Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Šop Đokićeva kuća Leskovac

  • 20220601_194048

    Leskovčani čuvaju recept mućkalice, a sve raduje broj mladih kuvara

    Centar Leskovca sinoć je ponovo zamirisao na roštilj, a 20 seniorskih i juniorskih ekipa takmičile su se u pripremi leskovačke mućkalice i šopske salate. Kada su majstori završili svoj deo posla, žiri je za pobednike u pripremi mućkalice proglasio kuvare iz leskovačkog Doma učenika i studenata, a najbolje šopske salate spremilo je osoblje restorana ”Tomina priča” iz Pečenjevca.

    (4) detaljnije
  • Mućkalica

    Takmičenje za najbolju mućkalicu u centru Leskovca

    Ko će spremiti najbolju leskovačku mućkalicu znaće se u sredu posle odluke žirija o najbolje pripremljenom jelu od zapečenog mesa na skari, povrća i sveže, ljute tucane paprike. Kuvari će se takmičiti i u pripremi šopske salate, a manifestacija će od 18 sati biti održana u dvorištu Šop-Đokićeve kuće.

    (4) detaljnije
  • Dani mućkalice sutra u Leskovcu

    U dvorištu Šop-Đokićeve kuće sutra od 18 sati biće održana manifestacija "Dani leskovačke mućkalice", pod pokroviteljstvom Grada Leskovca i Turističke organizacije. Nakon svečanog otvraranja, krenuće takmičenje u pripremi leskovačke mućkalice i šopske salate. Posetioci će moći da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu, a na ulicama Leskovca će se opet naći vozić "Roštiljko".

    (3) detaljnije
  • klizaliste

    Počela klizališna sezona u Leskovcu

    Oni koji vole klizanje mogu uživati u ovom sportu u Leskovcu gde je počela 12. klizališna sezona. Klizalište kod Šop-Đokićeve kuće radi od 10 do 21:15, a cene su iste kao i prošle godine.

    (1) detaljnije
  • narodni muzej leskovac, novi deo

    Izložbe i dečje radionice tokom "Roštiljijade" u Leskovcu

    Osim u jelima sa roštilja i muzičko-zabavnom programu, posetioci "Roštiljijade" moći će u Leskovcu da pogledaju i različite izložbe u Narodnom muzeju, Leskovačkom kulturnom centru i Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović", da posete lokalitet Caričin grad, dok će za najmlađe biti organizovane interaktivne radionice. "Roštiljijada" se održava od 26. avgusta do 1. septembra.

    (1) detaljnije
  • klizaliste

    Otvorena klizališna sezona u Leskovcu

    Sa ili bez svojih klizaljki Leskovčani će moći da uživaju u sportu na ledu jer je klizalište ispred Šop-Đokićeve kuće otvoreno. Radno vreme je od 10 do 22:15, građanima je dostupno 10 termina, a cene su iste kao i prošle godine - 150 dinara za sat vremena klizanja sa svojim klizaljkama i 200 dinara sa iznajmljenim.

    detaljnije
  • klizaliste

    Počinje klizališna sezona u Leskovcu

    Leskovčani koji vole klizanje uskoro će moći da obuju svoje klizaljke i uživaju u ovom sportu. Za desetak dana, kako kažu u Turističkoj organizaciji, biće spremno klizalište u dvorištu Šop-Đokićeve kuće. Cene su iste kao i prošle godine - 200 dinara za sat vremena sa iznajmljivanjem klizaljki i 150 dinara za one koji imaju svoju opremu.

    detaljnije
  • Muzičar svira gitaru

    Koncert Dejana Cukića večeras u Leskovcu

    U okviru ovogodišnjeg "Leskovačkog leta", posetioci će moći da uživaju i u zvucima rok muzike na koncertu koji će 25. juna od 21:15 u dvorištu Šop-Đokićeve kuće održati muzičar Dejan Cukić. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • leskovacko leto

    Predstava “Smeh, samo smeh” večeras u Leskovcu

    U okviru “Leskovačkog leta” građani mogu pogledati monodramu Ivana Bekjareva “Smeh samo smeh” koja će se održati 21. juna od 21:15 u dvorištu Šop-Đokićeve kuće. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • Sop Djokiceva kuca 4

    Bogat program “Leskovačkog letnjeg festivala”

    Kulturno-zabavna manifestacija “Leskovački letnji festival” ove godine održaće se od 15. juna do 1. jula u dvorištu Šop-Đokićeve kuće, a posetioci će moći da uživaju u koncertima, predstavama, izložbama i sportu.

    detaljnije
  • bubnjevi

    U Leskovcu za tačno mesec dana počinje “Drum dum fest”

    Koncertom, na kom će kao specijani gosti nastupiti Vlatko Stefanovski trio i Dino Milosavljević, kao i izložbom, radionicama i književnim večerima biće obeležen ovogodišnji "Drum dum fest" koji se u Leskovcu održava 13. i 14. jula.

    detaljnije
  • bubnjevi

    Bogat program ovogodišnjeg “Drum dum festa"

    Ljubitelji perkusija osmu godinu zaredom moći će da uživaju u koncertima poznatih domaćih i regionalnih bubnjara. Ovogodišnji “Drum dum fest” održava se 13. i 14. jula u Leskovcu, a pored muzike, građani mogu posetiti izložbu fotografija, bubnjarske radionice i promocije knjiga.

    detaljnije
  • Sop Djokiceva kuca 4

    Počelo preuređenje Šop Đokićeve kuće

    U Leskovcu počelo preuređenje Šop Đokićeve kuće, koja je pod zaštitom države, a trenutno je sedište Turističke organizacije grada.

    detaljnije
  • Naslednici Šop Đokića traže povratak imovine

    Posle odluke Višeg suda o rehabilitaciji Milorada Šop Đokića iz Leskovca, njegovi naslednici traže povratak imovine.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: