Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Tehnička škola Leskovac

  • 20221213_125829

    Tehnička škola i đaci u Leskovcu bogatiji za "Mejkers lab"

    Nakon što je u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje tokom prošle godine otvoren prvi Mejker spejs u Srbiji, danas je u Tehničkoj školi ”Rade Metalac” otvoren i Mejkers lab u kome će đaci svih srednjih i osnovnih škola naučne ideje moći i praktično da realizuju. Učenici će na raspolaganju imati 3D štampače i printere, kao i mnogobrojna digitalna pomagala koja će im pomoći da steknu i važna znanja i veštine za samostalni rad.

    detaljnije
  • mensa.jpg

    Mensa organizuje test inteligencije u Leskovcu

    Svi stariji od 17 godina koji žele da testiraju svoju inteligenciju mogu to da urade u subotu, 3. novembra od 13 sati u Tehničkoj školi “Rade Metalac” u Leskovcu.

    detaljnije
  • zavarivac

    Besplatna obuka za zavarivače u Leskovcu

    Mladi od 18 do 35 godina koji nemaju posao i žive na teritoriji Jablaničkog okruga, a žele da steknu znanja za rad u mašinstvu, mogu se do 31. avgusta prijaviti na besplatnu šestonedeljnu obuku za zavarivače. Biće odabrano 16 polaznika, koji će biti podeljeni u 2 grupe, a obuke će se održavati tokom septemba i novembra u trening centru Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu.

    (1) detaljnije
  • Kocic gradonacelnik povelja Tehnicke skole

    Povelja škole gradonačelniku Leskovca

    Za izuzetan doprinos u razvoju Tehničke škole „Rade Metalac“, Slobodanu Kociću, gradonačelniku Leskovca, uručena je povelja povodom Dana škole.

    (1) detaljnije
  • 125. godina Tehničke škole u Leskovcu

    Tehnička škola „Rade Metalac“ obeležiće 18. marta, 125. godišnjicu Prve zanatske škole i 65. godišnjicu Niže metalske škole u Leskovcu.

    detaljnije
  • Tehnička škola dobija Medija centar

    Tehnička škola „Rade Metalac“ u Leskovcu u sredu, 16. marta dobija Medija centar. Otvaranje centra deo je aktivnosti posvećene Danu ustanove.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: