Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Skupština opštine Pirot

 • Na sednici usvojeni i finansijski izveštaji javnih preduzeća

  Pirot kupio akcije Slobodne zone

  Glasovima odbornika vladajuće većine, Skupština Pirota donela je odluku da Grad kupi 38 akcija Slobodne zone Pirot, koje će, kako kaže gradonačelnik Vladan Vasić, biti kupljene novcem od dividendi koju dobijaju. Opozicija nije glasala za kupovinu, jer nije dostavljena dokumentacija o njenom poslovanju. Na sednici usvojeni i finansijski izveštaji rada 5 Javnih preduzeća.

  (5) detaljnije
 • Tvrde da vlast krši zakon

  Najbolje za Pirot: Gradska uprava krši zakon

  Zbog toga što načelnik Gradske uprave odbija da dostavi ugovore u vezi sa izgradnjom mini-hidroelektrana u selima Jelovica i Dojkinci, ali i dokumenta koja su im neophodna za učešće na sednici Skupštine, on krši zakon, smatraju u pirotskoj opoziciji, a predsednika Skupštine Milana Popovića optužuju da namerno opstruiše iznošenje važnih tema za sve Piroćance. Nezadovoljni njegovim predsedavanjem prošle nedelje napustili sednicu.

  (1) detaljnije
 • Vređanja na sednici Skupštine

  Ispred Skupštine Pirota protest, unutra svađa odbornika

  Današnja sednica Skupštine Grada Pirota prošla je u senci protesta koji je održan ispred zgrade te institucije, a ništa manje glasno i burno nije bilo ni unutar zgrade, gde su se predstavnici opozicije i vlasti međusobno vređali kada su govorili o protestu i o izgradnji mini-hidroelektrana. Umalo je došlo i do fizičkog sukoba između odbornika opozicije Zorana Stojanovića i gradonačelnika Vladana Vasića.

  (9) detaljnije
 • Protest zbog izgradnje MHE u vreme sednice pirotske Skupštine

  Građani Pirota i okolnih mesta okupili su se jutros ispred Skupštine u vreme održavanja sednice, tražeći da se zakaže posebna sednica Skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda - izbacivanje potencijalnih lokacija za mini-hidroelektrane iz prostornog plana. Iste zahteve na sednici imala je opoziciona Pirotska nova snaga, ali nakon što njihovi zahtevi nisu usvojeni, oni su napustili sednicu. Predstavnici Inicijative Odbranimo reke Stare planine pozvani na razgovor sa pomoćnicima gradonačelnika, ali su oni to odbili.

  (2) detaljnije
 • pirot

  Pirotski SNS traži mandate od isključenih odbornika, a oni to nazivaju pritiskom

  Odbornici odborničke grupe ”Najbolje za Pirot” odbili su da vrate svoje mandate nakon što su krajem prošlog meseca isključeni iz SNS. Naprednjacima poručuju da su odbornici vlasnici mandata, a dan nakon isključenja oni su osnovali novu odborničku grupu u pirotskoj Skupštini.

  (2) detaljnije
 • vasic
  Izbori 2016

  Vasić prvi gradonačelnik Pirota, odbornici SNS napustili sednicu

  Odbornici Skupštine grada Pirota na svojoj prvoj sednici za prvog gradonačelnika Pirota izabrali su Vladana Vasića, kandidata Koalicije za Pirot, sa 31 glasom “za”. Naprednjaci tražili dopunu dnevnog reda, pa napustili sednicu.

  (3) detaljnije
 • 490x370-Popovic.jpg
  Izbori 2016

  Popović izabran za predsednika Skupštine grada Pirota

  Dosadašnji predsednik Skupštine Milan Popović iz Koalicije za Pirot ponovo je izabran na tu funkciju glasovima nove skupštinske većine koju, pored ove koalicije, čine još SPS i koalicija SDS-LDP. Usvojen i novi Statut kojim je Pirot i zvanično postao grad.

  detaljnije
 • unnamed.jpg

  Pirotskom odborniku pretili i poručili da ne dođe na sednicu

  Odbornik NS Zoran Aleksić, koji podržava vladajuću većinu u pirotskoj Skupštini, kaže da su mu u četvrtak, pred sednicu Skupštine, pretila trojica nepoznatih muškaraca i rekla da se ne pojavljuje na Skupštini.

  detaljnije
 • sns-pirot.jpg

  Dvoje pirotskih odbornika napustilo vladajuću većinu

  Odbornici Grupe građana "Pirotski naprednjaci" Mirjana Đorđević i Zoran Stojanović napustili su skupštinsku većinu u Pirotu i priključili se opozicionoj odborničkoj grupi SNS-a koja sada ima 22, od ukupno 56 odbornika. 

  detaljnije