Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Temska

  • aerodrom

    "Ko je bitniji državi, građani ili kapital" na tribini u Nišu

    O tome šta povezuje poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi i izgradnju mini-hidroelektrana na Staroj Planini govoriće se na tribini u Nišu, u petak 29. juna u kancelariji Mesne zajednice “Božidar Adžija” na Bulevaru Nemanjića.

    (2) detaljnije
  • tribina beograd

    Niški aerodrom i Toplodolska reka “došli” i pred Beograđane

    Gorući problem poklanjanja Aerodroma “Konstantin Veliki” državi i građanski bunt protiv toga, kao i borbu meštana Temske za očuvanje Toplodolske reke, a protiv izgradnje hidroelektrana, predstavili su na tribini u Beogradu Mladen Jovanović ispred Inicijative “Ne damo niški aerodrom” i predvodnik borbe za zaštitu prirode na Staroj planini Aleksandar Jovanović.

    (1) detaljnije
  • Hoće li ovog puta doći do konstruktivnog rešenja?

    Temštani morali preko Vučića da potraže rešenje svog problema

    Zbog toga što je lično predsedniku Aleksandru Vučiću, dok je boravio u Pirotu, izneo probleme meštana Temske, koji se tiču prevođenja Toplodolske reke u Hidroelektranu “Zavoj”, Aleksandar Jovanović je dobio obećanje od predsednika da će mu se ministar energetike Aleksandar Antić konačno javiti i razgovarati sa njim. Jovanović kaže da je nakon toga dobio poziv iz kabineta ministra sa kojim bi uskoro trebalo da se sastane.

    (2) detaljnije
  • Tražiće razgovor sa premijerkom i predsednikom zbog Toplodolske reke

    Više od 1.000 ljudi se pomolilo za spas Toplodolske reke

    Celo selo, ali i ribolovci, ekolozi, planinari i gosti iz Bugarske, nedavno su se okupili u Krivom viru - mestu iznad Temske kod Pirota, ne bi li se pomolili za spas Toplodolske reke, koja bi, prema ranijim najavama, trebalo da se prevede u Hidroelektranu "Zavoj", kaže organizator skupa Aleksandar Jovanović. Meštani smatraju da će tako izgubiti vodu, pa su performansom želeli da ukažu na problem.

    (3) detaljnije
  • Da li je jača molitva bogu ili vlast?

    Meštani Temske organizuju akciju za spas Toplodolske reke

    Zbog mogućeg isušivanja Toplodolske reke, meštani Temske organizovaće “molitvu za spas”, za koju se nadaju da će biti jača od države, koja je odlučila da se reka prevede u Zavojsko jezero, a time bi oni, kako kažu, ostali bez vode i postali “ekološke izbeglice”. Zato će se u petak 21. jula okupiti i “protestovati” protiv ove odluke.

    detaljnije
  • jela iz temske

    Jela iz Temske osvajaju neobičnim ukusom

    Jagnjeća janija, sarme od lipovog lista, pihtije od boba, gulaš od pečuraka i tikva u slatkom vinu neki su od specijaliteta koje su domaćice staroplaninskog sela davno osmislile, a koji se i dalje spremaju u Temskoj.

    detaljnije
  • Festival staroplaninske hrane

    Na festivalu će biti izloženi mlečni, biljni i mesni proizvodi, ali i med, domaće vino i rakija.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: