Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Roštiljijada

  • Punkt za testiranje, roštiljijada

    Od skoro 800 testiranih na ulazima prvog dana Roštiljijade, četvoro dobilo pozitivne testove

    Od 798 testiranih osoba koji su juče uradili antigenske testove kako bi ušli na Roštiljijadu, pozitivne su bile četiri osobe, rekao je za Južne vesti direktor Doma Zdravlja Slaviša Božić. On dodaje da su svi koji su bili pozitivni, bez obzira što možda nisu imali simptome, odmah upućeni u kovid ambulantu, a da će zatim morati i u dvonedeljni karantin.

    (10) detaljnije
  • Ceca, Roštiljijada

    Vatrometom i koncertom Cece u Leskovcu počela 31. Roštiljijada

    Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja, ali i ovogodišnje neizvesnosti da li će dobiti saglasnost za održavanje i na kraju dobijanje dozvole na sam dan otvaranja, sinoć je u centru Leskovca velikim vatrometom i zvanično počela 31. Roštiljijada. Prve večeri pred nekoliko hiljada posetilaca nastupila je folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

    (24) detaljnije
  • 1 najveća pljeskavica roštiljijada 2019 foto bojana antić

    Krizni štab dao "zeleno svetlo" za održavanje Roštiljijade - za ulazak neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan test

    Svega nekoliko sati pre svečanog otvaranja Roštiljijade, republički Krizni štab dao je dozvolu za održavanje manifestacije roštilja, saopšteno je na sajtu Grada Leskovca. Kako se navodi, da bi posetioci mogli da uđu u ograđeni deo prostora moraće da pokažu potvrdu o vakcinaciji ili o preležanom virusu korona ili negativan test. Biće postavljeno 11 kontrolnih punktova, dok će građani širom Leskovca na 4 punkta moći da besplatno urade brze antigenske testove.

    (18) detaljnije
  • Roštiljijada

    Sve spremno za početak Roštiljijade, ali se i dalje se čeka odluka hoće li je biti

    Iako je Bulevar oslobođenja od subote zatvoren za saobraćaj, a u toku su i poslednje pripreme za početak Roštiljijade, i dalje nema zvanične odluke da li će se ta manifestacija održati. Gradonačelnik Leskovca rekao je da će sačekati saglasnost danas do 15 sati ili manifestacije neće biti, što potvrđuje i direktora TOL-a Nebojša Kocić koji je rekao da će u toku dana biti doneta konačna odluka da li će večeras početi festival roštilja. Ukoliko je bude, na Roštiljajadu će moći samo oni sa potvrdom o vakcinaciji ili sa negativnim antigenskim testom.

    (9) detaljnije
  • Rostiljijada,-velika-pljeskavica-12,-avgust-2018,-foto-J.-G.

    Održavanje Roštiljijade neizvesno, odluku donosi republički Krizni štab

    Iako je u sredu održan sastanak u zgradi Jablaničkog okruga na kojem je trebalo da bude doneta odluka o održavanju Roštiljijade, to se ipak nije dogodilo, već je saopšteno da će morati da se sačeka odluka republičkog Kriznog štaba. Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je rekao da će sve biti učinjeno da se festival roštilja održi, ali da će podržati odluku Kriznog štaba, ma kakva ona bila.

    (19) detaljnije
  • Rostiljijada 2 2019, foto T. R

    Dok se čeka odluka Kriznog štaba o održavanju Roštiljijade, organizatori saopštili imena pevača koji bi trebalo da nastupe

    Tradicionalna 31. Roštiljijada trebalo bi da bude održana od 23. do 29. avgusta, međutim hoće li biti održana odlučiće Krizni štab, pošto broj novoobolelih svakodnevno raste. Ipak, iz TOL-a danas su Južnim vestima i zvanično potvrdili imena svih pevača koji bi tokom šest dana trebalo da nastupe u Leskovcu.

    (52) detaljnije
  • Roštiljijada-13,-avgust-2018,-foto-J.-G.

    Leskovčani peticijom protiv koncerta Cece na Roštiljijadi, traže da se taj novac usmeri za lečenje dece

    Iako iz Turističke organizacije Leskovca koja organizuje Roštiljijadu nisu još objavili zvaničan spisak pevača koji će ove godine nastupiti na ovoj manfestaciji, pevačica Svetlana Ceca Ražnatović na svom Fejsbuk profilu je potvrdila da će nastupati na otvaranju. Na to su neki Leskovčani reagovali onlajn peticijom kojom traže da se novac iz gradske kase umesto za Cecin koncert usmeri za lečenje dece. Peticiju je za nekoliko dana potpisalo više od 1.500 ljudi.

    (104) detaljnije
  • Dragana Mirković KOSTA JV

    Posle Cece i Dragana Mirković peva na Roštiljijadi

    Nakon što je pevačica Svetlana Ceca Ražnatović na svom Fejsbuk profilu potvrdila da će pevati na otvaranju ovogodišnje Roštiljijade 23. avgusta, još jedna velika estradna zvezda je to učinila. Naime, radi se o Dragani Mirković koja je svoje fanove obavestila o tome gde će tokom leta nastupati - na spisku gradova se našao i Leskovac, a koncert će biti održan 28. avgusta.

    (12) detaljnije
  • Roštiljijada

    Posle Belmužijade Ceca peva i na leskovačkoj Roštiljijadi

    Tradicionalna 31. leskovačka Roštiljijada ove godine biće održana od 23. do 29. avgusta, a na otvaranju manifestacije posetioce će zabavljati Svetlana Ceca Ražnatović, što je potvrđeno i na zvaničnom Fejsbuk profilu pevačice.

    (9) detaljnije
  • Turistički voz "Roštiljko" opet u Leskovcu

    Posle 13 godina u Leskovac se vratio voz "Roštiljko" koji će pre svega koristiti deca, ali i turisti za razgledanje grada tokom letnjih meseci. U realizaciji ovog projekta učestvovali su Turistička organizacija Leskovca, kao i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog koji je izradio projekat, za šta je u okviru prekogranične saradnje sa Bugarskom izdvojeno 52.000 evra.

    (3) detaljnije
  • rostiljijada foto TOL

    Leskovac bez “Roštiljijade”, ali simbolično ispečena pljeskavica od 30 kilograma

    Zbog pandemije virusa korona u Leskovcu ove godine nije održana tradicionalna “Roštiljijada”, ipak organizatori iz Turističke organizacije Leskovca obeležili su period u kojem se inače održava ova manifestacija trubačima i pljeskavicom od 30 kilograma.

    (6) detaljnije
  • vozic rostiljko

    Vozić "Roštiljko" se vraća na ulice Leskovca

    Vozić sa 3 vagona iz koga su posetioci Leskovca u toku "Roštiljijade" mogli da obiđu grad, nakon 17 godina pauze, vratiće se na ulice. Prema najavama gradonačelnika Gorana Cvetanovića, novi vozić "Roštiljko" biće nabavljen u sklopu projekta koji Leskovac radi sa bugarskim gradom Elin Pelin preko IPA programa.

    detaljnije
  • 1 najveća pljeskavica roštiljijada 2019 foto bojana antić

    Na “Roštiljijadi” pripremljena najveća pljeskavica

    Pljeskavicu težine 66,5 kg napravili su Leskovčani Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević i time četvrti put oborili sopstveni rekord. Za celokupnu pripremu trebalo im je oko 2 sata, a brojni posmatrači bodrili su ih sve vreme.

    detaljnije
  • Rostiljijada 2 2019, foto T. R

    Uz trubače, vatromet i Brenu počela 30. "Roštiljijada"

    Iako su roštiljdžije skare raspalile od ranog jutra, jubilarna ”Roštiljijada” svečano je otvorena u večernjim satima uz trubače i vatromet, a muzički deo manifestacije počeo je koncertom Lepe Brene. Cene specijaliteta od mesa slične su kao prošle godine, slažu se i posetioci i roštiljdžije koje će i ove godine praviti najveću pljeskavicu na svetu. Večeras na Bulevaru oslobođenja nastupa Crvena jabuka.

    (7) detaljnije
  • Lepa Brena, foto JV Aleksandar Kostić

    Brena skuplja za Vranjance, nego za Leskovčane

    Koncert Lepe Brene održan na “Danima Vranja” pre tri dana skuplji je za 714.000 dinara od koncerta kojim je otvorila leskovačku “Roštiljijadu”. Prema podacima vranjske Turističke organizacije i Portala javnih nabavki, njen koncert u Vranju koštao je 2.856.000, dok njen honorar za koncert u Leskovcu iznosi 2.142.000 dinara.

    (8) detaljnije
  • bulevar oslobođenja leskovac

    U Leskovcu izmena saobraćaja zbog "Roštiljijade"

    Deo Bulevara oslobođenja u Leskovcu, od raskrsnice kod Tehnološkog fakulteta do raskrsnice kod mosta na Veternici, u potpunosti će biti zatvoren za saobraćaj od subote, 24. avgusta u 16 sati, pa sve do ponedeljka, 2. septembra u 16 sati.

    (1) detaljnije
  • spomenik toma zdravković leskovac

    Na "Roštiljijadi" u Leskovcu i pešačka tura gradom

    Oni koji Leskovac posete za vreme "Roštiljijade", koja se održava od 26. avgusta do 1. septembra, moći će da, kroz pešačku turu i uz pratnju vodiča, vide i saznaju nešto više o kulturno-istorijskim spomenicima ovog grada.

    (1) detaljnije
  • narodni muzej leskovac, novi deo

    Izložbe i dečje radionice tokom "Roštiljijade" u Leskovcu

    Osim u jelima sa roštilja i muzičko-zabavnom programu, posetioci "Roštiljijade" moći će u Leskovcu da pogledaju i različite izložbe u Narodnom muzeju, Leskovačkom kulturnom centru i Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović", da posete lokalitet Caričin grad, dok će za najmlađe biti organizovane interaktivne radionice. "Roštiljijada" se održava od 26. avgusta do 1. septembra.

    (1) detaljnije
  • rostiljijada 2018

    Na otvaranju "Roštiljijade" koncert Lepe Brene, na zatvaranju Severina

    Jubilarni 30. Festival roštilja u Leskovcu će se održati od 26. avgusta do 1. septembra na Širokoj čaršiji. Posetioci će, osim u roštilju, moći da uživaju i u koncertima poznatih izvođača, a prema najavama organizatora, nastupiće Lepa Brena, Crvena jabuka, Riblja čorba, Van Gogh , Aco Pejović, Haris Džinović i Severina.

    (4) detaljnije
  • 800x600-rostiljijada-le2.jpg

    Leskovčani saglasni - kakva struja, nema dobre pljeskavice bez ćumura

    Da je sprecifičnost leskovačkog roštilja upravo u pripremi na ćumur smatraju građani, ali i roštiljdžije koje se godinama bave ovim poslom. I dok predlagač za ukidanje roštilja na ćumur navodi zdravstvene razloge, oni koji podržavaju inicijativu kažu da su za, jer im smetaju velike količine dima koje dopiru do stanova i kuća. Proizvođači ćumura ističu da za svoj proizvod moraju imati sertifikate o kvalitetu.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: