Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Susreti sela

  • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

    Seoske igre i spremanje gulaša na “Miholjskim susretima sela”

    Bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, trka sa skakanjem u džaku, gađanje glinenih golubova i priprema gulaša, takmičenja su na ovogodišnjim "Miholjskim susretima sela" koja će se u dimitrovgradskoj opštini održati u selu Smilovci.

    (2) detaljnije
  • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

    Za vikend “Miholjski susreti sela” u Katunu kod Vranja

    Izložba rukotvorina i radionica grnčarstva, prezentacija tradicionalnih jela, domaće rakije, vina i poljoprivrednih proizvoda pratiće manifestaciju “Miholjski susreti sela” koja će u subotu, 24. septembra, biti održana u dvorištu seoske crkve u selu Katun. Njeno otvaranje je planirano u 11 sati.

    detaljnije
  • susreti sela

    “Miholjski susreti sela” ove godine u vlasotinačkom selu Konopnica

    Likovnom radionicom za decu, literalnim konkursom, turnirom u malom fudbalu i kulturno-zabavnim programom, u vlasotinačkom selu Konopnica održani su “Miholjski susreti sela”.

    detaljnije
  • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

    Za vikend “Miholjski susreti sela” u Donjem Žapsku kod Vranja

    Prezentacija tradicionalnih jela, izložba rukotvorina i radionica grnčarstva, takmičenje đaka u sportskim disciplinama, deo su programa manifestacije “Miholjski susreti sela” koja se održava tokom predstojećeg vikenda, 30. i 31. oktobra, na sportskom terenu u selu Donje Žapsko kod Vranja. Za organizovanje manifestacije je iz državnog budžeta izdvojeno skoro pola miliona dinara.

    detaljnije
  • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

    Tokom novembra "Miholjski susreti sela" u Prokuplju

    Bacanje kamena s' ramena, skok u dalj, bacanje potkovice i nadvlačenje konopca, ali i takmičenje u kulinarstvu, pripremi najbolje pite banice, najboljeg voćnog soka, izložbe rukotvorina i kazivanje zdravica, recitovanje, samo su deo programa i disciplina u kojima će se takmičiti 10-ak sela sa teritorije Prokuplja na ovogodišnjim “Miholjskim susretima sela 2021. godine”. Manifestacija koju sa oko 320.000 dinara finansira Ministarstvo za brigu o selu biće održana u selu Ćukovac 12. novembra.

    (1) detaljnije
  • Susreti sela foto Aleksandar Kostić

    U Svrljigu počinju "Susreti sela"

    Selo Drajinac će večeras od 19 sati biti prvi domaćin zajedničkoj ekipi sela Lalinac i Grbavče na ovogodišnjim "Susretima sela svrljiške opštine" na kojima će učestvovati 5 sela koja će se takmičiti u folkloru, pastirskim igrama i u izvođenju narodnih običaja.

    detaljnije
  • Susreti-sela-Svrljig-foto-Aleksandar-Kostic.JPG

    U Svrljigu počinju "Susreti sela"

    Zbog najavljenog lošeg vremena, prvi susreti svrljiških sela biće održani u biskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport večeras i sutra od 19:30. Najpre se sastaju sela Prekonoga i Beloinje, a u utorak Periš i Drajinac.

    (2) detaljnije
  • 88-(3).JPG

    Završeni Susreti svrljiških sela

    Priredbom u Crnoljevici završeni su ovogodišnji „Susreti sela“ organizovani pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig i u organizaciji Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig.

    detaljnije
  • Susreti-sela-Svrljig-2014-Prekonoga.JPG

    Nevreme u Svrljigu odložilo "Susrete sela"

    Zbog jakog nevremena koje je sinoć zahvatilo Svrljig, u selu Prekonoga je održan samo sportski deo takmičenja, dok će se "Susreti“ između sela domaćina i Plužine održati večeras.

    (1) detaljnije
  • Susreti-sela-Svrljig.jpg

    Počinju "Susreti sela" u Svrljigu

    Večerašnjim susretom u selu Prekonoga, između domaćina i gostiju iz Plužine, počinju "Susreti sela", a najbolje tačke sa ovogodišnjih susreta biće prikazane na predstojećoj "Belmužijadi".

    detaljnije
  • susreti-sela-svrljig.jpg

    "Susreti sela" od jula u Svrljigu

    Od 14. jula 6 svrljiških sela u 5 ekipa nadmetaće se u folkloru, pevanju, glumi i tradicionalnim umetničkim i sportskim igrama kroz manifestaciju "Susreti sela". Prvi domaćin biće selo Prekonoga.

    detaljnije
  • proba-093.jpg

    Svrljig: završeni "Susreti sela"

    Manifestacija “Susreti sela Svrljig 2013.” završena je takmičenjem u selu Grbavče, a ovogodišnji ukupni pobednik je ekipa sela Plužina. Najbolje tačke biće izvedene na "Belmužijadi" od 2. do 4. avgusta.

    detaljnije
  • susreti sela svrljig 2012.

    Svrljig: Prekonoga bolja od Plužine

    "Susreti sela“ svrljiške opštine započeli su ove godine, u petak 13. jula, takmičenjem u selu Prekonoga gde je gostovala ekipa sela Plužine.

    detaljnije
  • susreti sela 2011. foto Aleksandar Kostic

    Svrljig: počinju "Susreti sela"

    Selo Prekonoga biće prvi domaćin selu Plužina sutra od 19h u ovogodišnjoj manifestaciji "Susreti sela" koju organizuje Kulturni centar Svrljig.

    detaljnije
  • SUSRETI SELA SVRLJIG

    Svrljig: "Susreti sela" u julu

    Od 13. jula 8 svrljiških sela nadmetaće se u folkloru, pevanju, glumi i tradicionalnim umetničkim i sportskim igrama kroz manifestaciju "Susreti sela“.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: