Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rudnik Jerma

 • Kamp traje 5 dana

  Avanturistički festival u kanjonu Jerme polovinom avgusta

  Planinsko trčanje i biciklizam, sportsko penjanje, joga i kampovanje u prelepom kanjonu reke Jerme, samo su neke od aktivnosti u kojima će moći da se oprobaju ljubitelji prirode, početnici ili ozbiljni sportisti na drugom a vanturističkom festivalu na otvorenom Jerma. Festival će se ove godine održati od 14. do 18. avgusta, a prijave su moguće do 1. avgusta.

  detaljnije
 • U blizini Poganovskog manastira

  U kanjonu Jerme sredinom avgusta festival za avanturiste

  Penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam i joga, neke su od zanimljivih aktivnosti u kojima će moći da se oprobaju ljubitelji sporta i avanturisti koji žele deo leta da provedu u aktivnom odmoru. Prvi avanturistički festival na otvorenom održaće se od 16. do 20. avgusta, u specijalnom rezervatu prirode Jerma.

  (1) detaljnije
 • 3.JPG

  Omladina iz cele Srbije pomagala meštanima sela kod Babušnice

  U babušničkom selu Strelac 30 učesnika iz cele Srbije uredili su lokalni Dom učenika, pomogli meštanima u kućnim poslovima i obišli Rezervat prirode “Jerma” u okviru kampa “Pogled sa juga Strelac 2015”.

  detaljnije
 • rudnik jerma rakita

  Rudnik Jerma ponovo radi?

  Čuveni rudnik uglja "Jerma" kod Babušnice, u kome je snimljen jedan od prvih jugoslovenskih igranih filmova, mogao bi uskoro ponovo da počne da radi.

  (13) detaljnije