorđevićeva, koja je izbačena iz Jedinstvene Srbije, jer nije želela da glasa za predaju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici na upravljanje, sada je članica Srpskog sabora Zavetnici.

    (7) detaljnije
  • zoran jozic foto lj.m.

    Nakon posete vrha SNS, predsednik Opštine Blace podnosi ostavku

    Iako je pre samo nekoliko dana napustio SNS sa još 10 odbornika koji su istupili iz odborničke grupe, a na sednici Skupštine mu je novoformirana većina dala podršku kao predsedniku Opštine Blace, prvi čovek ove male opštine u Topličkom kraju - Zoran Jozić, kako je sam potvrdio "Južnim vestima", podneće ostavku na tu funkcije. Da li se radi o disciplinovanju ili o kompromisu sa ljudima iz vrha SNS-a, Jozić nije želeo da komentariše.

    (7) detaljnije
  • 1 Zoran Jozic Blace foto lj.m.

    Nakon napuštanja SNS-a, prvi čovek Blaca dobio podršku većine odbornika

    Od 15 odbornika koji su danas prisustvovali redovnoj sednici Skupštine, njih 14 je podržalo aktuelnog predsednika Opštine Zorana Jozića, pa će on i nadalje obavljati tu funkciju. Pored desetoro odbornika koji su sa njim nedavno napustili odborničku grupu SNS-a i oformili novu, čime je SNS praktično i izgubio vlast u Blacu, podršku Joziću pružili su i odbornici Tadićevog SDS-a.

    (1) detaljnije
  • Predsednik Opštine i 10 odbornika u Blacu napustili SNS

    Sada već bivši odbornici SNS iz Blaca, njih 10, napustili su redove te stranke nezadovoljni, kako kažu, stanjem u Povereništvu na čijem čelu je narodni poslanik Darko Laketić. Oni su formirali posebnu odborničku grupu koja podržava predsednika Opštine Zorana Jozića, koji je takođe istupio iz SNS-a. Naprednjaci sada imaju 5, od ukupno 25 odbornika u lokalnoj Skupštini, a čiju je smenu je nedavno naložila Agencija za borbu protiv korupcije.

    (7) detaljnije
  • SNS Babušnica novi odbornici foto SNS Babušnica

    Tri odbornika u Babušnici prešla u SNS

    Dva odbornika Nove Srbije i jedan odbornik Pokreta socijalista pristupili su vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci i njihovoj odborničkoj grupi u babušničkoj Skupštini, saopšteno je na konferenciji SNS-a.

    (4) detaljnije
  • Ovo nije demokratija

    Stranačko preletanje ukida demokratiju

    Očigledno je da za Nebojšu Kocića, kao naprednjačkog predsednika opštine Medijana, zapravo niko nije glasao, a on se sada ipak nalazi na vlasti. Takve stvari su moguće, ponavljam, samo ako građani više nisu izvor vlasti. Da su građani još uvek suvereni, takva situacija ne bi bila održiva.

    (15) detaljnije
  • ds

    DS Niš: SNS se raspada

    Nakon što su dojučerašnji šef demokrata u Skupštini niške Opštine Medijana Nebojša Kocić i odbornica te partije Katarina Delčev prešli u SNS i što će, skoro izvesno, Kocić biti izabran i za predsednika te Opštine, iz Demokratske stranke poručuju da je upravo to pokazatelj da se "SNS nalazi u fazi potpunog raspada".

    (11) detaljnije
  • Opština Medijana

    Prešao iz DS u SNS, pa postaje predsednik Opštine Medijana

    Donedavni šef odborničke grupe Demokratske stranke u niškoj opštini Medijana Nebojša Kocić, biće kandidat za predsednika te Opštine, ali u ime Srpske napredne stranke, saznaju Južne vesti. SNS tvrdi da je reč o "spekulacijama", a sam Kocić nije želeo da komentariše.

    (36) detaljnije
  • Debata u Deli prostoru
    Izbori 2016

    Pokrenut portal koji evidentira partijska preletanja

    Počeo je sa radom "Ko je na vlasti", internet portal na kom građani mogu da saznaju stranačku pripadnost svih odbornika u Srbiji, ko je menjao stranke i ko podržava vlast. Njihovo istraživanje pokazuje da je Merošina među opštinama u kojima ima najviše preletača od prošlih lokalnih izbora.

    (10) detaljnije
  • Političari ilustracija

    Crta i Istinomer organizuju tribinu o stranačkom "preletanju"

    Istraživanje o stranačkom sastavu lokalnih skupština u svih 170 gradova i opština biće predstavljeno u petak, 30.juna u 12 sati u Deli prostoru u Nišu. Ko je menjao stranke nakon izbora, ko je na vlasti, a ko ne, i kakve ideje i politike zastupaju “preletači”, tema je analize Crte i Istinomera.

    (2) detaljnije
  • zitoradja

    Odbornici Nove Srbije u Žitorađi prešli u Ujedinjenu seljačku stranku

    Dva sada već bivša odbornika Nove Srbije u lokalnom parlamentu Opštine Žitorađa, pristupili su Ujedinjenoj seljačkoj stranci čiji je predsednik Milija Miletić.

    (2) detaljnije
  • Nova Srbija foto a.k.

    Posle radikala i prokupački odbor Nove Srbije prešao u SNS

    Nakon jučerašnjeg prelaska nekoliko funkcionera radikala u SNS, i Opštinski odbor Nove Srbije u Prokuplju zbog, kako kažu, neslaganja sa politikom rukovodstva stranke na republičkom nivou, odlučio je da istupi iz te stranke i priključi se naprednjacima.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: