Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetopličke vidovdanske svečanosti

 • crkva

  Svetoplički sabor u Kondželju kod Prokuplja, preporuka da posetioci poštuju mere prevencije

  U znak sećanja na Kosovski boj, pogibiju kneza Lazara i ostalih kosovskih junaka na Vidovdan, 28. juna, liturgijom koju će od 9 sati služiti episkop niški Arsenije i sveštenstvo Toplice u manastiru svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja, počeće Svetoplički (Vidovdanski) sabor, koji se ove godine održava 18. put. Zbog epidemiološke situacije, organizatori apeluju na učesnike i posetioce da, ukoliko sumnjaju na postojanje neke infekcije, odlože svoj dolazak na ovu manifestaciju.

  detaljnije
 • kondželj

  Raspisan konkurs za dodelu Vidovdanske povelje u Kondželju kod Prokuplja

  Topličani koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji ovog dela juga Srbije, mogu da konkurišu za prestižna vidovdanska priznanja koja dodeljuje Toplički upravni okrug, a koja nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka. Predlozi sa biografijom kandidata mogu se dostaviti najkasnije do 21. juna.

  (1) detaljnije
 • vidovdanski svetoplički sabor, arhiva lj.m.

  Svetoplički sabor u Kondželju kod Prokuplja

  Liturgijom i pomenom kosovskim junacima koje će služiti episkop niški Arsenije, u Kondželju kod Prokuplja počinje Svetoplički vidovdanski sabor koji se ove godine održava 16. put. Svečano otvaranje Sabora je planirano za 10 sati, kada će pozdravnu reč prisutnima uputiti ovogodišnji domaćin Radivoje Šmigić, a nakon toga biće dodeljene i saborske povelje koje nose imena junaka Kosovske bitke.

  detaljnije
 • prokuplje, centar

  "Svetopličke vidovdanske svečanosti" u Prokuplju

  Prokupačke „Svetopličke vidovdanske svečanosti“ počinju večeras u 18 sati u dvorištu crkve Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Konđelju kod Prokuplja.

  (1) detaljnije