Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Socijalni stanovi

  • majakovskog

    Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu opet odložen, čeka se sednica Skupštine

    Najava da će konkurs za kupovinu socijalnih stanova biti raspisan početkom aprila pala je u vodu, pa kao novi rok direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović navodi poslednju nedelju aprila ili prvu nedelju maja. Čeka se, kaže, sednica Skupštine Grada na kojoj bi trebalo da usvoje odluku o otuđenju stanova u Ulici Majakovskog, za šta je Gradsko veće na poslednjoj sednici dalo zeleno svetlo, a u rešenju navedeno da je cena stanova skočila zbog većih troškova, pa će metar kvadratni Nišlije koštati oko 830 evra sa PDV-om.

    (20) detaljnije
  • majakovskog

    Konkurs za kupovinu socijalnih stanovu u Nišu nakon odlaganja najavljen za početak aprila

    Iako je prvobitno bilo planirano da Nišlije koje nemaju svoju imovinu konkurišu za stanove još decembra prošle godine, zbog korone je, kako kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, taj rok produžen i očekuje se da će prve nedelje aprila konačno biti raspisan konkurs. Građani koji budu ispunjavali uslove konkursa i koji budu izabrani moći će, kaže Stojanović, da se usele na leto – jula i avgusta.

    (16) detaljnije
  • Socijalni stanovi u Majakovskog - projekat

    Useljenje u socijalne stanove u Majakovskog najavljeno za jun, sa 6 meseci zakašnjenja

    Izgradnja stanova za socijalno stanovanje u Ulici Majkavskog u Nišu je pri kraju, kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, a useljenje najavljuje za jun mesec, iako je prvi plan bio da sve bude završeno ovog meseca - decembar 2020. Direktor kaže i da se tu neće stati i da se nove lamele planiraju na Ledenoj Steni.

    (9) detaljnije
  • majakovskog

    Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu najavljen za kraj 2020.

    Nišlije koje nemaju svoju imovinu već duži period iščekuju konkurs za kupovinu socijalnih stanova, a neki od njih kažu da od nadležnih ne dobijaju odgovore da li ima stanova koji čekaju nove stanare. Da će konkurs biti raspisan do kraja godine, te da drugih stanova nema, tvrdi direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

    (20) detaljnije
  • kuće

    Deo žitelja romskog naselja u Prokuplju trajno rešio stambeno pitanje

    Uslovi i kvalitet života za 65 žitelja romskog naselja Mala Guba, od kojih je 45 maloletno, od danas će biti mnogo bolji i kvalitetniji jer se 12 najugroženijih porodica ovog dela divljeg naselja u Prokuplju uselilo u nove kuće. Objekte pojedinačne površine od oko 60 kvadrata finansirala je Evropska unija sa oko 1,3 miliona evra, uz učešće i pomoć Grada Prokuplja na prikupljanju potrebne dokumentacije i radove na infrastrukturi.

    (13) detaljnije
  • majakovski

    Socijalni stanovi u Majakovskog grade se iz kredita

    Prvi stanari u nove tri lamele u ulici Majakovskog trebalo bi da se usele na leto 2021, rok za kraj gradnje je decembar 2020, a da bi ove socijalne stanove završili Gradska stambena agencija podiže kredit od 198 miliona dinara. Odluku je usvojilo Gradsko veće, a potrebno je da je usvoji i Skupština grada.

    (5) detaljnije
  • Zgrada započeta još 1999. godine

    Belopalančani grade stanove za mlade bračne parove

    Nedovršeni objekat u blizini centra grada koji je do sada bio u vlasništvu Građevinske direkcije Srbije, Opština Bela Palanka je otkupila za nešto više od 4 miliona dinara, a na tom mestu, kaže predsednik Opštine Goran Miljković, planira se izgradnja stanova koji bi se dali na korišćenje mladim bračnim parovima. Zgrada je započeta 1999. godine, a plan je da se stanovi završe do 2023. godine.

    (1) detaljnije
  • Ulica Palih Boraca

    Država od porodica palih boraca traži kiriju za stanove koje su im izgradili Japanci

    Porodice palih boraca i ratnih vojnih invalida već 12 godina žive u Ulici Palih boraca u Nišu, u zgradi izgrađenoj novcem Japana i, kako sami kažu, bez plaćanja zakupa. Kada su 2017. godine ugovori potpisani na 10 godina istekli, tražili su da ih produže, ali niko ih nije čuo. Pre nedelju dana dobili su ultimatum - imaju mesec dana da prikupe dokumentaciju, pristanu da plate kiriju ili da se isele. Nadležni zasad nisu odgovorili na pitanja "Južnih vesti", ali su se sastali sa stanarima i, kako oni prenose, rekli da samo postupaju po Uredbi Vlade Srbije.

    (6) detaljnije
  • bager

    Postavljen kamen temeljac za još 3 zgrade za socijalne stanove u Nišu

    Ulica Majakovskog trebalo bi da bude “bogatija” za još 3 zgrade sa jeftinim stanovima. Danas je, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, postavljen kamen temeljac, a istovremeno stanari okolnih zgrada protestuju jer će im zbog novih građevina “biti tesno”.

    (5) detaljnije
  • Majakovskog stanari

    Stanari u Majakovskog protestuju zbog gradnje nove zgrade - kažu biće tesno

    Stanari socijalnih stanova nezadovoljni su što će nova zgrada u njihovom kompleksu imati 3 lamele i za 50 % više stanova u odnosu na njihove objekte, jer kažu da neće imati dovoljno parking mesta, zelenila i prostora za dečju igru. Zbog toga najavljuju protest kod zgrada večeras u 18:30. Iz gradskog preduzeća koje se bavi izgradnjom socijalnih stanova, međutim, kažu da se gradi po propisu i da će biti dovoljno mesta za sve.

    (18) detaljnije
  • majakovski

    Još 3 zgrade sa socijalnim stanovima se grade u Nišu

    Nakon što je završeno i useljeno 6 zgrada sa jeftinim stanovima u Ulici Majakovskog u Nišu, kako kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanojević, kreće izgradnja još 3 zgrade na ovoj lokaciji. Završetak radova, kaže, očekuje krajem 2020, a useljenje prvih stanara početkom 2021.

    (12) detaljnije
  • Majakovskog stanovi

    Na proleće u Nišu počinje izgradnja novih socijalnih stanova

    Ulicu Majakovskog 7, 8 i 9 u Nišu bi na proleće 2019. trebalo da "okupiraju" mašine i radnici koji će graditi nove socijalne stanove, najavljuje direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanojević, a okvirni rok da se izgradi njih 106 je godinu i po dana. Cene za kupovinu i izdavanje trebalo bi da ostanu niske.

    (6) detaljnije
  • Majakovskog

    Novi stanari useljeni u socijalne stanove bez struje

    Pre nešto više od nedelju dana porodice su se uselile u socijalne stanove u Majakovskog u niškom naselju Duvanište, ali kažu da neki još nemaju struju. Gradski većnik Svetozar Aleksov pojašnjava da moraju da potpišu ugovore sa Elektrodistribucijom da bi dobili nove strujomere.

    (8) detaljnije
  • Socijalni stanovi

    Porodice iz Mramora uselile se u socijalne stanove u Duvaništu

    Porodicama iz Mramora, koje su izgubile domove na klizištu na Mramorskom brdu, kao i onima koji stanove uzimaju na zakup, dodeljeni su ključevi “socijalnih stanova” u ulici Majakovskog u naselju Duvanište. Ipak, oni koji su domove izgubili na klizištu nezadovoljni su, jer stanovi i dalje nisu u njihovom vlasništvu.

    (10) detaljnije
  • Socijalni stanovi

    Počinje prodaja "socijalnih stanova" u Nišu

    Građani koji nemaju svoj “krov nad glavom”, niti u svom vlasništvu nekretnine koje su uslovne za stanovanje, niti ih imaju članovi njihovih porodica, od utorka će moći da se prijave za kupovinu stanova za socijalno stanovanje. Konkurs će biti otvoren narednih mesec dana.

    (6) detaljnije
  • stanovi

    Porodice sa Mramorskog brda konačno dobijaju stanove

    Posle više od 10 godina porodice iz Mramora i Krušca koje su u klizištu 2006. godine izgubile krov nad glavom blizu su da dobiju trajni smeštaj. Ukoliko Skupština grada usvoji predlog Gradskog veća, 15 porodica dobiće gradske stanove u Ulici Majakovskog, zasada, na privremeno korišćenje, a kada Vlada Srbije proglasi klizište u Mramoru za elementarnu neppogodu, postaće i trajni vlasnici stanova.

    (5) detaljnije
  • Socijalni stanovi

    Odložen konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Majakovskog

    Iako su u Gradskoj stambenoj agenciji marta kazali da će konkurs za socijalne stanove biti raspisan početkom juna, sada je direktor Gradska stambene agencije Vladan Stojanović kazao da će biti pomeren za jul. Razlog je, navodi Stojanović to što moraju da se promene uslovi konkursa.

    (5) detaljnije
  • vladicin han foto i.m.

    Stanovi za devet romskih porodica iz Vladičinog Hana

    Devet romskih porodica, korisnika socijalne pomoći čiji su domovi uništeni u poplavama i klizištima pre 2 godine, preselile su se iz kontejnera u nove domove opremljene osnovnim nameštajem i belom tehnikom. Devet stanova je smešteno u pet objekata u selu Prekodolce.

    detaljnije
  • stanovi

    GSA: Konkurs za kupovinu stanova u Majakovskog biće raspisan za 45 dana

    Nove lamele takozvanih “socijalnih stanova” su skoro završene, a upotrebnu dozvolu, prema rečima gradonačenika Niša Darka Bulatovića, dobiće posle parternog uređenja. Konkurs za kupovinu i davanje u najam 72 stana bi, prema najavama Gradske stambene agencije, trebalo da bude raspisan za 45 dana.

    (4) detaljnije
  • Socijalni stanovi u Majakovskog - projekat

    Prodaja i najam socijalnih stanova u Duvaništu sa zakašnjenjem

    Iako je bio najavljen za prošlo leto, konkurs za prodaju i najam socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Nišu očekuje se tek februara sledeće godine. Stanovi su, kako kažu u Gradskoj stambenoj agenciji, izgrađeni, ali još nije priključena struja, grejanje, a ostalo je i parterno uređenje. 

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: