Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetosavska nedelja

 • svetosavska nedelja foto grad vranje

  Izložbe, predstava, koncert i književno veče na programu ovogodišnje “Svetosavske nedelje” u Vranju

  Nastupom hora Muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Vranja i izložbom Istorijskog arhiva “Manastiri da su svetlost svetu” biće otvorena 32. Svetosavska nedelja u u petak, 21. januara, u vranjskom teatru. Do kraja manifestacije Vranjanci će moći da pogledaju i izložbu radova učenika osnovnih i srednjih škola, predstavu, a nastupiće i vokalna grupa “Konstantin” iz Niša.

  detaljnije
 • Grupa "Izvor"

  Sadržaj koji su pripremili vranjski đaci na programu “Svetosavske nedelje”

  U okviru obeležavanja 31. “Svetosavske nedelje” u Vranju program “Svetlost Svetog Save” izvešće vranjski učenici od 20 sati, a za zainteresovane sadržaj će biti emitovan preko zvanične Fejsbuk stranice manifestacije, saopšteno je na gradskom sajtu.

  detaljnije
 • svetosavski likovni salon vucje

  Najbolji nagrađeni na Svetosavskom likovnom salonu u Vučju

  Na 20. Svetosavskom likovnom salonu koji tradicionalno organizuje Dom kulture u Vučju, najbolji rad imao je Vlasotinčanin Jovan Spasić. Druga nagrada otišla je u ruke umetnika iz Leskovca Kristijana Filipovića, dok treće mesto dele Nišlije Zvonko Milojević i Gordana Tasić. Specijalnu nagradu salona osvojio je Leskovčanin Filip Stamenković.

  detaljnije
 • svetosavska akademija niš 2020

  U Nišu održana Svetosavska akademija

  Uz himnu Bože pravde , narodne igre i pesme i dela prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save, u Nišu je obeležena Svetosavska akademija. Velikom broju prisutnih obratio se episkop niški Arsenije.

  (5) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Koncert Jadranke Jovanović u subotu za Vranjance

  Koncert jedne od najpopularnijih srpskih umetnica u klasičnoj muzici Jadranke Jovanović, vranjska publika moći će da čuje u subotu, 25. januara od 20 sati u Pozorištu “Bora Stanković”. Ona će za Vranjance pevati u okviru obeležavanja Svetosavske nedelje.

  detaljnije
 • svetosavska nedelja foto grad vranje

  Počela 30. "Svetosavska nedelja" u Vranju

  Nastupom hora Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Vranja, projekcijom filma "Tri decenije Svetosavske nedelje" i izložbom povodom 950 godina manastira Sveti Prohor Pčinjski, u utorak je otvorena 30. "Svetosavska nedelja" u zgradi vranjskog teatra. Obeležavanje se završava se na Savindan, 27. januara, a Vranjanci će do tada moći da pogledaju izložbe, predstave, koncerte, dečje priredbe i drugi prateći program.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  Raznovrstan program Svetosavskih svečanosti u Leskovcu

  Različitim sportskim, književnim i muzičkim aktivnostima učenici osnovnih i srednjih škola obeležiće dane posvećene prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu Svetom Savi, a ovogodišnji domaćin Svetosavskih svečanosti u Leskovcu je Osnovna škola “Vuk Karadžić”.

  detaljnije
 • sveti sava

  Nedelja Svetom Savi u čast trideseti put u Vranju

  Izložbe, predstave, predavanja, književne večeri, koncerti i dečije priredbe, deo su programa 30. jubilarne “Svetosavske nedelje”. Manifestacija će biti otvorena 21. januara u vranjskom Pozorištu, a završiće se na Savindan, 27. januara, uz rezanje kolača u hramu Svete Trojice i Svetosavskim balom na kome će pojedincima i kolektivima biti uručene nagrade “Sveti Sava”.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  U Leskovcu počinju Svetosavske svečanosti

  Učenici osnovnih i srednjih škola u Leskovcu različitim muzičkim, književnim i sportskim aktivnostima obeležiće dane posvećene prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu. Svetosavske svečanosti u Leskovcu se održavaju od 15. do 27. januara, a ovogodišnji domaćin je Poljoprivredna škola.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  U Leskovcu počele Svetosavske svečanosti

  Različitim sportskim, književnim i muzičkim aktivnostima učenici osnovnih i srednjih škola obeležiće dane posvećene prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu Svetom Savi, a ovogodišnji domaćin Svetosavskih svečanosti u Leskovcu je Osnovna škola “Vožd Karađorđe”.

  detaljnije
 • vranje foto i.m.

  "Svetosavska nedelja" od 21. do 27. januara u Vranju

  U Vranju će po 28. put biti održana kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija “Svetosavska nedelja" u čast prvog srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa Svetog Save. Ovogodišnju manifestaciju obeležiće izložbe, književne večeri i koncert grupe “Legende”.

  detaljnije
 • Vranje foto i.m.

  U Vranju počinje "Svetosavska nedelja"

  Predstavama, akademijom, književnim večerima i drugim aktivnostima u Vranju će biti obeležena "Svetosavska nedelja" koja počinje večeras od 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja.

  detaljnije
 • 490x370-SV-nedelja.jpg

  Brojne manifestacije u Vranju kroz Svetosavsku nedelju

  Najstarija vranjska manifestacija biće svečano otvorena večeras u Galeriji Narodnog muzeja, a uz izložbe, projekcije filmova, predstave, koncerte, promocije, manifestacija se na Savindan završava dodelom priznanja prosvetnim radnicima i Svetosavskim balom.

  detaljnije
 • Svetosavska-nedelja.jpg

  U Vranju sve spremno za Svetosavsku nedelju

  Jedna od najznačajnijih gradskih manifestacija počeće 21. januara nastupom Hora Gimnazije “Bora Stanković”, a do 27. januara biće održane književne večeri, koncerti, izložbe i Duhovna akademija.

  detaljnije
 • 490x370-Letnji-atelje.jpg

  Zimski atelje u Galeriji Narodnog univerziteta

  U okviru obeležavanja Svetosavske nedelje Narodni univerzitet u Vranju organizovaće zimski atelje od 15. decembra do 15. januara za profesionalne, ali i slikare amatere.  

  detaljnije
 • SV-nedelja.jpg

  Vranje: počela "Svetosavska nedelja"

  U Vranju se održava tradicionalna kulturno-prosvetna manifestacija "Svetosavka nedelja“ koja će trajati do 27. januara.

  detaljnije