Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Susreti sela

 • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

  Za vikend “Miholjski susreti sela” u Katunu kod Vranja

  Izložba rukotvorina i radionica grnčarstva, prezentacija tradicionalnih jela, domaće rakije, vina i poljoprivrednih proizvoda pratiće manifestaciju “Miholjski susreti sela” koja će u subotu, 24. septembra, biti održana u dvorištu seoske crkve u selu Katun. Njeno otvaranje je planirano u 11 sati.

  detaljnije
 • susreti sela

  “Miholjski susreti sela” ove godine u vlasotinačkom selu Konopnica

  Likovnom radionicom za decu, literalnim konkursom, turnirom u malom fudbalu i kulturno-zabavnim programom, u vlasotinačkom selu Konopnica održani su “Miholjski susreti sela”.

  detaljnije
 • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

  Za vikend “Miholjski susreti sela” u Donjem Žapsku kod Vranja

  Prezentacija tradicionalnih jela, izložba rukotvorina i radionica grnčarstva, takmičenje đaka u sportskim disciplinama, deo su programa manifestacije “Miholjski susreti sela” koja se održava tokom predstojećeg vikenda, 30. i 31. oktobra, na sportskom terenu u selu Donje Žapsko kod Vranja. Za organizovanje manifestacije je iz državnog budžeta izdvojeno skoro pola miliona dinara.

  detaljnije
 • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

  Tokom novembra "Miholjski susreti sela" u Prokuplju

  Bacanje kamena s' ramena, skok u dalj, bacanje potkovice i nadvlačenje konopca, ali i takmičenje u kulinarstvu, pripremi najbolje pite banice, najboljeg voćnog soka, izložbe rukotvorina i kazivanje zdravica, recitovanje, samo su deo programa i disciplina u kojima će se takmičiti 10-ak sela sa teritorije Prokuplja na ovogodišnjim “Miholjskim susretima sela 2021. godine”. Manifestacija koju sa oko 320.000 dinara finansira Ministarstvo za brigu o selu biće održana u selu Ćukovac 12. novembra.

  (1) detaljnije
 • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

  U Svrljigu počinju "Susreti sela"

  Selo Drajinac će večeras od 19 sati biti prvi domaćin zajedničkoj ekipi sela Lalinac i Grbavče na ovogodišnjim "Susretima sela svrljiške opštine" na kojima će učestvovati 5 sela koja će se takmičiti u folkloru, pastirskim igrama i u izvođenju narodnih običaja.

  detaljnije
 • Susreti-sela-Svrljig-foto-Aleksandar-Kostic.JPG

  U Svrljigu počinju "Susreti sela"

  Zbog najavljenog lošeg vremena, prvi susreti svrljiških sela biće održani u biskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport večeras i sutra od 19:30. Najpre se sastaju sela Prekonoga i Beloinje, a u utorak Periš i Drajinac.

  (2) detaljnije
 • 88-(3).JPG

  Završeni Susreti svrljiških sela

  Priredbom u Crnoljevici završeni su ovogodišnji „Susreti sela“ organizovani pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig i u organizaciji Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig.

  detaljnije
 • Susreti-sela-Svrljig-2014-Prekonoga.JPG

  Nevreme u Svrljigu odložilo "Susrete sela"

  Zbog jakog nevremena koje je sinoć zahvatilo Svrljig, u selu Prekonoga je održan samo sportski deo takmičenja, dok će se "Susreti“ između sela domaćina i Plužine održati večeras.

  (1) detaljnije
 • Susreti-sela-Svrljig.jpg

  Počinju "Susreti sela" u Svrljigu

  Večerašnjim susretom u selu Prekonoga, između domaćina i gostiju iz Plužine, počinju "Susreti sela", a najbolje tačke sa ovogodišnjih susreta biće prikazane na predstojećoj "Belmužijadi".

  detaljnije
 • susreti-sela-svrljig.jpg

  "Susreti sela" od jula u Svrljigu

  Od 14. jula 6 svrljiških sela u 5 ekipa nadmetaće se u folkloru, pevanju, glumi i tradicionalnim umetničkim i sportskim igrama kroz manifestaciju "Susreti sela". Prvi domaćin biće selo Prekonoga.

  detaljnije
 • proba-093.jpg

  Svrljig: završeni "Susreti sela"

  Manifestacija “Susreti sela Svrljig 2013.” završena je takmičenjem u selu Grbavče, a ovogodišnji ukupni pobednik je ekipa sela Plužina. Najbolje tačke biće izvedene na "Belmužijadi" od 2. do 4. avgusta.

  detaljnije
 • susreti sela svrljig 2012.

  Svrljig: Prekonoga bolja od Plužine

  "Susreti sela“ svrljiške opštine započeli su ove godine, u petak 13. jula, takmičenjem u selu Prekonoga gde je gostovala ekipa sela Plužine.

  detaljnije
 • susreti sela 2011. foto Aleksandar Kostic

  Svrljig: počinju "Susreti sela"

  Selo Prekonoga biće prvi domaćin selu Plužina sutra od 19h u ovogodišnjoj manifestaciji "Susreti sela" koju organizuje Kulturni centar Svrljig.

  detaljnije
 • SUSRETI SELA SVRLJIG

  Svrljig: "Susreti sela" u julu

  Od 13. jula 8 svrljiških sela nadmetaće se u folkloru, pevanju, glumi i tradicionalnim umetničkim i sportskim igrama kroz manifestaciju "Susreti sela“.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Piše i ne naginji se kroz prozor, što to ne reče

Tanja Jovanović čitalac

Tekst: Većnik Stanković tvrdi da nije on nepristojan zbog onoga što je rekao, već novinarka zato što je to čula