Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Stefan Mitić Tićmi

 • knjiga kaput od mahovine ticmi

  Knjiga leskovačkog pisca opet među 200 najboljih dečjih u svetu

  Baš kao i 2019. godine, jedna od knjiga leskovačkog pisca Stefana Mitića Tićmija našla se na listi najboljih svetskih štiva za decu koju već više od 70 godina izdaje minhenska Međunarodna biblioteka za mlade. Ovoga puta to je roman ”Kaput od mahovina”, a sam Mitić kaže da je srećan je što se njegovo štivo opet našlo među 200 najboljih knjiga za decu.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  Predstava po knjizi "Ja sam Akiko" tokom vikenda u Leskovcu

  Nakon premijere u pančevačkom Kulturnom centru, predstava nastala po romanu leskovačkog pisca Stefana Mitića "Ja sam Akiko" biće prikazana tokom vikenda i u Narodnom pozorištu u Leskovcu. Prvu predstavu publika će moći da vidi u subotu od 18 sati, dok je nedeljna predstava zakazana za 12 sati. Cena karata za obe predstvave je 200 dinara.

  (1) detaljnije
 • knjiga ja sam akiko

  Premijera predstave po knjizi "Ja sam Akiko" leskovačkog pisca

  Premijera predstave "Ja sam Akiko" nastale po istoimenoj knjizi Stefana Mitića iz Leskovca biće odigrana večeras od 19 sati u pančevačkom Kulturnom centru. Glavnu ulogu u predstavi tumači Sofija Mijatović, a rediteljka predstave je Milja Mazarak.

  detaljnije
 • akiko

  U pripremi scenario za dugometražni crtani film po knjizi pisca iz Leskovca

  Kratkometražni crtani film o devojčici sa pegicama, rađen po liku iz knjige "Ja sam Akiko" pisca iz Leskovca Stefana Mitića, uveliko se radi, a u toku je priprema i scenarija za dugometražni crtani film. Mitić za "Južne vesti" kaže da se nada da je ovo samo početak i da ga je odluka komisije Filmskog centra Srbije da podrži ovaj projekat veoma obradovala.

  (1) detaljnije
 • stefan mitić tićmi

  Novi roman leskovačkog pisca Stefana Mitića

  Nakon knjige namenjene svim uzrastima Ja sam Akiko , za koju je dobio i nagradu Politikinog zabavnika za knjigu godine, iz pera Stefana Mitića Tićmija iz Leskovca izašao je novi roman - Kaput od mahovine . Kritičari ga opisuju kao zreliji i višeslojniji, a njen autor za Južne vesti kaže da je ideja o novoj knjizi proizašla iz želje da stvori slikovnicu, još dok je pisao priču o devojčici sa pegicama Akiko.

  detaljnije
 • knjige

  Druženje s piscima i popusti za Noć knjige u Leskovcu

  Knjige svih žanrova po povoljnijoj ceni očekuju posetioce 21. Noći knjige u Leskovcu koja će se održati u petak, 13. decembra od 17 sati do ponoći. Leskovčani će moći i da se druže sa piscem za decu Stefanom Mitićem Tićmijem i piscem Branislavom Jankovićem. Istog dana oni koji žele moći će besplatno da se upišu u leskovačku Biblioteku, vaučere od 2.000 dinara poklanjaće Škola brzog čitanja i mudrog učenja.

  detaljnije
 • knjiga ja sam akiko

  Knjiga leskovačkog pisca među 200 najboljih dečjih u svetu

  Nagrađivana knjiga o devojčici sa pegicama koja ne voli granice Ja sam Akiko leskovačkog pisca Stefana Mitića Tićmija našla se na listi najboljih svetskih štiva za decu koju već 70 godina izdaje minhenska Međunarodna biblioteka za mlade. Mitić za Južne vesti kaže da nije očekivao ovo priznanja, ali da je bio srećan kada mu je urednik Zoran Penevski javio vest.

  detaljnije
 • stefan mitić tićmi

  Tićmi: Pravimo crtani film o devojčici Akiko

  Kako je priča o devojčici sa pegicama, delo "Ja sam Akiko", naišla na dobar odaziv kod publike, naročito kod dece, autor knjige Stefan Mitić Tićmi kaže da trenutno rade na crtanom filmu.

  detaljnije
 • LKC

  Promocija romana mladog leskovačkog pisca

  Svoju knjigu o devojčici sa pegicama koja ne voli granice i koja opaža svet na svojstven način, predstaviće sugrađanima mladi Leskovčanin Stefan Mitić, 14. septembra od 17 sati u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra.

  detaljnije
 • stefan mitić tićmi

  Nova knjiga mladog Leskovčanina namenjena svim uzrastima

  Knjiga „Ja sam Akiko“ mladog pisca Stefana Mitića Tićmija iz Leskovca, donosi priču o devojčici sa pegicama koja ne voli granice i koja opaža svet na svojstven način. Ova knjiga i štampe je izašla krajem juna i namenjena je svim uzrastima, jer je mogu razumeti i deca i odrasli.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Piše i ne naginji se kroz prozor, što to ne reče

Tanja Jovanović čitalac

Tekst: Većnik Stanković tvrdi da nije on nepristojan zbog onoga što je rekao, već novinarka zato što je to čula