Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Skupština opštine Prokuplje

 • Skupština Prokuplja

  Usvojen budžet Prokuplja, najavljeno smanjenje broja radnika u javnim preduzećima i ustanovama

  Činjenica da gotovo 70 odsto od planiranih 1,62 milijarde dinara gradskog budžeta Prokuplja ide na plate zaposlenih, naterala je nadležne u gradskoj vlasti da već od 1. januara naredne godine započnu proces racionalizacije i smanjenje broja radnika, kažu, kako u Gradskoj upravi, tako i u javnim preduzećima i ustanovama.

  (10) detaljnije
 • Prokuplje

  Budžet Prokuplja oko 1,62 milijarde, preko 65 odsto za plate javnih službenika

  Prokupački odbornici razmatraće na sutrašnjoj sednici usvajanje budžeta za 2021. godinu, koji je planiran na oko 1,62 milijarde. Novi budžet je za skoro 200 miliona dinara manji od ovogodišnjeg, a gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kaže da će najveći deo ići za plate zaposlenih, ali da će se u gradskoj kasi naći para i za razne investicije koje će doprineti boljem životu svih građana.

  (7) detaljnije
 • sednica

  Usvojen budžet Prokuplja, trećina ide na plate zaposlenih

  Iako će realizacija ovogodišnjeg budžeta biti oko 80 % ili 1,35 milijardi, prokupačka gradska vlast je na današnjoj sednici usvojila budžet težak oko 1,75 milijardi i pored činjenice da su planirani prihodi blizu 1,5 milijardi dinara. Razliku između planiranih sredstava i prihoda, iz vlasti obećavaju da će obezbediti od neutrošenog novca iz prethodnog perioda.

  (2) detaljnije
 • Odbornici SNS Prokuplje

  I naprednjaci u Leskovcu i Prokuplju "odbranili" skupštinske sale

  Srpska napredna stranka i njihovi koalicioni partneri, koji su od petka, 12. aprila, organizovali dežurstva u Skupštinskoj sali Grada Prokuplja, danas su prekinuli svoje 24-časovno dežurstvo. Istovremeno, i njihove stranačke kolege iz Leskovca prekinule su dežurstvo započeto, kažu, radi odbrane gradskih institucija od eventualnih napada predstavnika opozicije i demonstranata.

  (9) detaljnije
 • ulaz

  Novinari i dalje ne smeju do odbornika u niškoj Skupštini, Prokupčani dežuraju na smenu

  Odbornici Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera i dalje zaključani u skupštinama u Leskovcu, Nišu i Prokuplju, gde najavljuju dežurstva na smenu. U Nišu je pak ulaz u gradski parlament zabranjen za sve, pa i za novinare kojima su vrata i danas zatvorena "ispred nosa".

  (4) detaljnije
 • skupstina prokuplje

  Održana vanredna sednica prokupačke Skupštine, opozicija bojkotovala rad

  Smena dosadašnje direktorke Centra za socijalni rad Snežane Vukadinović i imenovanje Milana Lazića za vršioca dužnosti bila je jedna od tačaka današnje Gradske skupštine u Prokuplju. Iako je kao razlog smene navedena ostavka iz ličnih razloga Vukadinovićeve, opozicioni odbornici, i pored bojkota, tvrde da je u pitanju "sumnjiva afera oko pronevere para iz kase Centra“.

  (2) detaljnije
 • vece-prokuplje-foto-ljmitic

  Prokupačka opozicija napustila sednicu parlamenta i pridružuje se protestima

  Sa objašnjenjem da je krajnje vreme da dignu glas i prestanu da učestvuju u “lažnoj demokratiji”, kao i se pridružuju protestima građana, 7 odbornika opozicije napustilo je današnje zasedanje Skupštine Grada Prokuplja.

  (6) detaljnije
 • Još jedan prokupački naprednjak dobio posao vozača saniteta

  Nakon što je sredinom 2018. godine u prokupačkoj bolnici posao vozača saniteta na neodređeno dobio aktuelni predsednik Skupštine i funkcioner SNS u Prokuplju Dejan Lazić, koji je odmah nakon toga zamrzao to radno mesto i vratio se u fotelju predsednika, ovoga puta uhlebljenje u bolnici, od desetak prijavljenih kandidata, kao najbolji za još jednog vozača saniteta je izabran odbornik takođe iz vladajuće SNS Vladimir Spasić.

  (3) detaljnije
 • 2 skupstina prokuplje foto lj.m.

  Prokupačka opozicija bojkotuje rad lokalne Skupštine

  Zbog opstrukcije rada u odborima i komisijama, ali i zbog, kako tvrde, blokade dijaloga sa opozicijom, odbornička grupa "Svi za Prokuplje" na čelu sa DSS-om, od danas će bojkovati rad Skupštine. Takođe, najavljuju, opozicionari će, kao građani, aktivno podržati proteste od ove subote i dok oni traju, oni neće davati legitimitet aktuelnoj vlasti.

  (4) detaljnije
 • Prokuplje panorama foto lj.m.

  Usvojen Statut grada Prokuplja

  Glasovima 41 odbornika, bez protiv i uzdržanih, usvojen je Statut grada Prokuplja, pa će nakon ove odluke nadležne opštinske službe imati rok od 6 meseci da sve pravne akte po zakonu usklade sa novoizabranim dokumentom, čime će Prokuplje i zvanično postati grad.

  (1) detaljnije
 • sednica-so-prokuplje-foto-Lj.-M

  Prokupački budžet - za vlast u suficitu, za opoziciju u deficitu

  Izvršenje buđžeta Opštine Prokuplje za prvih 6 meseci ove godine, izazvalo je na današnjoj redovnoj Skupštini opštine Prokuplje polemiku i potpuno suprotno tumačenje brojki odbornika vlasti i opozicije, jer je po prvima ostvaren višak prihoda, dok je za opoziciju ostvaren deficit u pomenutom periodu za oko 100 miliona dinara.

  (3) detaljnije
 • lazic

  “Rupama u zakonu” uz javnu funkciju obezbedio i posao na neodređeno u bolnici

  Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić (SNS) je koristeći "rupe u zakonu“ uspeo da za nekoliko dana, a na osnovu rešenja i odluka raznih komisija, obezbedi sebi radno mesto vozača u prokupačkoj bolnici "dr Aleksa Savić“ i to tako što je najpre sa mesta predsednika parlamenta sa punog, prešao na 30 % radnog vremena. Zatim je potpisao ugovor na neodređeno u bolnici kao vozač sanitetskog vozila, pa je nakon nekoliko radnih dana, “zamrzao” to mesto i ponovo se vratio na stalni rad u Skupštini.

  (14) detaljnije
 • sanitet foto a kostic

  Predsednik prokupačkog parlamenta zaposlio se kao vozač saniteta

  Nakon konkursa Opšte bolnice u Prokuplju, od prijavljenih 6 kandidata, prvi čovek prokupačke Skupštine Dejan Lazić je, sa još jednim odabranim kandidatom, dobio stalni posao kao vozač saniteta.

  (8) detaljnije
 • sednica Prokuplje

  Prokupčani planove za 2018. godinu usvojili u martu

  Skupštinska većina u Prokuplju usvojila je u utorak planove i programe rada javnih preduzeća i ustanova za 2018. godinu, iako su većina njih bukvalno kopije prošlogodišnjih planova, a na pojedinim dokumentima ni godina nije promenjena. Opozicija oštro kritikovala i samo vreme usvajanja, dok iz vlasti tvrde da se planovi i izveštaji usvajaju na prvom ovogodišnjem zasedanju.

  (3) detaljnije
 • Opstina Prokuplje foto lj.m.

  Prokupčani usvojili budžet - najveći deo za plate u lokalnoj samoupravi

  Iako je izvršenje bužeta od 1,2 milijarde dinara u ovoj godini oko 75 %, lokalna vlast u Prokuplju je usvojila, po mnogima, nerealan budžet za 2018. godinu, a koji je za polovinu veći od prethodnog i iznosi 1,8 milijardi dinara. Čak 411 miliona dinara novca građana će iz planiranog budžeta biti utrošen za plate zaposlenih u sistemu lokalne samouprave.

  detaljnije
 • sednica so prokuplje 1

  Skupština potvrdila promenu odluke o višku zaposlenih u javnom sektoru

  Na današnjoj vanrednoj sednici prokupačke Skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda, usvojena je najnovija odluka Opštinskog veća po kojoj će iz sistema lokalne samouprave, umesto ranije odluke od 90, otkaz u naredna 2 meseca dobiti 67 radnika na neodređeno. Opozicija tvrdi da je usvojena već propisana odluka i da je uzalud potrošen novac građana za već propisanu odluku.

  detaljnije
 • opstina prokuplje foto lj.m.

  Prokupčani otpuštaju više radnika nego što to država traži

  Iako je Ministarstvo naložilo Opštini da broj radnika na neodređeno smanji sa 802 na 735, prokupački odbornici usvojili su odluku po kojoj se taj broj smanjuje za još 23, pa će u naredna 2 meseca otkaz dobiti 90 radnika iz javnih preduzeća i ustanova. Za 2 i po godine otkazi za još 230 radnika u sistemu lokalne samouprave.

  (3) detaljnije
 • Skupština Opštine Prokuplje glasanje

  Plate zaposlenih pre krpljenja udarnih rupa u Prokuplju

  Budžet Opštine Prokuplje realizovan je u 2016. godini ispod 80 odsto, a najveći deo novca potrošen je na plate zaposlenih. Na primedbe opozicije da je mnogo više novca trebalo uložiti u poboljšanje infrastrukture, na današnjoj burnoj sednici Skupštine Prokuplja, odbornička većina predvođena SNS ipak je usvojila izvršenje budžeta.

  (5) detaljnije
 • skupstina prokuplje foto lj.m.

  Zbog kampanje zaboravili da usvoje važnu odluku za poljoprivrednike

  Nepuna 24 sata pre isteka zakonskog roka, prokupačka vlast sazvala je vanrednu sednicu na kojoj je usvojena važna odluka bez koje poljoprivrednici ne bi mogli da ostvaruju prava na subvencije. Opozicija tvrdi da se vlast mesec dana bavila predsedničkom kampanjom, a ne vođenjem grada.

  detaljnije
 • pk

  Prokupčani objedinili 4 javna preduzeća u jedno

  Većina odbornika prokupačke Skupštine odlučila je da se “Tržnica”, ”Čistoća” i Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine pripoje Javnom preduzeću “Hameum”, koje je do Nove godine bilo “Vodovod”.

  (2) detaljnije