Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetopličke vidovdanske svečanosti

  • crkva

    Generali, profesori, političari i novinari među dobitnicima povelje "Car Lazar"

    General-major Slađan Stamenković, zamenik komandanta Kopnene vojske Srbije ovogodišnji je dobitnik Povelje "Car Lazar" koju Toplički upravni okrug dodeljuje u okviru Svetopličkog vidovdanskog sabora, koji se održava 28. juna u porti manastira Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja. Među dobitnicima ostalih priznanja su i savetnica premijerke Slavica Đukić Dejanović, bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić i šef dopisništva RTS-a u Prokuplju Dragiša Stojanović.

    (1) detaljnije
  • crkva

    Toplički okrug raspisao konkurs za Vidovdanske povelje

    Zaslužni pojedinci, ustanove i preduzeća u Toplici koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji tog dela Srbije, mogu da konkurišu za prestižna vidovdanska priznanja koja dodeljuje Toplički upravni okrug i nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka. Predlozi sa biografijom kandidata mogu se dostaviti najkasnije do 15. juna.

    (1) detaljnije
  • crkva

    Svetoplički sabor na Vidovdan u Kondželju kod Prokuplja

    U znak sećanja na Kosovski boj na Vidovdan, 28. juna, u manastiru Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja održaće se Svetoplički (Vidovdanski) sabor, koji se ove godine održava 19. put. Uz kultuurno-umetnički program, biće uručene vidovdanske povelje zaslužnim pojedincima, organizacijama i udruženjima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli afirmaciji i razvoju Topličkog kraja, po konkursu koji je ranije raspisao Toplički upravni okrug.

    detaljnije
  • crkva

    Toplički okrug raspisao literarni konkurs za osnovce povodom Vidovdanskog sabora

    Povodom obeležavanja Svetopličkog vidovdanskog sabora u Kondželju 28. juna, Toplički upravni okrug raspisao je literarni konkurs za starije osnovce sa teritorije Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe na 5 tema “Toplica moj zavičaj”, “Volim Toplicu, tu ostajem”, “Stazama kojim su hodali hrabri”, “Junaci gvozdenog puka” i “Osam vekova svetosavlja”. Zainteresovani radove mogu poslati do 20. juna, a proglašenje najboljih je planirano u okviru programa obeležavanja Vidovdana.

    detaljnije
  • crkva

    Svetoplički sabor u Kondželju kod Prokuplja, preporuka da posetioci poštuju mere prevencije

    U znak sećanja na Kosovski boj, pogibiju kneza Lazara i ostalih kosovskih junaka na Vidovdan, 28. juna, liturgijom koju će od 9 sati služiti episkop niški Arsenije i sveštenstvo Toplice u manastiru svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja, počeće Svetoplički (Vidovdanski) sabor, koji se ove godine održava 18. put. Zbog epidemiološke situacije, organizatori apeluju na učesnike i posetioce da, ukoliko sumnjaju na postojanje neke infekcije, odlože svoj dolazak na ovu manifestaciju.

    detaljnije
  • kondželj

    Raspisan konkurs za dodelu Vidovdanske povelje u Kondželju kod Prokuplja

    Topličani koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji ovog dela juga Srbije, mogu da konkurišu za prestižna vidovdanska priznanja koja dodeljuje Toplički upravni okrug, a koja nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka. Predlozi sa biografijom kandidata mogu se dostaviti najkasnije do 21. juna.

    (1) detaljnije
  • vidovdanski svetoplički sabor, arhiva lj.m.

    Svetoplički sabor u Kondželju kod Prokuplja

    Liturgijom i pomenom kosovskim junacima koje će služiti episkop niški Arsenije, u Kondželju kod Prokuplja počinje Svetoplički vidovdanski sabor koji se ove godine održava 16. put. Svečano otvaranje Sabora je planirano za 10 sati, kada će pozdravnu reč prisutnima uputiti ovogodišnji domaćin Radivoje Šmigić, a nakon toga biće dodeljene i saborske povelje koje nose imena junaka Kosovske bitke.

    detaljnije
  • prokuplje, centar

    "Svetopličke vidovdanske svečanosti" u Prokuplju

    Prokupačke „Svetopličke vidovdanske svečanosti“ počinju večeras u 18 sati u dvorištu crkve Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Konđelju kod Prokuplja.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: