Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetosavska nagrada

  • Zgrada Prokuplja

    Poznati dobitnici Svetosavske povelje i zahvalnica u Topličkom okrugu

    Profesor doktor Nenad Arsović sa Medicinskog fakulteta u Beogradu i direktor Klinike za otorinolaringologiju dobitnik je ovogodišnje Svetosavske povelje koju tradicionalno dodeljuje Toplički upravni okrug. Komisija, koja je sve odluke donela jednoglasno, dodelila je i četiri zahvalnice koje će biti uručene Miroljubu Miroviću, dugogodišnjem glumcu prokupačkog Ameterskog pozorišta, Nemanji Radosavljeviću, talentovanom harmonikašu iz Kuršumlije, pijanistkinji iz Prokuplja Mariji Timotijević i Milici Andrejev, doktorantu Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu i direktorki škole u Žitorađi.

    detaljnije
  • sveti sava

    Svetosavska nedelja u Vranju: Bal prosvetara, koncerti, izložbe i dodela nagrada

    Izložbe, koncerti, književni susreti, dečiji nastupi, bal prosvetnih radnika i svečana akademija na kojoj će biti uručene nagrade - u planu su za ovogodišnju, 34. Svetosavsku nedelju u Vranju. Program će biti realizovan na različitim lokacijama, a manifestacija će trajati od 21. do 27. januara.

    detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Toplički upravni okrug raspisao konkurs za dodelu Svetosavske povelje

    Toplički upravni okrug raspisao je konkurs za dodelu Svetosavske povelje najistaknutijim pojedincima i institucijama iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere. Konkurs na kome će moći da se predlažu najbolji i najzaslužniji pojedinci ili institucije otvoren je do 19. januara 2024. godine.

    detaljnije
  • Svetosavska nedelja - Vranje

    Na dan Svetog Save nagrade za najuspešnije ustanove i pojedince u Vranju

    Svetosavskom akademijom u Pozorištu “Bora Stanković” i uručivanjem nagrada ovogodišnjim laureaitima završena je 33. po redu nedelja u čast utemeljivača srpskog prosvetiteljstva. Ove godine nagradu “Sveti Sava” dobilo je 6 ustanova i pojedinaca, troje učenika, a dodeljeno je i jedno specijalno priznanje.

    detaljnije
  • grad Prokuplje

    Poznati dobitnici Svetosavske povelje i zahvalnica u Toplici

    Ognjen Oliverić, direktor fabrike namenske industrije Borbeni složeni sistemi BSS u Kuršumliji, dobitnik je ovogodišnje Svetosavske povelje koju tradicionalno dodeljuje Toplički upravni okrug. Dodeljene su i tri Svetosavske zahvalnice koje će biti uručene Marku Čikariću iz Prokuplja, učitelju isturenog odeljenja Osnovne škole “Svetislav Mirković Nenad”, Milanu Saviću, arheologu iz Kuršumlije i Janji Savić, učenici prve godine Gimnazije u Prokuplju i članici Karate kluba Prokuplje.

    (2) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Toplički okrug raspisao konkurs za dodelu Svetosavske povelje

    Konkurs Topličkog upravnog okruga za dodelu Svetosavske povelje otvoren je i trajaće do 20. januara, a pojedinci i institucije će za to prestižno priznanje moći da predlažu takođe najzaslužnije pojedince ili institucije iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere.

    (1) detaljnije
  • Svetosavska nagrada

    Među dobitnicima Svetosavske nagrade niška Muzička škola i učenica iz Niša

    Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uručilo je istaknutim pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2021. godinu, a među nagrađenima su i učenica šestog razreda iz Niša Jovana Glidžić, koja se istakla pisanjem priča, pesama i književnih prikaza, kao i niška Muzička škola koja je priznanje dobila za doprinos razvoju muzičkog obrazovanja u Srbiji.

    (3) detaljnije
  • Toplički okrug zgrada

    Lekari i Istorijski arhiv dobitnici svetosavskih priznanja koje daje Toplički upravni okrug

    Direktor Klinike za kardiologiju Kliničkog centra u Nišu Tomislav Kostić, Srpsko lekarsko društvo iz Prokuplja, Istorijski arhiv Toplice u Prokuplju i načelnica kovid odeljenja u Kuršumliji Svetlana Mladenović Pešaković, dobitnici su Svetosavske povelje koje tradicionalno dodeljuje Toplički upravni okrug. Pored povelja dodeljene su i tri zahvalnice.

    (1) detaljnije
  • Prokuplje

    Toplički okrug raspisao konkurs za dodelu svetosavskih povelja

    Toplički upravni okrug objavio je konkurs koji će trajati do 20. januara 2022. godine, a na kome će moći da se predlažu najbolji i najzaslužniji pojedinci ili institucije iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere za dodelu prestižnog priznanja koje se dodeljuje u čast obeležavanja Svetog Save.

    detaljnije
  • Svetosavska nagrada

    Gimnazijalki iz Kuršumlije Svetosavska nagrada podstrek da nastavi školovanje u Srbiji

    Maturantkinja kuršumlijske Gimnazije Jana Dragović kaže za Južne vesti da joj je Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete objedinila sve dosadašnje uspehe u obrazovanju, a došla je kao kruna nakon osvajanja 1. mesta na Naučno-inovativnom sajmu u Arizoni među 4.000 učesnika i zlatne medalje na onlajn Svetskoj inovativnoj olimpijadi. Svoje školovanje želi da završi u Srbiji, a kao budući student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu kaže da bi volela da radi u nekoj internacionalnoj kompaniji.

    (3) detaljnije
  • nagrade vranje

    Na Savindan dodeljene nagrade najuspešnijima na jugu Srbije

    Na dan Svetog Save koji je ujedno i školska slava, lokalne samouprave na jugu Srbije uručile su nagrade, povelje, zahvalnice, a spektar nagrađenih je poprilično širok - od đaka i studenata, prosvetara, do sportista i domova zdravlja.

    (1) detaljnije
  • nagrada ministartvo

    Svetosavske nagrade za škole, institucije i pojedince sa juga Srbije

    Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uručilo je danas Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama, a među nagrađenima su i oni sa juga Srbije - učenica iz Kuršumlije Jana Dragović, niška Osnovna škola "Učitelj Tasa", dekan DIF-a Milovan Bratić, Studentski centar Niš, ali i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

    (6) detaljnije
  • bolnica

    Svetosavska povelja Topličkog upravnog okruga dodeljena kovid odeljenju Opšte bolnice

    Zbog velikog zalaganja i doprinosa u lečenju svih građana u Toplici, ovogodišnja Svetosavska povelja, kao najznačajnije priznanje koje dodeljuje Toplički upravni okrug, pripala je Kovid odeljenju prokupačke Opšte bolnice, dok će četiri svetosavske zahvalnice dobiti kovid ambulante pri Domovima zdravlja u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi.

    detaljnije
  • Prokuplje

    U Toplici raspisan konkurs za predloge za Svetosavsku povelju

    Toplički upravni okrug objavio je konkurs koji će trajati do 21. januara, a na kome će moći da se predlažu najbolji i najzaslužniji pojedinci ili institucije iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere za dodelu priznanja koje se dodeljuje u čast obeležavanja Svetog Save.

    detaljnije
  • sveti sava

    Nedelja Svetom Savi u čast trideseti put u Vranju

    Izložbe, predstave, predavanja, književne večeri, koncerti i dečije priredbe, deo su programa 30. jubilarne “Svetosavske nedelje”. Manifestacija će biti otvorena 21. januara u vranjskom Pozorištu, a završiće se na Savindan, 27. januara, uz rezanje kolača u hramu Svete Trojice i Svetosavskim balom na kome će pojedincima i kolektivima biti uručene nagrade “Sveti Sava”.

    detaljnije
  • Prokuplje

    U Toplici raspisan konkurs za predloge za Svetosavsku povelju

    Toplički upravni okrug objavio je konkurs koji će trajati do 21. januara, a na kome će moći da se predlažu najbolji i najzaslužniji pojedinci ili institucije iz oblasti prosvete, zdravstva, kulture, vere, privrede i sporta za dodelu prestižnog priznanja koje se dodeljuje u čast obeležavanja Svetog Save.

    detaljnije
  • ana zivkovic svetosavska nagrada

    Svetosavska nagrada za nišku nastavnicu i Dom učenika u Leskovcu

    Među 27 dobitnika ovogodišnje Svetosavske nagrade koje je Ministarstvo prosvete dodelilo za izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja sa juga Srbije su se našli nastavnica engleskog jezika niške OŠ “Čegar” Ana Živković i leskovački Dom učenika srednjih škola.

    (5) detaljnije
  • Uniforme Radoje Domanović

    Niška škola prva uvela uniforme za zaposlene

    Nedavno nagrađena Svetosavskom nagradom, niška Osnovna škola “Radoje Domanović” prva je u Srbiji uvela uniforme za zaposlene, a kako kaže direktorka Dušica Tričković, time su hteli da budu primer đacima koji bi od naredne školske godine trebalo da se “uniformišu”. Osim toga, novina u ovoj školi je i to što je odnedavno zabranjeno da se koriste mobilni telefoni.

    (46) detaljnije
  • nagradjeni ucenici

    Najboljim učenicima u Leskovcu uručene Svetosavske povelje

    U okviru Svetosavske akademije koja je održana sinoć u Narodnom pozorištu, uspešnim učenicima osnovnih i srednjih škola u Leskovcu, kao i ustanovama dodeljene su Svetosavske povelje za izuzetan rad i angažovanje.

    detaljnije
  • vranje foto i.m.

    Svetosavske nagrade u Vranju prosvetarima, đacima i školama

    Komisija za utvrđivanje predloga za dodelu nagrada "Sveti Sava" donela je odluku da nagrada za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2017. godinu bude dodeljena Ekonomsko-trgovinskoj školi, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: