Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetski dan srca

  • vranje centar

    Centar za prevenciju u Vranju akcijom na šetalištu obeležava Dan srca i Dan starih

    Povodom Svetskog dana srca koji se obeležava danas, ove godine pod sloganom “Poveži se sa srcem”, Centar za prevenciju Zavoda za javno zdravlje će u četvrtak, 30. septembra, od 11 sati na vranjskom šetalištu uz podelu edukativnog materijala i savete ukazivati na zdrave stilove života. Prema podacima Instituta za javno zdravlje “Batut” bolesti srca i krvnih sudova su vodeći uzrok smrti umiranja u Srbji, a samo tokom prošle godine 55.305 ljudi.

    detaljnije
  • radon

    Edukacija i čas vežbanja za srce u Institutu “Niška Banja”

    Akcija pod sloganom “U susret svetskom danu srca” na kojoj će lekari Instituta “Niška Banja” ukazati na najznačajnije faktore rizika za pojavu bolesti srca i krvnih sudova, održaće se na terasi stacionara “Radon” u petak, 27. septembra od 10 sati.

    (1) detaljnije
  • srce

    Zdravi izbori za zdravo srce

    U susret obeležavanju Svetskog dana srca, u holu niškog Doma zdravlja u subotu, 20. septembra, medicinski radnici promovisaće zdrave stilove živote i ukazati na faktore rizika za bolesti srca.

    detaljnije
  • DSC-0008.JPG

    Svetski dan srca obeležen u Prokuplju

    U Narodnoj kancelariji građani su mogli besplatno da provere pritisak, šećer, holesterol, kao i da se kroz razgovor sa medicinskim timom upoznaju sa faktorima rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: