Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Savez za Srbiju

  • zona slobode

    Opozicija najavila “slobodnu zonu”, ali i Otvorenu Skupštinu u Nišu

    U subotu 15. juna, na platou ispred Tržnog centra “Kalča”, predstavnici Saveza za Srbiju i potpisnici Sporazuma sa narodom razgovaraće sa Nišlijama, a jedan o lidera Saveza u Nišu i prvi čovek lokalnog DS Miodrag Stanković, najavio je i uspostavljanje Otvorene Skupštine.

    (2) detaljnije
  • zona slobode

    Opozicija i ove subote poziva građane u “zonu slobode” kod "Kalče"

    Probleme i predloge koje građani imaju u vezi sa sistemom i političkim uređenjem, moći će i ove subote da iznesu na takozvanoj niškoj “zoni slobode”, ispred Tržnog centra "Kalča".

    (14) detaljnije
  • protest 1 od 5 miliona

    Umesto protesta opozicija formira nišku “zonu slobode”

    Nakon građanskih protesta koji su do pre mesec dana održavani svakog petka, niška opozicija je odlučila da formira “zonu slobode”, a prva će biti 25. maja. Svake subote na različitoj lokaciji građani će moći da razgovaraju sa predstavnicima stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom.

    (12) detaljnije
  • busevi miting

    Milovanović: Članovi SNS sami platili sebi i drugima put na miting

    Naprednjaci su put u Beograd, na miting svog i predsednika Srbije Aleksandra Vučića - platili sami. To tvrdi poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović, koji kaže da su oni imućniji platili prevoz svojim stranačkim kolegama, ali ne otkriva o koliko je para reč. Poručuje građanima da sami izračunaju, a ta matematika pokazuje da je samo niški odbor taj put mogao da košta oko 9 miliona dinara. Iz SzS pitaju i koliko je ljudi odsustvovalo s posla zbog mitinga.

    (61) detaljnije
  • protest

    Poslednji protest "1 od 5 miliona" u Nišu - ubuduće tribine i štandovi

    Tribine po Srbiji, kao i štandovi, kako kaže organizator niškog protesta "1 od 5 miliona" Miljan Marjanović, zameniće dosadašnje demonstracije koje su se 4 meseca održavale petkom. Na poslednjem protestu u Nišu, nezadovoljnim građanima obratio se predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Miodrag Stanković, koji je ponovio zahteve sa beogradskog protesta - formiranje komisija za fer izbore i nepristrasni REM i Javni servis.

    (9) detaljnije
  • savez za srbiju leskovac

    SzS Leskovac: Odbrana Skupštine loše režirana predstava

    Odbranu lokalnih parlamenta u čiju su zaštitu od “nevidljivih neprijatelja” prošle nedelje stali odbornici Srpske napredne stranke, predstavnici leskovačkog Saveza za Srbiju vide kao predstavu koja je trebalo da skrene pažnju sa velikog protesta u Beogradu.

    detaljnije
  • Savez za Srbiju Trgovište

    Formiran Savez za Srbiju u Trgovištu

    Političke stranke i pokreti koje čine Savez za Srbiju formirali su svoj ogranak u Trgovištu i tom prilikom najavili rad na promeni vlasti u toj opštini.

    detaljnije
  • odbornici

    Odbornici niškog SNS se zatvorili do daljeg u Skupštini zbog dolaska Obradovića

    Zbog dolaska u Niš lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića, kao i zbog, kako kažu, opšte situacije koju kreira Savez za Srbiju, odbornici Srpske napredne stranke i njihovi koalicioni partneri zatvorili su se u skupštinske prostorije i tamo će ostati do daljeg.

    (56) detaljnije
  • borko stefanovic

    Borko Stefanović: Pozivam vlast da započne pregovore sa predstavnicima protesta

    Lider Levice Srbije Borko Stefanović, koji je novembra 2018. napadnut u Kruševcu, što je iniciralo građanske proteste širom Srbije, gostujući u emisiji “15 minuta” "Južnih vesti" istakao je da građani veruju da je moguće promeniti aktuelnu vlast. Stefanović je pozvao i predstavnike režima da konačno uđu u dijalog sa organizatorima protesta i opozicijom.

    (17) detaljnije
  • Draga Sotirovski SNS žene

    Žene niškog SNS: SzS finansiran sa Zapada, hvala radnicama beogradske Skupštine

    Predstavnici Saveza za Srbiju pokušali su danas da uđu u Skupštinu Beograda, koja bi trebalo da bude otvorena za svakog građanina, kako bi zatražili sastanak sa gradonačelnikom Beograda. U tome su ih sprečile službenice ove institucije, a žene niškog SNS-a zahvalne su ženama iz beogradskog parlamenta, jer su sprečile predstavnike SzS "da kroz nasilje opravdaju novac koji im stiže iz Evrope i sa dalekog Zapada".

    (64) detaljnije
  • demonstranti

    Na protestu u Nišu Lečić zapalio masu, u Leskovcu Marčelo o lokalnom faraonu

    I ovog petka građani Niša i Leskovca, ali i Vranja i Žitorađe izašli su na ulice, gde su iskazali nezadovoljstvo protiv režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS). Na niškom Trgu kralja Milana glumac i funkcioner DS Branislav Lečić "dodelio" je Vučiću nagradu za glumu, dok je muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo pozvao Leskovčane da se ne dele na "faraone i roblje".

    (35) detaljnije
  • kuršumlija

    Incident na Đilasovom govoru u Kuršumliji izazvali funkcioneri iz Doljevca

    Oni koji su tokom govora Dragana Đilasa na protestu “1 od 5 miliona” u Kuršumliji izazvali incident nisu iz ovog mesta, već je reč o funkcionerima udaljene opštine Doljevac i članovima SNS-a. Predsednik Opštine Doljevac kaže da je to bilo njihovo demokratsko pravo da izraze neslaganje sa politikom koja je tada u Kuršumliji bila predstavljena.

    (6) detaljnije
  • Stojadinović i Stanković SZS

    Predstavnik SzS iz Niša pozvao Bulatovića na TV duel

    Uzimajući u obzir upad nezadovoljnih građana na javni servis Srbije, ali i sličnu situaciju u lokalnim medijima u Nišu, Dragan Stojadinović iz Saveza za Srbiju pozvao je gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da stavove sučele u televizijskom programu.

    (17) detaljnije
  • savez za srbiju leskovac

    SzS: Vučićeva kampanja “putujući cirkus”

    Kampanja “Budućnost Srbije” koju je danas počeo predsednik Aleksandar Vučić, prema mišljenju predstavnika leskovačkog Saveza za Srbiju, samo je pokušaj relativizacije građanskih protesta i nepotrebno trošenje državnih resursa.

    (4) detaljnije
  • Pet stranaka i grupa građana pristupilo Savezu

    Savez za Srbiju od danas i u Pirotu

    Zbog toga što izbori nisu slobodni, da gotovo ne postoji sloboda medija, a stanje u zemlji, kako tvrde opozicione stranke, tragično, u Pirotu je formiran Savez za Srbiju. Trenutno ga čini 5 stranaka koje su prihvatile program od 30 tačaka, a broj će se povećavati kako se budu osnivali lokalni odbori stranaka koje čine Savez.

    (7) detaljnije
  • sns žene

    SNS žene osuđuju nasilje - samo onih koji nisu u stranci

    Serijska akcija osude nasilja članica SNS-a širom Srbije predstavlja spin i skretanje pažnje javnosti sa bitnijih tema, ocenjuje novinarka KRIK Vesna Radojević. Opozicija sa juga Srbije akciju naziva nameštenom i licemernom jer SNS žene “ne diraju” verbalne nasilnike u svojim redovima.

    (15) detaljnije
  • banđur

    Od rasprave do najgorih uvreda ženi - Banđur na Tviteru ne bira reči

    “Matora žuta kučko”, “ćurko”, “nadžak-babo” - reči su koje je Miloš Banđur uputio novinarki Seni Todorović preko tvitera. Dan posle ovih uvreda Banđur nastavlja da tvituje, ali ne odgovora na telefonske pozive novinara, poslao je pisani odgovor. Funkcionerka SNS Dragana Sotirovski ovakav rečnik ocenjuje neprimerenim, a Savez za Srbiju, koji je i sam bio na udaru nakon sličnog istupa njihovog funkcionera, traži smenu zamenika gradonačelnika Niša.

    (46) detaljnije
  • bane jovanović

    Bane Jovanović: Ja predstavljam Đilasa u Nišu

    Iako se spekulisalo da je poznati niški političar Branislav Jovanović postao lokalni koordinator Saveza za Srbiju, on kaže da to nije tačno, da do sada nije prisustvovao nijednom sastanku ovog Saveza, ali da jeste dogovorio sa Draganom Đilasom da bude njegov predstavnik u Nišu, kao i da pomogne u formiranju stranke. Tvrdi da ih spajaju uspesi iz prošlosti. Ipak, Đilas kaže da se trenutno ne bavi formiranjem stranke.

    (41) detaljnije
  • protest

    Ko organizuje proteste u Nišu?

    Dok su u Beogradu od 8. decembra organizovani skupovi protiv nasilja, politike i poteza vlasti, u Nišu protesta nije bilo, a onda su najavljena čak tri. Prvi je Nišlije na ulicu pozvao Saša Živić, od protesta najavljenog za 5. januar na Paliluli organizatori su odustali, a sledećeg petka protesni skup organizuje Pokret mladih “Niš bez straha”, u kome kažu da su nestranačka družina koja je razgovarala sa opozicijom, ali bojkotuju Živića.

    (40) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: