Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Skupština opštine Prokuplje

 • Skupština Pk

  Miroslav Antović novi gradonačelnik Prokuplja, odbornici SSP-a izašli iz sale tokom glasanja

  Sa 39 od 48 odbornika, koliko ih je prisustvovalo današnjoj Skupštini, za novog gradonačelnika Prokuplja izabran je Miroslav Antović iz Srpske napredne stranke. Njegov izbor podržala je većina koju čine naprednjaci i socijalisti, dok su protiv bili samo odbornici Demokratske stranke, a odbornici sa liste Srbija protiv nasilja iz redova Stranke slobode i pravde napustili su skupštinsku salu tokom glasanja, dok su 3 odbornika Zavetnika i 2 Poks-Nada bili uzdržani.

  (5) detaljnije
 • Zgrada Prokuplja

  Zakazana Skupština Prokuplja, Zavetnici (za sada) neće u koaliciju sa naprednjacima

  Posle konstitutivne sednice Skupštine na kojoj su verifikovani mandati i izbaran novi-stari predsednik Skupštine Dejan Lazić, za petak, 9. februara zakazana je druga sednica na kojoj će se birati gradonačelnik i lokalni funkcioneri. Kako saznajemo, naprednjaci su ovog puta odlučili da naprave koalicionu vlast sa Socijalističkom partijom Srbije, a Zavetnici, sa kojima se takođe razgovaralo, ipak su prelomili i za sada ostaju u opoziciji.

  (1) detaljnije
 • Zgrada Prokuplja

  Rebalansom uvećan budžet Prokuplja za oko 350 miliona dinara

  U senci ostavke gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, na poslednjoj sednici Skupštine Prokuplja u ovom sazivu, kako je najavio njen predsednik Dejan Lazić, odbornička većina usvojila je jednoglasno rebalans budžeta za 2023. godinu, kojim se projektovani budžet uvećava za preko 350 miliona dinara i iznosi 2.723.952.611 dinara. Planirani deficit je oko 80 miliona dinara.

  detaljnije
 • Zgrada Prokuplja

  Skupština usvojila poskupljenja: veće cene komunalnih usluga i gradskog prevoza u Prokuplju

  Prokupačka Skupština usvojila je najavljena poskupljenja koje su tražile firme sa kojima Grad ima koncesione ugovore. Usluge izvoženja smeća Prokupčani će plaćati skuplje za 14,5%, čišćenje javnih površina 15,1%, dok je javni prevoz odlukom vladajuće većine poskupljuje za 39%.

  (8) detaljnije
 • Prokuplje

  Usvojen budžet Prokuplja za 2023. godinu, planirani prihodi i rashodi na nivou ovogodišnjih

  Odbornici prokupačke Skupštine usvojili su budžet za 2023. godinu koji je projektovan na 2.411.610.631 dinara, što je neznatno veći iznos od ovogodišnjeg budžeta, koji je poslednjim rebalansom, trećim u ovoj godini, smanjen za 210 miliona dinara sa 2,6 na 2,4 milijarde dinara. Za narednu godinu planirani deficit je oko 5%, odnosno 103.500.000 koji će se pokriti prenetim neutrošenim sredstvima iz budžeta ove godine.

  (4) detaljnije
 • Zgrada Prokuplja

  Treći rebalans u Prokuplju, budžet smanjen za 210 miliona dinara

  Zbog isplata koje su planirane za ovu, a odložene za sledeću godinu, premeštanja novca sa jedne na drugu budžetsku stavku kako bi se sve planirano završilo do kraja godine, ali i obezbeđivanja novca za otpremnine sada već bivših radnika JKP Hammeuma, odbornici gradske Skupštine usvojili su treći rebalans budžeta u ovoj godini kojim se budžet umanjuje za oko 210 miliona, odnosno sa, kako je planirano, 2,6 na 2,39 milijardi dinara.

