Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Startap centar

 • gejming-centar2-foto-startapcentarnis

  Otvoren "Gejming centar" u niškom Startap centru

  Petnaest timova, mikro i malih preduzeća koja žele da razvijaju svoje poslovanje u oblasti gejming industrije, a koji su odabrani na javnom pozivu, postali su stanari "Gejming centra" koji je počeo da radi u okviru Startap centra Niš. Osim što su dobili radni prostor, njima će na raspolaganju biti savemena gejming oprema, kao i stručna podrška.

  (11) detaljnije
 • ilustracija kompjuter

  U utorak na vebinaru o marketingu u gejmingu

  Startap centar Niš pokrenuo je predavanja utorkom u okviru kojih svi zainteresovani mogu saznati nešto novo iz razičitih oblasti. U vanrednom stanju preselili su se na internet, a 28. aprila od 10 sati učesnici će moći da se upoznaju sa marketingom u gejmingu. Predavač će biti Marko Dimitrijević, šef marketinga u srpsko-švedskoj kompaniji "Sozap".

  (1) detaljnije
 • gejming centar

  Niški Startap centar podržava gejmere i priprema im prostor za rad

  U narednih osam meseci niški Start-ap centar opremiće prostor i podržati mlade koji žele da se bave izradom video-igara, kako najavljuju, a projekat Gejming centra finansijski je podržala Evropska unija. Njihova ideja je da mladi nauče više o ovoj industriji i da Niš postane centar gejminga u ovom delu Balkana.

  (4) detaljnije
 • flickr

  Predavanje u Nišu: Da li je matematika sluškinja fizike ili kraljica nauka?

  Zainteresovani za naučno-popularna predavanja će u sredu, 27. novembra u prostorijama Start-ap centra u Nišu moći da čuju priču o tome da li matematika i fizika vrede jedna bez druge, a profesori Prirodno-matematičkog fakulteta otkriće im i da li je kvantna fizika stvarnost ili fikcija. Učešće je besplatno, ali je potrebno prijaviti se do sutra u 16 sati.

  (7) detaljnije
 • mladi ljudi

  Promocija konkursa UNICEF-ovog Inovacionog fonda u niškom Startap centru

  Svi oni koji bi želeli da čuju nešto o UNICEF-ovom Konkursu za tehnologiju iz graničnih oblasti nauke, koji za cilj ima investiranje u kompanije koje bi mogle da premoste jaz u obrazovanju ili dostupnosti internata, moći će to da učine u Startap centru na niškom Elektronskom fakultetu, 24. septembra.

  detaljnije
 • start-ap

  Gadžin Han dobio Start-ap centar - cilj da nezaposleni pokrenu svoj biznis

  Više od 1.000 ljudi u Gadžinom Hanu nema posao, a problem je i što mnogo njih odlazi iz ovog kraja, te je u ovoj Opštini uz pomoć Evropske unije napravljen Start-ap centar čiji je cilj da pomogne nezaposlenima da pokrenu svoj biznis, kao i da zadrži mlade u ovom malom mestu na jugu Srbije.

  detaljnije
 • žene programeri

  Besplatna obuka za rad na računaru u Pirotu

  Svi oni koji bi da nauče osnove rada u aplikacijama koje se koriste prilikom rada na računaru, a pritom spadaju u kategoriju teže zapošljivih lica, moći će da se prijave na konkurs Udruženja građana Osveženje . Obuka će se držati u prostorijama Start-ap centra u pirotskoj hali Kej .

  (1) detaljnije
 • parking

  Problem parkiranja - zadatak prve letnje škole inovativnog preduzetništva

  Studenti Mašinskog, Ekonomskog i Elektronskog fakulteta, kao i neki srednjoškolci, imaće zadatak da izrade elaborat sa predlozima za unapređenje parking servisa i informacione infrastrukture na prvoj Letnjoj školi inovativnog tehnološkog preduzetništva (ITP), koja danas počinje u niškom Startup centru.

  (3) detaljnije