Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Skupština opštine Pirot

  • poks

    "Ujedinimo Pirot" više nije ujedinjen: Zavetnici deo vlasti, POKS nije

    Na lokalnim izborima u Pirotu 17. decembra lokalni odbori Srpske stranke Zavetnici i Pokreta obnove Kraljevine Srbije izašli su u koaliciji "Ujedinimo Pirot", ali njihovo ujedinjenje je kratko trajalo. Zajedno su usvojili 2 mandata, a da više nisu u koaliciji bilo je jasno na konstitutivnoj sednici Skupštine kada je odbornik Zavetnika podržao vlast, dok predstavnik POKS-a nije.

    (6) detaljnije
  • vasić

    Vladan Vasić po šesti put na čelu Pirota

    Svoj maratonski staž od 2003. godine na mestu prvog čoveka Pirota nastaviće Vladan Vasić, kome je većina odbornika novog lokalnog parlamenta dala još jedan četvorogodišnji mandat. Nije bilo promena ni na mestu njegovog zamenika i zamenice predsednika Skupštine, dok je za novu predsednicu Skupštine imenovana Dragana Tončić, aktuelna načelnica Pirotskog okruga i poverenica SNS-a za Pirot. Za Vasićev novi mandat glasali su odbornici SNS-a, SPS-a i koalicije Zavetnika i POKS-a.

    (8) detaljnije
  • Odbornici jednoglasno doneli odluku

    Prva sednica pirotskog parlamenta u novom sazivu zakazana za početak februara

    Izbor predsednika Skupštine grada Pirota i njegovog zamenika najvažnije su tačke koje se nalaze na dnevnom redu prve Konstitutivne sednice pirotskog parlamenta. Sednica je zakazana za sredu, 7. februar, od 10 sati.

    detaljnije
  • gradska uprava

    U Pirotu SNS-u 29 odbornika, "Pirotu protiv nasilja" 20

    Konačni rezultati lokalnih izbora u Pirotu zvanično su proglašeni, a Gradska izborna komisija dodelila je i mandate odbornicima. Najviše predstavnika u lokalnom parlamentu imaće lista oko naprednjaka - 29, zatim lista “Pirot protiv nasilja” koja će imati 20 odbornika, socijalisti su osvojili 5 mandata, a koalicija POKS-a i Zavetnika imaće 2 predstavnika u Skupštini.

    (2) detaljnije
  • taxi taksi stajaliste, foto jv ljubica jocic

    Poskupljuje taksi u Pirotu

    Najniža cena po kojoj će pirotski taksisti ubuduće moći da naplaćuju start po prvoj tarifi jeste 110, po drugoj 120, a po trećoj 130 dinara, odlučili su odbornici gradske Skupštine. Uvodi se i četvrta tarifa, a start će koštati 150 dinara. Taksisti cene sa tom odlukom treba da usklade za najviše 90 dana od donošenja Odluke.

    (2) detaljnije
  • najbolje za pirot

    Pirotskim opozicionarima se pridružio nezavisni odbornik

    Dejan Pančić, odbornik u pirotskom parlamentu koji je na to mesto izabran sa liste Grupe građana "Rođeni za Pirot", promenio je stranu i od sada će biti u takođe opozicionoj odborničkoj grupi "Najbolje za Pirot". Kaže da je došlo vreme da svi moraju da udruže protiv vlasti Srpske napredne stranke i da se zbog toga odlučio za prelazak u novu lokalnu političku opciju.

    (1) detaljnije
  • gradska uprava

    Pirot ipak dobija antikorupcijski plan, stigao poziv za formiranje radne grupe koja će izraditi taj dokument

    U istom danu kada je saopštenjem i konferencijom odbornička grupa Najbolje za Pirot od predsednice Skupštine grada tražila da se na sledećoj sednici parlamenta govori o donošenju lokalnog antikorupcijskog plana (LAP), šefovima odborničkih grupa stiglo je obaveštenje da do 6. marta dostave svoje predloge za članove radne grupe koja će izraditi taj dokument.

    (2) detaljnije
  • pirot, foto lj.f.

    Pirot bez antikorupcijskog plana, deo opozicije traži njegovo usvajanje

    Među 34 lokalne samouprave koje nisu donele lokalni antikorupcijski plan (LAP), prema poslednjem izveštaju Agencije za sprečavanje korupcije, nalazi se i Grad Pirot, a upravo donošenje takvog dokumenta, uz formiranje stalnog Radnog tela za praćenje, traže iz opozicione odborničke grupe Najbolje za Pirot.

    (2) detaljnije
  • gradska uprava

    Budžet Pirota za 2023. godinu oko 2,2 milijarde dinara

    Glasovima većine odbornika Skupština Grada Pirota usvojila je budžet za 2023. godinu koji će iznositi oko 2,2 milijarde dinara i za 14,5% je veći od izvornog budžeta za 2022. godinu. Gradonačelnik Pirota očekuje nekoliko pozitivnih rebalansa tokom naredne godine, kako bi budžet bio i veći, dok deo opozicije kritikuje da se u budžetu opet nije našao projekat izgradnje nove zgrade Hitne pomoći.

    detaljnije
  • skupština

    "Oduzeta reč" u pirotskoj skupštini pokrenula buru: ko je kriv za belu kugu, a ko je "staljinista"

    Na poslednjoj sednici pirotske Skupštine šefu odborničke grupe "Najbolje za Pirot" Žarku Todoroviću oduzeta je reč za govornicom dok je govorio o problemu bele kuge u gradu i rezultatima najnovijeg popisa, a za smanjenje broja stanovnika u tom gradu optužio je gradonačelnika Vladana Vasića. Dok iz odborničke grupe kažu da to gašenje slobodne reči, predsednica Skupštine Milena Dimitrijević smatra da je govornica iskorišćena za predizbornu kampanju i da je nakon dve opomene morala da oduzme reč odborniku.

    (6) detaljnije
  • ćirić

    Novi mandati za dvojicu direktora javnih preduzeća u Pirotu

    Dosadašnji direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Slaviša Svilarov, kao i Bratislav Ćirić, koji je u prethodnom periodu bio na čelu Gradske toplane, dobili su još po jedan mandat na direktorskim mestima, odluka je odbornika na poslednjoj Skupštini Grada Pirota.

    (2) detaljnije
  • popovićeva

    Promena u pirotskoj Skupštini, Emilija Popović nova zamenica predsednice

    Nakon ostavke Katarine Tančić, odbornici pirotske Skupštine na mesto zamenice predsednice lokalnog parlamenta postavili su Emiliju Popović, direktorku Akademije tehničkih i vaspitačkih strukovnih studija.

    (2) detaljnije
  • skupština

    Budžet Pirota rebalansom povećan za preko 600 miliona dinara

    Neutrošeni višak iz budžeta Grada Pirota za 2021. godinu od 627 miliona dinara, rebalansom koji su usvojili odbornici pirotske Skupštine, prebačen je za ovu godinu, pa sa njime budžet za 2022. godinu iznosi preko 2,5 milijarde dinara i to je najveći budžet do sada.

    detaljnije
  • budžet

    Usvojen budžet Pirota, planirani prihodi u 2022. godini 1,92 milijarde dinara

    Budžet Pirota za narednu, 2022. godinu veći je za 111 miliona od tekućeg pa će iznositi nešto preko 1,92 milijarde dinara. Oko 75% će se napuniti od poreza, dok će transferi iz republičke kase učestovovati sa oko 16%. Najveći rashodi idu na zaposlene sa 27% i korišćenje roba i usluga sa oko 30%.

    (1) detaljnije
  • Srpska desnica

    Srpska desnica dobila još jednog odbornika u Pirotu - "preletanje" iz SPS-a

    Dosadašnji odbornik Socijalističke partije Srbije u pirotskoj Skupštini Dejan Ćirić napustio je redove ove stranke i pridružio se Srpskoj desnici, potvrdili su u pirotskom odboru stranke Miše Vacića. Dobrodošlicu novom članu sa kojim će ova stranka ubuduće imati 2 odbornika u pirotskom parlamentu poželeo je i predsednik stranke, dok u SPS-u nisu želelli da komentarišu Ćirićev prelazak.

    (8) detaljnije
  • Vladan Vasić

    Vladan Vasić gradonačelnik Pirota - 5. put

    Na konstitutivnoj sednici Skupštine, koja je zbog epidemije virusa korona održana u sali Doma kulture, za gradonačelnika Pirota ponovo je izabran Vladan Vasić. Novom-starom gradonačelniku je ovo 5. mandat, a prvi kao funkcioneru Srpske napredne stranke. Lokalnim parlamentom prvi put će upravljati žene - za predsednicu je izabrana Milena Dimitrijević, a njena zamenica biće Katarina Tančić, obe kadar SNS-a.

    (4) detaljnije
  • pirot opstina

    Novi predstavnici lokalnih vlasti sutra se biraju u 10 gradova i opština na jugu Srbije

    Pored Niša, novog predsednika Skupštine, gradonačelnika, njihovih zamenika, ali i predstavnika građana u četvrtak, 20. avgusta dobiće Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad. Konstitutivne sednice Skupštine za sutra su zakazane i u Vlasotincu i Lebanu, a novo rukovodstvo biraće se i u Svrljigu, Blacu i Kuršumliji.

    (3) detaljnije
  • Odbornici jednoglasno doneli odluku

    Usvojen budžet Pirota - za vlast namenski, za opoziciju predizborni

    Glasovima 44 odbornika vladajuće većine Skupština grada Pirota usvojila je budžet za narednu godinu koji će iznosti 1,7 milijardi dinara. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da budžet obezbeđuje nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave, dok opozicija smatra da je on u funkciji lokalnih izbora i nije glasala za usvajanje.

    detaljnije
  • Odbornici jednoglasno doneli odluku

    Skupština Pirota odlučila: Brišu se sve lokacije za MHE iz prostornog plana

    Glasovima svih prisutnih odbornika, kako vlasti, tako i opozicije, na današnjoj sednici Skupštine Grada Pirota usvojena je odluka o brisanju svih lokacija za MHE iz Prostornog plana Grada, koji se počeo da se izrađuje. Istovremeno, Skupština je donela odluku da se Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima uputi zahtev za moratorijum na izgradnju mini-hidroelektrana na teritoriji Parka prirode Stara planina.

    (8) detaljnije
  • Protest u vreme održavanja sednice Skupštine

    Protest Piroćanaca dok zaseda Skupština - traže stopiranje gradnje svih MHE

    Zbog toga što traže od Gradske uprave da se poništi ugovor koji lokalna vlast ima sa investitorom mini-hidroelektrane u selu Topli Do za korišćenje seoskog puta i zbog toga što žele da Grad stopira izgradnju svih 12 mini-hidroelektrana koje su u procesu dobijanja dozvole na Staroj planini, građani Pirota okupili su se i protestuju ispred Gradske uprave u vreme održavanja sednice lokalne Skupštine.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: