Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sportska hala Prokuplje

  • Turistička organizacija Prokuplje, sportska hala; foto: Lj. M.

    Milionski izdaci za usluge obezbeđenja objekata Sportskog centra u Prokuplju

    Već treću godinu zaredom od kako je lokalna vlast u Prokuplju ugasila Sportski centar kada je bez posla ostalo oko 70 ljudi, Gradska uprava u tom gradu plaća fizičko-tehničko obezbeđenje za koje se izdvajaju milionski iznosi, pa je u najnovijem tenderu koji je ovih dana završen, za 4 meseca izdvojeno 5 miliona dinara, a od izvođača se traži da angažuje najmanje 13 radnika po ugovoru u tom periodu. U najboljem slučaju, ove godine za te usluge isplatiće se 15 miliona dinara iz budžeta grada.

    detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju lj.m.

    Menja se parket u prokupačkoj sportskoj hali, vrednost radova 15 miliona dinara

    Nakon što se završi kompletna zamena parketa koji je postavljen još 2005. godine, prokupačka sportska hala biće spremna za odigravanje utakmica u najjačim ligama Srbije. Vrednost posla je 15 miliona dinara, a parket će biti zamenjen na površini od oko 900 kvadrata.

    detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju gde je delom smestena TSO lj.m.

    Za privatno obezbeđenje objekata ugašenog Sportskog centra u Prokuplju više od 12 miliona iz gradske kase

    Za obezbeđenje objekata koji su do skora bili u vlasništvu ugašenog Sportskog centra Grad Prokuplje izdvajaće nešto više od 1,2 miliona dinara mesečno. Za 10 meseci, na koliko je potpisan ugovor sa Agencijom za obezbeđenje lica i objekata "Kobran Irig", iz gradske kase isplatiće 12.350.000 dinara. Pored obezbeđenja, a ista Agencija će brinuti i o higijeni.

    (4) detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju lj.m.

    Policija istražuje gde je nestao deo inventara Sportskog centra u Prokuplju

    Deo inventara u vlasništvu Sportskog centra koji je u postupku likvidacije je nestao, a prokupačka policija u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom još utvrđuje šta sve fali od imovine. Da nedostaje deo opreme, prokupačko tužilaštvo je obavešteno u dva navrata, prvi put 27. januara, a onda i 9. febrauara.

    (9) detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju gde je delom smestena TSO lj.m.

    Radnicima Sportskog centra u Prokuplju duže od mesec dana nerešen status nakon likvidacije preduzeća

    Nakon odluke Privrednog suda o pokretanju likvidacije prokupačkog Sportskog centra od 16. avgusta ove godine, status 67 radnika u stalnom radnom odnosu kojima do danas nije raskinut ugovor o radu je nejasan, a novoizabrani likvidacioni upravnik iz Niša Bratislav Rajković kaže da je u startu napravljena greška jer je svima morao da se prekine ugovor o radu sa tim datumom. On nije mogao da komentariše kako će taj problem biti rešen, ali je pozvao zaposlene, kao i sve poverioce da prijave potraživanja zaključno sa polovinom avgusta, a isplata će biti, kaže, nakon završenog procesa likvidacije.

    (2) detaljnije
  • Skupština Prokuplja

    Izabran novi likvidacioni upravnik Sportskog centra u Prokuplju, deo radnika ipak ostaje do gašenja

    Iako je po prvoj odluci trebalo da svi radnici Sportskog centra dobiju otkaz danom registracije odluke o likvidaciji, izmenom na današnjoj sednici Skupštine deo njih će ipak ostati da radi do konačnog gašenja centra. Nadležni pojašnjavaju da je odluka promenjena iz praktičnih razloga, jer tokom prelaska imovine Sportskog centra u vlasništvo Grada neko će morati da obavlja poslove u tim objektima poput sportske hale, bazena, odmarališta Beli Kamen, pa je odlučeno da neki ostanu do okončanja postupka.

    detaljnije
  • Skupština Prokuplja

    Sutra sednica Skupštine Prokuplja, menja se likvidacioni upravnik Sportskog centra

    Razrešenje dosadašnjeg likvidacionog upravnika koji je pre toga bio i v.d. direktor Sportskog centra u Prokuplju Živana Vladimirovića, postavljenje profesionalnog likvidacionog upravnika sa licencom, kao i brisanje stavke o otkazu radnika stupanjem na snagu odluke o likvidaciji, samo su neke od tačaka sutrašnje sednice Skupštine Prokuplja koja je zakazana za 10 sati.

    (1) detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju, sediste TSO

    Počela likvidacija prokupačkog Sportskog centra - poziv za poverioce i dužnike da prijave potraživanja

    Nakon odluke o ukidanju Sportskog centra u Prokuplju koja je doneta pre mesec dana, likvidacija je pre 4 dana registrovana u Privrednom sudu, a likvidacioni upravnik je pozvao poverioce i dužnike da u roku od 90 dana prijave svoja potraživanja ili izmire obaveze prema ovoj ustanovi. Iako nema preciznih podataka kolika su dugovanja ili potraživanja Sportskog centra, saznajemo da nisu velika i da se većina odnosi na dugovanja sportskih klubova koji nisu platili korišćenje termina u hali.

    (2) detaljnije
  • Skupština Pk

    Ugašen Sportski centar u Prokuplju - 67 radnika ostalo bez posla, obećana im otpremnina od 10 prosečnih plata

    Jednoglasnom odlukom svih prisutnih odbornika na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja ukinuta je ustanova Sportski centar, čime bez posla ostaje 67 radnika, kojima su nadležni obećali da će im na ime otpremnine isplatiti 10 prosečnih plata u Srbiji. Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je odluku obrazložio problemom viška radnika u javnim ustanovama, kao prevelikim subvencijama koje je ovaj centar dobijao, a da za to nisu pružali nikakve usluge.

    (13) detaljnije
  • boks

    Prokuplje tokom vikenda domaćin Prvenstva jugoistočne Srbije u boksu

    Oko 30 takmičara iz 25 klubova jugoistočne Srbije učestvovaće na bokserskom takmičenju koje organizuje Bokserski savez jugoistočne Srbije. Takmičenje počinje u subotu od 14 sati u prokupačkoj sportskoj hali, a osim u seniorskoj, nastupiće i takmičari u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji.

    detaljnije
  • knjiga

    Promocija knjige "Moda i neke druge priče" u Prokuplju

    Sve o visokoj modi, ženskom preduzetništvu, ljubavi, ali i životnim pričama spisateljice sa bogatim iskustvom privrednika i modnog dizajnera, opisano je u drugoj po redu knjizi Dušanke Vranješević, rođene u okolini Prokuplja, koja je čitav svoj radni vek i veći deo života provela u Novom Sadu. Promocija knjige "Moda i neke druge priče“ zakazana je za utorak u "plavoj sali“ Sportske hale "Dr Zoran Đinđić“ od 18 sati, a sav prihod od prodatih knjiga autorka će pokloniti poklanja OŠ "Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju.

    detaljnije
  • berza-ptica.jpg

    Održana izložba ptica u Prokuplju

    Na prvoj prokupačkoj izložbi ptica koju je videlo oko 1.000 posetilaca u Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ bilo je izloženo 270 malih ptica pevačica izlagača iz Srbije i Bugarske.

    detaljnije
  • deo-izložbe.jpg

    Izložba ptica u Prokuplju

    U Sportskoj hali “Dr Zoran Đinđić” se od 25. oktobra po prvi put organizuje izložba ptica na kojoj će naredna dva dana biti izloženo preko 200 primeraka.

    detaljnije
  • hala.jpg

    Cirkus od cirkusa u Prokuplju

    Cirkuska predstava u Sportskoj hali koju je gledalo više od 1.000 ljudi obeležena je propustima u organizaciji čime je bila ugrožena bezbednost dece.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: