Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rotarakt klub Niš

 • IMG-6fc5c51dcb90cb0d4b267c2a0751992f-V

  Rotarijanci okrečili prostorije škole u Jasenoviku

  Okrečene zidove učionica, hodnika, učiteljske kancelarije i predškolskog odeljenja ima istureno odeljenje malčanske OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Jasenoviku, a za učenike su to o svom trošku i svojim radom odradili članovi Rotarakt kluboa "Niš - centar".

  (3) detaljnije
 • flase-skulptura-rotarakt-foto-tz

  Skulpturom od plastičnih flaša mladi ukazuju na značaj reciklaže

  U dvorištu Osnovne škole “Jovan Jovanović” u niškom selu Malča đaci su zajedno sa članovima Rotarakt klubova iz 9 zemalja napravili zanimljivu privremenu skulpturu koju čine plastične flaše nanizane na žice od gvožđa. Ideja je, kaže mlada arhitektica Teodora Živković, da se pošalje poruka da je reciklaža zaista bitna.

  (2) detaljnije
 • ljuljaška

  Humanitarnim akcijama skupljaju novac za ljuljaške za decu sa invaliditetom

  Kako bi kupili ljuljaške za decu sa invalitetom i smetnjama u razvoju koje bi bile postavljene u niškim parkovima, Rotaract klub Niš-Univerzitet će organizovati nekoliko humanitarnih akcija i prikupljati priloge na više lokacije u Nišu. Prva akcija - turnir u pikadu i bilijaru, održaće se u subotu 20. aprila.

  detaljnije
 • Simfonijski proba

  Humanitarni "Muzički ringišpil" u niškom Simfonijskom

  Koncert na kome će brojni muzičari povesti prisutne na putovanje kroz različite epohe, egzotične predele i upoznati ih sa originalnim kombinacijama instrumenata i stilova, te “provozati” na ringišpilu od muzike Stonsa, preko džeza do klasike, biće održan u sredu, 12. decembra od 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra.

  detaljnije
 • Osnovna škola Jastrebački partizani Biljeg

  "Rotarijanci" uredili i okrečili školu u merošinskom selu Biljeg

  Nova rasveta i okrečene učionice i hodnik u Osnovnoj školi “Jastrebački partizani” u selu Biljeg kraj Merošine, kažu u klubu Rotarakt, dočekali su mališane prvog dana nove školske godine. Članovi kluba, uz podršku prijatelja i lokalne zajednice, kažu u ovom klubu, obezbedili su novac za renoviranje, a sami okrečili prostorije.

  detaljnije
 • bazar

  ''Da napraviš pazar, dođi na humanitarni Bazar''

  Humanitarni bazar “Mojih ruku rad” na kome će se izlagati i prodavati ukrasi, nakit i drugi proizvodi koje učesnici sami izrađuju, održaće se 27. maja u niškom parku Čair.

  detaljnije
 • Mobilni inkubator

  Niška ginekologija dobila pokretni inkubator

  Zatvorenici niškog Kazneno-popravnog zavoda, 25 kompanija i 17 rotari klubova, kao i građani koji su bili na koncertu džez pevačice Lene Kovačević, uspeli su prethodnih par meseci da sakupe oko milion dinara za kupovinu mobilnog inkubatora, koji je doniran Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu.

  (2) detaljnije
 • televizor

  Rotarijanci poklonili televizor Klinici za onkologiju u Nišu

  Video materijal o samopregledu dojke, prilagođen osobama sa oštećenim sluhom, ali i drugi televizijski prilozi koji imaju za cilj da edukuju, savetuju i motivišu korisnike dnevne bolnice onkološkog odeljenja Kliničkog centra u Nišu, biće prikazivan na novom televizoru koji su ovoj zdravstvenoj ustanovi poklonili Rotari i Rotarkt klub Niš.

  (1) detaljnije
 • Lena Kovačević

  Humanitarni koncert Lene Kovačević zbog kiše pomeren u Dom vojske

  Džez pevačica Lena Kovačević pevaće u niškom Domu vojske u petak, 22. septembra od 20 sati, a sav prihod od prodatih karata namenjen je kupovini transportnog inkubatora za niški Klinički centar, jer zasad u ovoj ustanovi postoji samo jedan.

  detaljnije
 • bebe

  Lena Kovačević peva za pomoć bebama sa juga Srbije

  Kako bi pomogli svim bebama iz regiona, Rotarakt klub “Niš Centar” organzuje akciju prikupljanja novca za kupovinu transportnog inkubatora Kliničkom centru u Nišu. U okviru akcije Lena Kovačević održaće koncert na Letnjoj pozornici 22. septembra, sa početkom u 20 sati.

  detaljnije
 • škola

  Niški rotarijanci okrečili školu i poklanjali školski pribor

  Mališani koji pohađaju Osnovnu školu “Đura Jakšić” nadomak Niša, ovu školsku godinu započeli su u sveže okrečenim učionicama, zahvaljujući akciji uređivanja osnovnih škola Rotarakt kluba “Niš centar”. Pored toga, Rotarakt klub “Niš” je prvacima iz Osnovne škole “Karađorđe” iz Gornjeg Matejevca donirao školski pribor.

  (1) detaljnije
 • rotarijanci

  Predsednik svetskih rotarijanaca posetio Niš

  Prvi čovek Rotari internacionala Ian Rajzli u Srbiji je proveo 4 dana, a stigao je i do Niša gde je razgovarao sa rotarijancima sa juga i rekao da je zajedno sa njima spreman da kroz razne projekte pomaže lokalnoj zajednici.

  detaljnije
 • ranđelović

  Bivši gradski većnik Niša na čelu Rotarija Srbije i Crne Gore

  Na tradicionalnoj godišnjoj promeni rukovodstva Rotari klubova i distrikta, bivši gradski većnik Niša Branislav Ranđelović biće imenovan za guvernera distrikta koji pokriva Srbiju i Crnu Goru. Inače, Nišlija je guverner Rotarija posle 6 godina.

  (2) detaljnije
 • Karte pića na Brajevom pismu

  Karte pića na Brajevom pismu uskoro u 5 niških kafića

  Šta sve mogu da popiju i pojedu i koliko će to da ih košta, slepi i slabovidi građani će ubuduće moći da pročitaju sami, jer će se u nekoliko kafića u Nišu od 26. maja naći meni ispisan Brajevom azbukom. Karte pića osmislili su članovi Rotarakt kluba Niš-Mediana, a plan im je da ih uskoro bude u što više ugostiteljskih objekata.

  (2) detaljnije
 • Dusan-Sekulic-promo

  Humanitarna revija i koncert za izradu senzornog parka za decu

  Tim mladih ljudi koji su deo Rotarakt kluba “Niš - Konstantin Veliki” organizuju humanitarnu modnu reviju i koncert kako bi prikupili sredstva za kupovinu opreme za izradu prvog senzornog parka za decu sa čulnim poteškoćama u Nišu.

  detaljnije
 • treci

  Nišlije igraju za pomoć ugroženim sugrađanima

  Mladi glumci koji su deo komedije “Treći svetski rat”, pored toga što će zabaviti publiku, 15. novembra će igrati i za ugrožene Nišlije u Pozorištu lutaka od 20 sati, a prikupljen novac biće uplaćen onima kojima je pomoć najpotrebnija.

  (1) detaljnije
 • DOB-6504.JPG

  Koncert "Balkanofonije" za novi kolor-dopler

  Muzički sastav "Balkanofonija", prepoznatljiv po spoju romskih, balkanskih, latino, klasičnih i pop melodija, prvi put će u Nišu nastupiti na humanitarnom koncertu koji će u sali Niškog simfonijskog orkestra biti održan u sredu 16. decembra.

  detaljnije
 • Hush-hush.jpg

  Humanitarna "Žurka protiv malera"

  Hrana u vidu trajnih namirnica ili 150 dinara ulaznica su za humanitarnu žurku koja će u petak 13. novembra u 20 sati biti održana u klubu "Hush Hush", a prikupljenu pomoć podeliće grupa "Pomoć ugroženim Nišlijama".

  detaljnije
 • umetnost je medju nama

  Studenti slikaju zajedno sa Nišlijama

  Slike koje budu zajednički kreirali studenti niškog Fakulteta umetnosti i građani koji budu želeli da im se pridruže u četvrtak 15. oktobra od 12 do 15 sati ispred Galerija “Srbija” u centru Niša, biće donirane niškim zdravstvenim ustanovama.

  detaljnije
 • poker

  Humanitarni turnir u pokeru

  Kako bi se prikupio novac potreban za izradu audio knjige “Vetrovi zla” niškog pisca Branislava Jankovića, koja je namenjena slepim i slabovidim osobama, u Nišu će u nedelju 18. oktobra biti održan humanitarni “Texas Hold’em” turnir.

  detaljnije