  (3) detaljnije
 • Zgrada Prokuplja

  Likvidacija "Hammeuma" na predstojećoj Skupštini, poslanici iz Niša ponovo zabranjeno prisustvo

  Prethodnih meseci više puta najavljivana odluka o likvidaciji prokupačkog JKP "Hammeuma" biće prva tačka sutrašnje sednice lokalne Skupštine. Narodna poslanica Jelena Milošević iz Niša najavljuje da će biti prisutna na sednici, iako joj je tokom dana stigao dopis da joj ulaz neće biti dozvoljen, a dolazak su najavili i nezadovoljni radnici tog prokupačkog preduzeća.

  detaljnije
 • Zgrada Prokuplja

  Za prvih 6 meseci ostvareni prihodi u budžetu Prokuplja 34,85 odsto

  U senci dolaska policije kako bi se omogućio početak sednice, ali i odluka o podeli i promeni nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća Hammeum, na poslednjoj 27. Skupštini Prokuplja usvojena je odluka o izvršenju budžeta za prvih 6 meseci ove godine. Ostvareni prihodi u odnosu na planirane u tom periodu iznose 34,85 odsto. Gradska vlast u Prokuplju je ranije usvojila projektovani budžet za ovu godinu po kome su prihodi i rashodi izjednačeni i iznose po 2.605.916.539 dinara.

  detaljnije
 • policija u sali SO

  Radnicima "Hammeuma" nije dozvoljeno prisustvo na sednici Skupštine, intervenisala policija

  Ni najstariji prokupački odbornici ne pamte situaciju da je policija ulazila u skupštinsku salu kao što se to desilo danas, kako bi obezbedila početak 27. sednice Skupštine grada. Pre početka nekoliko radnika JKP Hammeuma ušlo je u salu gde su u svojstvu građana hteli da prisustvuju zasedanju, što im predsednik Skupštine Dejan Lazić nije dozvolio, već je zatražio od policije koju je u međuvremenu neko pozvao, da izbaci “nepozvane ljude” kako bi se održala sednica.

  (6) detaljnije
 • Skupština Prokuplja

  Usvojen budžet Prokuplja, najavljeno smanjenje broja radnika u javnim preduzećima i ustanovama

  Činjenica da gotovo 70 odsto od planiranih 1,62 milijarde dinara gradskog budžeta Prokuplja ide na plate zaposlenih, naterala je nadležne u gradskoj vlasti da već od 1. januara naredne godine započnu proces racionalizacije i smanjenje broja radnika, kažu, kako u Gradskoj upravi, tako i u javnim preduzećima i ustanovama.

  (10) detaljnije
 • Prokuplje

  Budžet Prokuplja oko 1,62 milijarde, preko 65 odsto za plate javnih službenika

  Prokupački odbornici razmatraće na sutrašnjoj sednici usvajanje budžeta za 2021. godinu, koji je planiran na oko 1,62 milijarde. Novi budžet je za skoro 200 miliona dinara manji od ovogodišnjeg, a gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kaže da će najveći deo ići za plate zaposlenih, ali da će se u gradskoj kasi naći para i za razne investicije koje će doprineti boljem životu svih građana.

  (7) detaljnije
 • sednica

  Usvojen budžet Prokuplja, trećina ide na plate zaposlenih

  Iako će realizacija ovogodišnjeg budžeta biti oko 80 % ili 1,35 milijardi, prokupačka gradska vlast je na današnjoj sednici usvojila budžet težak oko 1,75 milijardi i pored činjenice da su planirani prihodi blizu 1,5 milijardi dinara. Razliku između planiranih sredstava i prihoda, iz vlasti obećavaju da će obezbediti od neutrošenog novca iz prethodnog perioda.

  (2) detaljnije
 • Odbornici SNS Prokuplje

  I naprednjaci u Leskovcu i Prokuplju "odbranili" skupštinske sale

  Srpska napredna stranka i njihovi koalicioni partneri, koji su od petka, 12. aprila, organizovali dežurstva u Skupštinskoj sali Grada Prokuplja, danas su prekinuli svoje 24-časovno dežurstvo. Istovremeno, i njihove stranačke kolege iz Leskovca prekinule su dežurstvo započeto, kažu, radi odbrane gradskih institucija od eventualnih napada predstavnika opozicije i demonstranata.

  (9) detaljnije
 • ulaz

  Novinari i dalje ne smeju do odbornika u niškoj Skupštini, Prokupčani dežuraju na smenu

  Odbornici Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera i dalje zaključani u skupštinama u Leskovcu, Nišu i Prokuplju, gde najavljuju dežurstva na smenu. U Nišu je pak ulaz u gradski parlament zabranjen za sve, pa i za novinare kojima su vrata i danas zatvorena "ispred nosa".

  (4) detaljnije
 • skupstina prokuplje

  Održana vanredna sednica prokupačke Skupštine, opozicija bojkotovala rad

  Smena dosadašnje direktorke Centra za socijalni rad Snežane Vukadinović i imenovanje Milana Lazića za vršioca dužnosti bila je jedna od tačaka današnje Gradske skupštine u Prokuplju. Iako je kao razlog smene navedena ostavka iz ličnih razloga Vukadinovićeve, opozicioni odbornici, i pored bojkota, tvrde da je u pitanju "sumnjiva afera oko pronevere para iz kase Centra“.

  (2) detaljnije
 • vece-prokuplje-foto-ljmitic

  Prokupačka opozicija napustila sednicu parlamenta i pridružuje se protestima

  Sa objašnjenjem da je krajnje vreme da dignu glas i prestanu da učestvuju u “lažnoj demokratiji”, kao i se pridružuju protestima građana, 7 odbornika opozicije napustilo je današnje zasedanje Skupštine Grada Prokuplja.

  (6) detaljnije
 • Još jedan prokupački naprednjak dobio posao vozača saniteta

  Nakon što je sredinom 2018. godine u prokupačkoj bolnici posao vozača saniteta na neodređeno dobio aktuelni predsednik Skupštine i funkcioner SNS u Prokuplju Dejan Lazić, koji je odmah nakon toga zamrzao to radno mesto i vratio se u fotelju predsednika, ovoga puta uhlebljenje u bolnici, od desetak prijavljenih kandidata, kao najbolji za još jednog vozača saniteta je izabran odbornik takođe iz vladajuće SNS Vladimir Spasić.

  (3) detaljnije
 • 2 skupstina prokuplje foto lj.m.

  Prokupačka opozicija bojkotuje rad lokalne Skupštine

  Zbog opstrukcije rada u odborima i komisijama, ali i zbog, kako tvrde, blokade dijaloga sa opozicijom, odbornička grupa "Svi za Prokuplje" na čelu sa DSS-om, od danas će bojkovati rad Skupštine. Takođe, najavljuju, opozicionari će, kao građani, aktivno podržati proteste od ove subote i dok oni traju, oni neće davati legitimitet aktuelnoj vlasti.

  (4) detaljnije
 • Prokuplje panorama foto lj.m.

  Usvojen Statut grada Prokuplja

  Glasovima 41 odbornika, bez protiv i uzdržanih, usvojen je Statut grada Prokuplja, pa će nakon ove odluke nadležne opštinske službe imati rok od 6 meseci da sve pravne akte po zakonu usklade sa novoizabranim dokumentom, čime će Prokuplje i zvanično postati grad.

  (1) detaljnije
 • sednica-so-prokuplje-foto-Lj.-M

  Prokupački budžet - za vlast u suficitu, za opoziciju u deficitu

  Izvršenje buđžeta Opštine Prokuplje za prvih 6 meseci ove godine, izazvalo je na današnjoj redovnoj Skupštini opštine Prokuplje polemiku i potpuno suprotno tumačenje brojki odbornika vlasti i opozicije, jer je po prvima ostvaren višak prihoda, dok je za opoziciju ostvaren deficit u pomenutom periodu za oko 100 miliona dinara.

  (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Mogu da stave slike iz porodilišta iz drugih zemalja, pa da vide kako tamo izgledaju.

Dexter Čitalac

Tekst: Porodilje u Nišu dobiće slike da im

Pronađite nas na: