Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Saobracajna policija

 • Moj drug policajac

  Mališani iz vrtića “Panda” učili o saobraćaju i družili se sa policajcima

  Na koje svetlo se prelazi ulica, da li deca treba da otvaraju vrata nepoznatim ljudima i zašto je važno da se deca ne igraju na kolovozu, mališanima iz vrtića “Panda” objasnili su saobraćajni policajci iz niške Policijske uprave. Akcija će biti nastavljena i u drugim obdaništima.

  detaljnije
 • privredni sud

  Predsednik Privrednog suda uhvaćen sa lažnim tablicama, sledi krivična prijava

  Iako već nekoliko dana brojni mediji pišu o prekršajima i krivičnim delima predsednka niškog Privrednog suda Božidara Stankovića, novinarima Južnih vesti je u Osnovnom javnom tužilaštvu jedino potvrđeno da je on vozio auto sa lažnim tablicama. O tome da je za volanom bio u alkoholisanom stanju potvrde nema ni u Tužilaštvu, ni u policiji.

  (6) detaljnije
 • Gužva zbog proslave

  Velike gužve na niškim ulicama zbog policijske proslave

  Iako je proslava Dana policije zakazana za nedelju, zbog vežbi policajaca su već danas zatvorene centralne ulice u Nišu, a tako će povremeno biti i narednih dana. Zato oni koji budu izlazili treba da se “naoružaju srpljenjem”, jer su velike gužve na ulicama, a na nekoliko lokacija saobraćajci usmeravaju vozače.

  (18) detaljnije
 • Prekršaji gradskog autobusa

  Bahatog vozača autobusa policija pronašla po snimcima sa Youtube-a

  Na osnovu video snimka koji su policiji dostavili novinari Južnih vesti, saobraćajni policajci su identifikovali vozača gradskog autobusa koji je sredinom aprila napravio nekoliko prekršaja vozeći kroz raskrsnicu ulica Stefana Prvovenčanog i 7. jula u centru Niša.

  (5) detaljnije
 • koridor 10 saobracaj foto i.m.

  Od Džepa do Preševa tokom praznika 171 saobraćajni prekršaj

  Prekoračenje brzine i nekorišćenje sigurnosnog pojasa najčešći su prekršaji koje je policija otkrila tokom praznika na Koridoru 10, od Džepa do Preševa, a pred sudijom za prekršaje naći će se 42 osobe.

  detaljnije
 • policija

  Uhapšen saobraćajac iz Doljevca zbog primanja mita

  Zbog sumnje da je od jednog vozača uzeo pare, kako mu ne bi napisao kaznu, uhapšen je 43-godišnji saobraćajni policajac iz Doljevca, kazali su u Policijskoj upravi Niš.

  detaljnije
 • saobraćajna policija

  Pojačana kontrola saobraćajne policije

  U okviru evropske akcije pojačane kontrole korišćenja pojaseva, saobraćajna policija će danas pojačati kontrolu u saobraćaju, napominju iz Ministarstva untrušnjih poslova. U akciji će, pored unifromisanih, učestovovati i saobraćajci u civilu, a biće korišćen i maksimalan broj “presretača”.

  (3) detaljnije
 • rupa

  Očajni uslovi u kojima rade niški vatrogasci i saobraćajci (foto)

  Prljavština u kuhinji i kupatilu, rupe u plafonima, malter koji gotovo sa svih zidova otpada, prozori bez stakala, odvaljene česme sa kojih neprestano teče voda, rasklimane stolice, tužna je slika prostorija niške Vatrogasne brigade. I dok vatrogasci kažu kako je sramota što rade ovako odgovoran posao u ovakvim “očajnim uslovima”, Ministarstvo unutrašnjih poslova ćuti.

  (7) detaljnije
 • Ni 5 minuta, ni 30 sekundi, ni sekund!

  “Samo da skoknem” parkiranje je navika nesavesnih vozača da na kolovozu, često tik iza znaka za zabranjeno zaustavljanje, ostave kola, uključe sva četiri migavca, kako bi “samo skoknuli” do dragstora, pekare, kladionice, banke ili apoteke. Da problem bude veći, ovo se dešava najviše upravo u najprometnijim ulicama grada.

  (19) detaljnije
 • saobracajna

  Pojačana kontrola Saobraćajne policije

  Tokom novogodišnjih praznika policajci će češće proveravati vozače, a kazne će biti napisane, kako kažu u MUP-u, svima koji voze brzo i pod dejstvom alkohola, nisu vezani ili nemaju neophodnu opremu u automobilu.

  detaljnije
 • Vozači u stabilnom stanju; ilustracija; Foto: A.K.

  Povređeni vozači u saobraćajnoj nezgodi kod Sićeva

  Sudar dva automobila od kojih je jedan bugarskih tablica, kako su kazali u policiji, dogodio se oko 7 sati. Jedan od povređenih je strani državljanin, a oba vozača su povredila glavu i grudni koš, kažu u Hitnoj pomoći.

  detaljnije
 • policija

  Kolima udario dete i pobegao

  U Gornjem Matejevcu pola sata posle podneva vozač automobila beogradskih tablica oborio je dete starosti 4 godine i pobegao sa lica mesta. 

  (2) detaljnije
 • saobracajna

  131 prekršaj u pojačanoj kontroli vranjske policije

  Saobraćajni policajci u Vranju 21. septembra ove godine, češće nego inače su kontrolisali vozače, a toj pojačanoj kontroli otkriven je 131 prekršaj.

  detaljnije
 • Saobraćajci

  Kontrola brzine "presretačima" u okolini škola

  U narednom periodu saobraćajna policija kontrolisaće brzinu vožnje takozvanim "presretačima" u blizini osnovnih i srednjih škola, da bi, kako su saopštili, povećali bezbednost dece.

  (7) detaljnije
 • Saobraćajna kontrola

  Kontrola "levkom" povremena, građani je sami traže

  Iako je novi načelnik niške policije Ninoslav Mitić po svom postavljanju na ovu funkciju u januaru kazao da kontrole saobraćaja takozvanim "levkom" neće biti sprovođene, prema njegovim rečima, građani sami traže takvo kontorlisanje vozača, pa "levaka" ima povremeno.  

  (16) detaljnije
 • Saobraćajci

  "Presretači" kontrolišu brzinu na putevima

  Saobraćajna policija će, do kraja avgusta, intenzivnije kontrolisati vozače na putevima u Srbiji. Kako su saopštili, kontrolisaće brzinu kretanja vozila, vezivanje sigurnosnih pojaseva, a zaustavljeni vozači biće alkotestirani.  

  (5) detaljnije
 • sudar

  Udario u vozilo saobraćajne policije

  Vozač autmobila „fiat saićento“ sudario se sa vozilom saobraćajne policije u Ulici Južnomoravskih brigada u Leskovcu.

  (1) detaljnije
 • Automobili

  Stroga kontrola brzine na auto-putu ka Makedoniji

  Tokom proteklog vikenda, u vreme kada ogroman broj automobila tuda prolazi, policija je napisala preko 100 prijava protiv vozača koji su na deonici Koridora 10 od Leskovca do makedonske granice prekoračili brzinu. U najavi još "jače" kontrole.

  (1) detaljnije
 • Policija-u-Leskovcu-na-zelenoj-povrsini-foto-Dragan-Kocic.jpg

  Foto-vest: Policija parkira na zelenoj površini

  Policija koja na Bulevaru oslobođenja u Leskovcu tokom trajanja karnevala reguliše saobraćaj i kažnjava vozače i pešake, istovremeno krši zakon parkirajući na javnoj zelenoj površini. Iz policije kažu da će pokrenuti disciplinski postupak.

  (4) detaljnije
 • saobraćajna kosta

  Besplatna kontrola automobila, neispravnima kazna

  Od 4. do 9. jula na niškim ulicama policija će nasumično zaustavljati vozače, a automobile za koje posumnjaju da imaju neispravne kočnice, gume, sijalice ili TNG uređaje, upućivaće na besplatan tehnički pregled. Kod kog se utvrdi neispravnost, platiće kaznu.

  (1) detaljnije