Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Tehnička škola Vranje

 • Tehnička škola Vranje

  Zaposleni u Tehničkoj školi u Vranju štrajkuju zbog ukidanja jednog odeljenja

  Zato što je Ministarstvo prosvete odlučilo da ove godine ukine jedno odeljenje u vranjskoj Tehničkoj školi, nastavnici će u petak, 29. maja stupiti u jednočasovni štrajk upozorenja. Umesto dosadašnjih sedam, ove godine škola upisuje šest odeljenja, a gasi se odeljenje u saobraćajnoj struci, profil tehničar unutrašnjeg transporta, za koje, kažu nastavnici, postoji veliko interesovanje učenika.

  (3) detaljnije
 • Tehnicka skola Vranje foto i.m

  Od jeseni novi profili u vranjskim srednjim školama

  Ministarstvo prosvete odobrilo je 4 obrazovna profila po dualnom modelu, pa će po 15 učenika od jeseni moći da u Tehničkoj školi upiše smer "operater mašinske obrade", kao i "bravar zavarivač", 30 učenika smer "modni krojač" u Hemijsko-tehnološkoj i isto toliko učenika smer "kuvar" u Ekonomskoj školi.

  detaljnije
 • ucionica (2) foto aleksandar kostic

  Novi obrazovni profili u tri vranjske škole

  Ministarstvo prosvete odobrilo je 5 obrazovnih profila po dualnom sistemu obrazovanja za tri srednje škole u Vranju. Kombinovanje teorije i prakse, ali i posao nakon škole očekuje bravare i zavarivače, operatere mašinske obrade i izrade nameštaja, modne krojače i poljoprivredne tehničare.

  detaljnije
 • nagradjeni-najbolji-ucenici-saobracajnog-smera-u-Vranju-foto-I.M.-JUZNE-VESTI.jpg

  Nagrađeni učenici generacije vranjske Tehničke škole

  Četvoro najboljih učenika u generaciji saobraćajnog smera Tehničke škole u Vranju dobili su novčane nagrade od po 10.000 dinara na predlog članova gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja grada.

  (2) detaljnije