Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Timok

  • Timok Nisevac FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

    Pronađeno telo muškarca u Svrljiškom Timoku

    Oko 8 sati u Niševcu kod Svrljiga, pronađeno je telo 61-godišnjeg muškarca u reci. Iz policije kažu da nema sumnjivih okolnosti, a kako nezvanično saznajemo, muškarac je najverovatnije pao u reku zbog infarkta.

    detaljnije
  • svrljiški timok

    Bez opasnosti od izlivanja reka na jugu Srbije

    Iako je kiša juče i sinoć padala, u Pirotskom, Jablaničkom, Pčinjskom i Topličkom okrugu, Svrljigu i Nišu nije bilo izlivanja reka i situacija je zasad mirna. Štabovi za vanredne situacije u svim okruzima su u pripravnosti i spremni su za odbranu od poplava. Manjih problema bilo je u Babušnici, a više informacija znaće se u popodnevnim satima.

    detaljnije
  • Lužnica poplava

    Izlile se Pusta reka, Timok i Lužnica, u Niševcu voda stigla i do kuća

    Zbog izlivanja Timoka na delu puta Svrljig - Niševac, saobraćaj ka tom selu preusmeren je preko Plužine, dok je u samom selu Niševcu voda, osim poplavljenih oranica, već doprla i do priobalnih kuća. U prekidu je saobraćaj i na delu puta Pirot - Leskovac kod Babušnice, gde se izlila reka Lužnica, dok su kod Bojnika poplavljene njive.

    (3) detaljnije
  • 31.jpg

    Kule drevnog Svrljiga ostale samo na fotografijama

    Iznad antičke banje, nad klisurom Timoka, vekovima su na liticama odolevale zidine Svrljig-grada koga su Rimljani izgradili najverovatnije na ostacima tračkog naselja. Jedan od najznačajnijih srednjovekovnih gradova svoju poslednju, od 4 kule, izgubio je 1999. godine.

    (3) detaljnije
  • Banjica-Nisevac-KOSTA.jpg

    Antička banja u klisuri Svrljiškog Timoka

    U kanjonu Svrljiškog Timoka, u njegovom najlepšem delu između Niševca i Palilule, krije se jedna od najpoznatijih antičkih banja, omiljena među Rimljanima koji su tu gradili letnjikovce, i kasnije među Turcima koji su i celu oblast nazvali Svrljiška Banja.

    (9) detaljnije
  • 1

    Svrljiško ždrelo – živopisna klisura koju prati pruga

    Nakon što je pre više miliona godina veliko jezero koje je, po mišljenju geologa, ispunjavalo svrljišku kotlinu, počelo da otiče, produbljujući nekoliko stotina metara visoku stenu, stvorilo je kanjon Svrljiškog Timoka, jednu od najslikovitinjih klisura Srbije.

    (7) detaljnije
  • Pomor-riba-u-Svrljiskom-Timoku-jul-2015-Kosta-JUZNE-VESTI.JPG

    Novi pomor riba u Svrljiškom Timoku

    Kroz Svrljišku klisuru, od sela Niševca, ribolovci, ribočuvari i meštani sakupljaju desetine kilograma uginule ribe. Meštani strahuju i za svoje zdravlje zbog navodnjavanja bašti iz Timoka, ali i neprijatnog mirisa koji se uveče širi selom.

    (1) detaljnije
  • DSC-0515.JPG

    Opasnost od poplava u Svrljigu

    Trenutni prestanak padavina ublažio je situaciju u Svrljigu gde preti opasnost od izlivanja Timoka i bujičnih potoka. Domaćinstva za sada nisu ugrožena, a poplavljena su poljoprivredna zemljišta.

    detaljnije
  • IMG-0191.jpg

    Pomor ribe u Svrljiškom Timoku

    Na potezu reke od Svrljiga do Niševca u četvrtak, 20. juna oko 17:30h, nakon dojave o pomoru, inspektori, ribolovci i meštani sakupili su za 2 dana više od 11.500 komada uginule riblje mlađi.

    (2) detaljnije
  • suvodolska reka

    Smiruju se vodotokovi

    Posle jučerašnjih kiša izlili su se Suvodolski potok, Kutinska reka i Svrljiški Timok. Kako kažu u niškoj Upravi za vanredne situacije vodostaj reka je u opadanju, ali su ekipe i dalje u pripravnosti

    detaljnije
  • Opasnost od poplava na jugu Srbije

    Vodostaji Timoka i Tulovske Reke naglo rastu. Ugroženi Svrljig i Leskovac. Gradski čelnici naložili hitne mere zaštite od poplava.

    detaljnije
  • Takmičenje ribolovaca OSR Timok

    Na pisti kod vrećaste brane održano takmičenje za članove Organizacije sportskih ribolovaca "Timok" iz Svrljiga.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: