Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Protest taksista

 • taksisti

  Protest taksista u Prokuplju, traže veći broj stajališta u centru i bolju kontrolu "divljih" taksista

  Oko 30-ak taksista koji imaju registrovana taksi udruženja u Prokuplju organizovali su protestnu vožnju ulicama grada kako bi ukazali na problem nedostatka taksi stajališta, ali i na rad velikog broja "divljih" taksista koji neprijavljeni prevoze putnike. Taksisiti kažu da je protestna vožnja organizovana nakon neuspešnih pokušaja i apela rukovodstvu Grada da im se problem reši, a ukoliko uskoro ne postignu dogovor, kažu, u narednom periodu radikalizovaće protest.

  (5) detaljnije
 • Drugi dan zaredom protestuju

  Pirotski taksisti štrajkuju zbog napada na koleginicu

  I nakon što je Osnovno tužilaštvo reklo da nema elemenata krivičnog dela, taksisti u Pirotu tvrde da njihova koleginica jeste napadnuta i drugi dan zaredom protestuju ispred Prihvatnog centra u naselju Četvrti kilometar. Kažu da ovo nije prvi napad, a to što se baš sada organizuje protest stručnjaci vide kao posledicu odnosa celog društva prema marginalizovanim grupama. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić pozvao je građane da ne šire paniku i ksenofobiju.

  (1) detaljnije
 • taksi

  Odložen protest niških taksista

  Protestna vožnja taksista iz Niša, koja je bila zakazana za 9. oktobar, kako kaže Dragan Spasić iz Taksi udruženja “Duga”, biće odložena za narednu nedelju. Razlog za to je, kaže, što su se taksi udruženja dogovorila da daju još malo prostora gradskoj vlasti da reaguje po pitanju nelojalne konkurencije.

  (15) detaljnije
 • taksi

  Niški taksisti pridružuju se protestu od naredne nedelje

  Da bi podržali beogradske kolege, ali i da bi ukazali na niška udruženja koja, kako kažu, ne prijavljuju radnike i ponašaju se kao nelojalna konkurencija, u sredu 9. oktobra u 12 sati izaći će u protestnu vožnju ulicama i niški taksisti.

  (37) detaljnije
 • protest-taksista-leskovac-1-foto-D.M..jpg

  Taksisti blokirali centar Leskovca na sat vremena

  Leskovački taksisti su danas sa stotinak vozila blokirali centralne ulice protestnom vožnjom i kažu da će štrajkovati svaki dan do ispunjenja njihovih zahteva da se obeleže taksi-stajališta i da se poštuju propisane cene o taksi-uslugama.

  (1) detaljnije
 • taksi-1.jpg

  Leskovački taksisti za sredu najavili štrajk

  Skoro svi leskovački taksisti najavili su za sredu, 8. jun, veliki štrajk i blokadu gradskih ulica zbog neobeleženih taksi-mesta, ali i zbog nepoštovanja odluke o minimalnim cenama jednog taksi-udruženja za koje tvrde da je pod zaštitom lokalnih vlasti.

  (6) detaljnije
 • DSCF9866.jpg

  Protest kuršumlijskih taksista

  Nezadovoljni taksisti iz dva kuršumlijska udruženja organizovali su protestnu vožnju u centru Kuršumlije jer im Opština nije obezbedila stajalište za taksi vozila, zbog čega ih, kako kažu, svakodnevno kažnjava policija.

  detaljnije
 • Taksisti blokirali centar grada

   Niški taksisti jednočasovnom protestnom vožnjom blokirali centar Niša.

  (1) detaljnije
 • Štrajk bez najave

  Iako je za sutra najavljen generalni protest na nivou Srbije, niški taksisti već danas blokirali centar grada.

  (3) detaljnije
 • Ponovo protest taksista u Nišu

  Niški taksisti ponovo blokirali centar grada. Razlog odluka Ministarstva da vrati oduzeta vozila InterTaksiju. Nema razloga za protest, smatra Gradonačelnik.

  detaljnije